Karl Dahlins väg 24 B, Skövde

995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Tis 22 Jan 16:30 - 17:00

  Välkommen att boka dig på visning!

  Anmäl till visning

  Adress

  Karl Dahlins väg 24 B - Skövde

  Kommun

  Skövde

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1969

  Boarea

  74m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 3 (Två trappor) , Hiss finns inte

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Hentorp

  Tillträde

  06-02-2019

  Avgift

  4 488 kr/mån

  Inkl. värme, vatten och kabel-TV

  Utgångspris

  995 000 kr

  13 446 kr/m2

  Fin trerummare i populära Hentorp!

  På tredje våningen bor du insynsskyddat med bra överblick ut över omgivningarna. Denna fina trerummare har smart planlösning med sovrumsdel som avgränsas med kaklat badrum och en klädkammare. Det hemtrevliga, varma köket ligger mittemot ett ljust vardagsrum som har tillgång till balkong med bästa läge i söder. Bostaden har ljusa ytskikt och ett ostört läge högst upp i huset. I HSB: brf Vallsängen bor du tryggt i en stor förening med väldigt god ekonomi. Det finns exempelvis gym, relaxavdelning, festlokal, lekplatser och tennisbana i närheten av bostaden. Det är fri parkering i området för både boende och besökande. Med naturen runt hörnet blir Hentorp ett självklart val av boendemiljö för den som gillar långa promenader bland naturreservat, vackra golfbanan som sträcker sig på västra sidan av stadsdelen och Sommarhemskullen som ligger bara några steg ifrån huset. Du har även kollektivtrafik nära, livsmedelsbutik, förskola samt låg-, och mellanstadieskola. I Hentorp bor du tryggt med en bussresa på 10 min in till centrum. Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Visning 1

  2019-01-22 16:30:00 2019-01-22 17:00:00 40 Bostadsvisning Karl Dahlins väg 24 B, Skövde 58,37026418, 13,8218613 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Beskrivning

  Entréhall

  Välkommen in i denna ljusa trerummare högst upp i huset. Hallen är vitmålad med fint Tarkett-golv som även löper vidare i lägenheten. Till höger kan du hänga av dig ytterkläderna. Den vitmålade dörren in till vardagsrummet har glaspartier vilket hjälper ljuset att sprida sig även till hallen och vidare mot köket mittemot.

  Kök

  Köket är vackert och hemtrevligt med både bänkar och överskåp från IKEA. Vitvarorna går i rostfritt och passar bra ihop med luckorna i ädelträ. I taket sitter träpanel med spotlights och matplatsen har vitmålade väggar med plats för bord och stolar intill fönstret. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd -18, integrerad diskmaskin, spishäll, mikro och ugn i arbetshöjd samt köksfläkt.

  Sovrum

  När du går genom ett valv kommer du till sovrums delen med ett sovrum på vardera sida. I korridoren finns en stor klädkammare med upphängningsanordning och badrum. Det första sovrummet till vänster har ljusa ytskikt med Tarkett-golv och ljust målade väggar. Här finns plats för dubbelsäng.

  Badrum

  Badrummet är rymligt med kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Detta renoverades i samband med stambytet som utfördes -02. Här finns badkar, handfat, handdukstork och badrumsskåp. Det är förberett för tvättmaskin om önskan finns att installera det.

  Sovrum

  Sovrummet till höger i korridoren har även denna fina ljusa ytskikt med målade väggar och ljust Tarkett-golv. Även här finns plats för dubbelsäng om så önskas. Ljusinsläpp från söder.

  Vardagsrum

  Sällskapsrummet i lägenheten är är lättmöblerat med plats för både soffa och ytterligare möbler. Här är det ljust hela dagen då stora fönster släpper in ljus från söder. Rummet är tapetserat och på golvet ligger ett Tarkett-golv. Från vardagsrummet kommer du ut till balkongen.

  Övriga utrymmen

  I källaren finns ett förråd som tillhör lägenheten. Där finns även tvättstuga och torkrum. I källaren på huset bredvid ligger föreningens gym och relax.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1969

  2002: Badrumsrenovering 2005: Köksrenovering

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV

  I avgiften ingår ett basubud av TV-kanaler från ComHem.

  Bredband

  Möjlighet finns att teckna bredband via Open Universe fibernät.

  Uteplats/Balkong

  I härligt söderläge ligger balkongen som du tar dig till från vardagsrummet. Här har du sol under hela dagen med insynsskyddat läge. Från tredje våningen har du god överblick över föreningens innergård.

  Bilplats

  Fri parkering i hela området. Garage finns att hyra för 250 kr/mån, separat kö.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Hentorp är drömläget för barnfamiljen! Ordning och reda i trivsamma kvarter med närhet till både den vackra naturen och bra service. Hemköp och Hentorps vårdcentral och inte minst Skövde golfklubb och Simsjön inom räckhåll. Pizzerian ligger på vägen hem från stan. Förskolor i närheten är Claesborgs förskola och Gläntans förskola och i Heneskolan kan man gå till årskurs 6.

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  353 kr/månad

  Försäkring:

  75 kr/månad

  Elkostnad:

  278 kr/månad

  Total driftkostnad:

  353 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Andel i föreningen:

  0,30001%

  Andel av årsavgift:

  0,30001%

  Reparationsfond:

  615 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-10-30

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 162 kr

  Betalas av

  Säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1969

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  2002: Badrumsrenovering 2005: Köksrenovering

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB:s brf Vallsängen

  Lägenhetsnummer:

  35-4025-1-33-10

  Antal lägenheter:

  342

  Antal lokaler:

  121

  Allmänt om föreningen:

  HSB:s brf Vallsängen är en mycket aktiv och omtyckt bostadsrättsförening där medlemmarna har tillgång till gemensamma lokaler: I aktivitetshuset, Karl Dahlins väg 16, finns gym med löparband, roddmaskin, crosstrainer, motionscykel, fria vikter samt andra träningsmaskiner samt en relaxavdelning med bubbelbad, bastu och solarie. Det nyinvigdes 2014 då det blivit både större och finare. Gymkort kostar 75kr/mån per person och debiteras med månadsavgiften. Relaxkort kostar 75kr/mån per hushåll debiteras med månadsavgiften. Vävstuga finns i Karl Dahlins väg 18. Tennisbanan har många användningsområden såsom basket, inlines och tennis. Vintertid har den spolats för skridskoåkning. Mekgarage och tvätthallar för bilar finns i föreningen. Biltvätten kostar 50 kr/mån och hushåll och debiteras med månadsavgiften. Gemensamhetslokalen som går att hyra per dygn har ett fullutrustat kök med sittplatser och porslin för 50 personer. Föreningen anordnar årliga aktiviteter såsom vinprovning, påsk- och julmästerskap m.m Föreningens adresser är Gröna vägen 42-60 och Karl Dahlins väg 16-32 och i föreningen finns 18 bostadshus, med 45 trapphus, sammanlagt 342 lägenheter och 121 st hyreslokaler. En gemensamhetslokal, 58 st kallgarage och 327 st p-platser. Utöver det finns 4 handikapplatser och 4 platser för husvagnar.  Föreningens ekonomi:

  2015: Avgifterna höjdes med 3,95 % 2016: Avgifterna höjdes med 2,50 % 2017: Avgifterna höjdes med 2 % 2018: Avgifterna höjdes med 1,5 % 2019: Avgifterna kommer att höjas med 1 %  Gjorda renoveringar:

  2001-03: Samtliga vatten- och avloppsrör är utbytta och badrummen har helrenoverats. Dessutom har föreningens fritidslokal, källardörrar, trapphus, tvättstugor, värmekulvertar och ventlilation också åtgärdats. 2007-08: Fönsterbyte 2009: Tvätthall 2010: Fibernät 2013/2014: Fasaderna putsades om och balkongerna renoverades. 2015: Alla lägenhetsdörrar byttes till säkerhetsdörrar från Daloc. Sargerna till taket har lagts om och vinden tilläggsisolerades från 5 cm till 43, vilket bör synas som sänkta driftskostnader framöver. 2017-2018: Dränering av samtliga hus och upprustning av innergårdar, ny utomhus belysning och nya rabatter  TV/Internet:

  Open Universe  Parkering:

  Fri parkering i hela området. Garage finns att hyra för 250 kr/mån, separat kö.  Annat:

  Föreningen har en uppdaterad hemsida där det även finns bilder på gemensamhetsutrymmen så som gym, bastu m.m. http://www.hsb.se/nvg/vallsangen/ Föreningen finns även på Facebook, BRF Vallsängen


  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  151 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor