Tungatan 2B, Skövde

1 250 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Tungatan 2B - Skövde

  Kommun

  Skövde

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1935

  Boarea

  49m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 3 (Våningsplan 3 av 3. ) , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Norrmalm

  Avgift

  2 750 kr/mån

  I avgiften ingår vatten,värme, kabel-tv och bredband

  Utgångspris

  1 250 000 kr

  25 510 kr/m2

  Elegant tvåa med låg avgift!

  Kanonfin tvåa som är renoverad med känsla och stil. Vitlaserade snygga trägolv i hela lägenheten. Snyggt kök som var klart 2015 och ett fräscht badrum. Lägenheten känns ljus och trevlig med charmiga detaljer som exempelvis en framtagen tegelvägg i köket. Med högt läge och utsikt mot Billingen i väster är det centrala läget slående. Låg månadsavgift gör detta till ett billigt boende där bredband ingår i avgiften. På Norrmalm bor du nära allt du behöver. Promenadavstånd till centrum med shopping och restauranger, resecentrum och Högskolan finns även de en kort promenad bort. Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Hall/entré som är ljus och fin med plats för byrå och förvaring. Vid slutet av hallen hittar vi den nyrenoverade klädkammaren med fin matta på golvet och hyllor för förvaring. Snyggt och praktiskt kök med en framtagen tegelvägg som bryter mot det vita med sin röda färg. Köket har plats för ett mindre matbord. Svart laminatgolv. Induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin och micro från 2014. Kombinerad kyl och frys från 2013. Sovrum med vita väggar och en vägg i vit träpanel. Vackert vitaliserat furugolv. Badrum med klinker och kakel. Elvärmeslingor i golvet. Toalett, dusch med skjutdörr och tvättställ. Vardagsrum med plats för en större soffa. Ljust och fräscht med ett snyggt furugolv.

  Övriga utrymmen

  Källarförråd och vindsförråd. Tvättstuga i källaren (med tvättmedel som ingår i avgiften).

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1935

  2005: Badrumsrenovering 2015: Köksrenovering

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV

  Comhem grundutbud ingår i månadsavgiften.

  Bredband

  Bredbandsbolaget 250 mbit ingår i månadsavgiften.

  Bilplats

  8 garageplatser. Går att hyra för 140 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. 14 parkeringsplatser. Går att hyra för 65 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Norrmalm ligger precis norr om centrum och är ett oerhört populärt bostadsområde bland Skövdeborna. Detta är inte så konstigt, med tanke på läget nära centrum, högskola och resecentrum och på den andra kanten av området ligger det stora köpcentrat Elins Esplanad bland annat med ICA Maxi. Vill ni handla lite snabbt finns även en mindre ICA-butik beläget mitt bland flerfamiljshusen. På Norrmalm finns alla olika typer av bostadsformer. I kvarteren som gränsar mot centrum ligger gemytliga flerfamiljshus från 1920/40-tal samt bostadsrättslägenheter i både stora och små föreningar. Längre ut från centrum ligger mysiga villakvarter med både friköpta radhus och villor. I mitten av området ligger Norrmalmskolan för barn i åldrar sex-tolv år och på eftermiddagarna fortsätter fritidsverksamhet för barnen. På andra sidan vägen ligger Snäckans förskola för de minsta. Närmaste vårdcentral är Närhälsan Norrmalm vårdcentral, belägen på andra sidan om Vadsboleden på Ekängsvägen.

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  300 kr/månad

  Försäkring:

  100 kr/månad

  Elkostnad:

  200 kr/månad

  Total driftkostnad:

  300 kr/månad

  Andel i föreningen:

  3,92027%

  Andel av årsavgift:

  3,92027%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-10-31

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av

  Säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1935

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  2005: Badrumsrenovering 2015: Köksrenovering

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB:s brf Tungården

  Lägenhetsnummer:

  35-4002-1-24-9

  Antal lägenheter:

  27

  Byggår:

  1935

  Antal lokaler:

  1

  Allmänt om föreningen:

  Föreningens fastighet Plommonet 23 färdigställdes år 1935 på gränsen mellan centrum och Norrmalm. På fastigheten finns 1 bostadshus med 3 våningar och tre trapphus på adressen Tungatan 2A-C. Förutom 27 lägenheter finns i föreningen 1 hyreslokal.  Föreningens ekonomi:

  2013: Avgiften höjdes med 2 % 2014: Avgiften höjdes med 2 % 2015: Avgiften höjdes med 2 % 2016: Avgiften höjdes med 2 % 2017: Avgiften höjdes med 2 % 2018: Avgiften höjdes med 2 % 2019: Avgiften kommer att höjas med 2 % Föreningen har som målsättning att hålla avgiftshöjningarna till ca 1-2% för att täcka kostnader för underhåll och renovering. Ekonomin ser väldigt bra ut och det görs kontinuerliga avsättningar till underhållsplanen.  Gjorda renoveringar:

  1986: Stambyte 1999: Renovering av tvättstugor 2005: Badrumsrenoveringar 2014: Nya lägenhetsdörrar Föreningen har nyligen installerat automatisk belysning i trapphusen för att spara energi. De har även utrustat trapphusen med brandsläckare och härnäst kommer snart brandvarnare installeras.  TV/Internet:

  För alla boende inkluderas 250/100 mbit bredbandsuppkoppling samt den fasta avgiften för IP telefoni i månadsavgiften.  Parkering:

  Föreningen har 8 st garageplatser och 14 parkeringsplatser.  Gårdsplan:

  Föreningen har påbörjat upprustning av utemiljön, förra sommaren planterades en ny häck och berså, de har satt belysning i ett träd och byggt in sopkärlen i en bod. Föreningen planerar att göra fler uteplatser där de boende kan grilla och liknande under sommarhalvåret.  Gemensamma utrymmen:

  I källaren finns ett bordtennisrum som föreningens medlemmar får nyttja. I trapphusen finns gemensamma balkonger.  Annat:

  Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. För de som vill hyra ut i andra hand tar föreningen ut en avgift som motsvarar 10 % av ett prisbasbelopp/år. Besök gärna hemsidan för mer information. https://www.hsb.se/nvg/brf/tungarden


  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  130 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor