Budgivning pågår

Flanaden 76, Vänersborg

Aktuellt bud

300 000 kr

Utgångspris 360 000 kr

Budgivare 1 18/09 kl: 16:35 - 300 000 kr

information om budgivning

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Flanaden 76 - Vänersborg

Kommun

Vänersborg

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

Boarea

76,5m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våning

1 av 2 , Hiss finns inte

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Flanaden

Avgift

5 379 kr/mån

Inklusive värme, vatten, kabel-TV.

Utgångspris.

360 000 kr

4 706 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  3:a i markplan med hörnläge och inglasat uterum!

  Välkommen till Flanaden 76. Här finner ni en lägenhet om 3 rok på markplan med gott hörnläge, försedd med både inglasat uterum och en rejäl plattsatt uteplats! Lägenheten har genomgående ljusa väggar och ett läckert parkettgolv vilket ger ett fräscht och stilrent intryck. Fördelaktigt har föreningen även bytt fönster och installerat ny säkerhetsdörr under 2017/18. Utöver detta huserar du med bekvämligheter så som spabadkar och nyare installerad tvättmaskin (-17) och självfallet är diskmaskin installerad. På Flanaden bor du barnvänligt och har närhet till såväl förskola och skolor, mataffärer samt bl.a. vårdcentral och idrottscentrum. Därtill nås Vänersborgs Resecentrum genom en kort cykeltur på enbart ca 6-8 minuter. Välkomna att boka er på visning!

  Ansvarig mäklare

  Simon Bernhardsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0721-43 66 65

  simon.bernhardsson@lansfast.se Läs mer om Simon

  Alla bilder

  Planritning

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkommen in! Avlång och rymlig hall med gott om plats att hänga av sig ytterkläderna. Ljusa väggar och parkettgolv som enhetligt följer hela lägenheten.

  Vardagsrum

  Lättmöblerat vardagsrum med ljusa väggar, parkettgolv och spotlightsbelysning i tak. Härifrån finns utgång till det härliga inglasade uterummet(!) och lägenhetens plattsatta uteplats.

  Kök

  Ljust kök genom två breda fönsterpartier och inredning bestående av vita skåpluckor och vitt kakel ovan diskbänk. Maskinellt utrustad med spis, fläkt samt rostfri kyl/frys. Här finns goda arbetsytor, förvaringsmöjligheter samt plats för matbord.

  Sovrum 1

  Sovrum med ljusa väggar och parkettgolv med plats för såväl dubbelsäng och nattduksbord.

  Sovrum 2

  Sovrum med ljusa väggar och parkettgolv.

  Badrum

  Badrum utrustat med spabadkar, WC, kommod, spegelskåp samt nyare installerad tvättmaskin (-17). Ytskikt i form av klinkergolv och våtrumstapet.

  Övriga utrymmen

  Rymligt förråd intill lägenheten som ingår i månadsavgiften. I övrigt finns tvättstuga, solarium, bastu och samlingslokal i separat byggnad samt cykelförråd vid garage.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1972-75

  Ny tvättmaskin -17 I övrigt har föreningen under 2017/18 installerat nya fönster och säkerhetsdörr.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme.

  TV & bredband

  Kabel-TV: Com Hem grundutbud (ingår i månadsavgiften) Fiber finns i lägenheterna men abonnemang tecknas av bostadsrättsinnehavaren. Fiber (Telia) Bredband (Com Hem).

  Uteplats/Balkong

  Inglasat uterum och en rejäl plattsatt uteplats med både eftermiddags- och kvällssol!

  Bilplats

  Garageplatserna går att hyra för 275 kr/mån, till dessa är det separat kö. Parkeringsplatserna går att hyra för 150 kr/mån, till dessa är det separat kö. (Priserna är hämtade från senaste avstämning med ordförande)

  Möjligt tillträde

  Ca 15/11 eller enligt ök.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  388 kr/månad

  Försäkring:

  138 kr/månad

  Elkostnad:

  250 kr/månad

  Total driftkostnad:

  388 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Andel i föreningen:

  0,31871%

  Andel av årsavgift:

  0,32213%

  Reparationsfond:

  1 230 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme.

  Renoveringar:

  Ny tvättmaskin -17 I övrigt har föreningen under 2017/18 installerat nya fönster och säkerhetsdörr.

  Förening

  Föreningens namn:

  Riksbyggen Brf Ängsvallen

  Lägenhetsnummer:

  173

  Antal lägenheter:

  344

  Antal lokaler:

  4

  Allmänt om föreningen:

  Brf Ängsvallen registrerades 1964-07-03 och föreningen äger fastigheterna Lärkan 1-6, Viggen 1 och 3 samt Vipan 1. På fastigheterna finns 27 st byggnader med 344 lägenheter och 4 lokaler, byggnaderna är uppförda 1972-75. Fastighetsadresserna är Flanaden 2-132. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rok 40 st. 2 rok 140 st. 3 rok 160 st. 4 rok 4 st. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna medan föreningen står för bostadsrättstillägget.  Föreningens ekonomi:

  Normal årlig avgiftshöjning är 2% och justeras 1/7 respektive år. (2018-07-01 höjdes avgiften med 3,2% - detta i och med installeringen av nya fönster och dörrar). Föreningens långfristiga skulder uppgår till 67 928 623 kr. Fastigheterna har ett totalt värde om 168 220 416 kr. Lån per kvm uppgår således till 3 016 kr.  Gjorda renoveringar:

  Tidigare utfört underhåll: - 2009: Nya entrédörrar - 2011: Värmesystem och termostatventiler - 2011-2012: Sanering - 2013: Tak, ventilation och isolering vindar - 2014: Takrenovering - 2013-2016: Dränering - 2017-2018: Nya fönster och lägenhetsdörrar KOMMANDE - Stamrenovering, genom förberedande arbete förväntar sig föreningen att detta kommer gå ytterst smidigt.  TV/Internet:

  Kabel-TV: Com Hem grundutbud (ingår i månadsavgiften) Fiber finns i lägenheterna men abonnemang tecknas av bostadsrättsinnehavaren. Fiber (Telia) Bredband (Com Hem).  Parkering:

  Föreningen har 185 garageplatser, 133 övriga P-platser, 28 gästparkeringar samt MC-garage med 7 platser. Garageplatserna går att hyra för 275 kr/mån, till dessa är det separat kö. (Vid senaste avstämning med ordförande) Parkeringsplatserna går att hyra för 150 kr/mån, till dessa är det separat kö. (Vid senaste avstämning med ordförande)  Gemensamma utrymmen:

  Föreningen har gemensamma utrymmen i form av tvättstuga, solarium, bastu och tvättstuga i angränsande byggnad. Därtill finns cykelförråd vid garage samt extraförråd att tillgå.  Annat:

  Föreningen har tecknat ett gemensamt abonnemang för elen. Man betalar endast för den el man förbrukar och kostnaden för detta läggs på månadsavin tillsammans med månadsavgiften.


  Energideklaration

  Status:

  Ej utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor