Väskarlön, Sörsjön-Nornäs

795 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Sön 28 Jul 10:00 - 11:00

   Välkommen! Bokad visning, anmälan krävs!

   Anmäl till visning

   Fastighetsbeteckning

   Nornäs 89:1

   Adress

   Väskarlön - Sörsjön-Nornäs

   Kommun

   Älvdalen

   Typ

   1-plan

   Boendeform

   Fritidshus

   Byggår

   1968

   Boarea

   50m2

   Areauppgifter enligt säljaren

   Tomtarea

   5 826m2 - Friköpt

   Rum

   2 rok varav 2 sovrum

   Område

   Nornäs

   Utgångspris inkl merparten av inventarier

   795 000 kr

   15 900 kr/m2

   Fritidshus för dig som vill förverkliga drömmen om att bo på en liten ö!

   Söker du ett vinterbonat fritidshus på en ö? Då gör du rätt i att besöka Väskarlön. Här erbjuds ett välskött boende i en plan med två rum, öppen spis, vedspis med varmvattenreservoar, liten matkällare under köket och takad veranda med utsikt över sjön. Här kan du koppla av och njuta av en stor sjötomt med lite egen skog, med två förråd, slogbod och båtplats med två båtar. Även en vedklyv och gräsklippare ingår. Med ett idylliskt och fridfullt läge på Väskarlön i sjön Noran har du som älskar natur och ett aktivt friluftsliv allt som behövs i närheten. Det finns skoterleder, isabana, elljusspår och hundleder och på sommaren lockar sjön Noran med sin fina badplats och bra fiske och paddling. På hösten är vandring, cykling, bär- och svampplockning populärt. Nornäs bygdegård med gemensam bastu och tvättmaskin ligger bara en kort båttur bort. På visning tar vi oss med roddbåt - välkommen! Hör av dig till mäklaren om du önska boka en visning.

   Ansvarig mäklare

   Kristin Jauch

   Reg. Fastighetsmäklare

   070-397 09 38

   kristin.jauch@lansfast.se Läs mer om Kristin

   Alla bilder

   Planritning

   Planritning

   Visning

   Visning 1

   2019-07-28 10:00:00 2019-07-28 11:00:00 40 Bostadsvisning Väskarlön, Sörsjön-Nornäs 61,42542041, 13,26887426 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Tomt

   Sjötomt på 5 826 m² (friköpt) med lite skog. Rättigheter till både båt- och badplats inskrivna!

   Upplåtelseform: Friköpt

   Övriga byggnader

   Uthus med verkstad och vedbod. Uthus med ombytesrum. Brunnshus. Slogbod. Utedass.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1968

   Tillbyggt 1985. 2012: nytt tak, ny takad veranda/entré, ny ytterdörr (utfört av fackman). 2014: Ommålning utvändig med kvalitéfärg (Demidekk)

   Uppvärmning

   Elelement, vedspis, öppen spis

   Bredband

   Mobil 4G

   Uteplats/Balkong

   Takad veranda/entré. Slogbod.

   Bilplats

   Man lämnar bilen på fastlandet och ro till ön. Vintertid är den ca 1km långa vägen till parkeringen nära båtplatsen inte plogad.

   Vägbeskrivning

   Sväng av riksväg 70 från Älvdalen mot Särna vid skylt "Nornäs, Sörsjön". Ca 500 m innan ortsskylten Nornäs sväng till vänster in i "Digerövägen". Efter 1,3 km parkera bilen, gå ner till strandkanten och invänta skjuts med roddbåt.

   Servitut, planbestämmelser m m

   Samfällighet: Älvdalen Nornäs FS:16, Samfällighet: Älvdalen Nornäs S:15 Förmån: Officialservitut Avfallsplatser, 20-ÄLV-2504.17 Förmån: Officialservitut Badplats M.M., 20-ÄLV-2504.18 Förmån: Officialservitut Badplats, 20-ÄLV-2504.19 Förmån: Officialservitut Båtplats, 20-ÄLV-2504.22 Förmån: Officialservitut Båtplatser, 20-ÄLV-2504.16 Förmån: Officialservitut Pinnmotag, 20-ÄLV-2504.20 Förmån: Officialservitut Trafikplatser, 20-ÄLV-2504.15 Förmån: Officialservitut Väg, 20-ÄLV-2504.10 Förmån: Officialservitut Väg, 20-ÄLV-2504.9 Förmån: Officialservitut Vägar, 20-ÄLV-2504.14

   Möjligt tillträde

   Enligt överenskommelse

   Läs mer

   Fakta

   Ekonomi

   Fastighetsavgift/skatt:

   2482 kr / år

   Driftkostnad:

   6 800 kr/år

   Elkostnad:

   6 800 kr/år

   Total driftkostnad:

   6 800 kr/år

   Taxeringsvärde:

   331 000 kr varav mark 331 000 kr

   Värdeår:

   1968

   Typ:

   213, Småhusenhet, byggnadsvärde under 50 000 kr

   Byggnad

   Byggår:

   1968

   Tomtarea:

   5 826m2

   Grund:

   Torpargrund

   Fasad:

   Timmer (originaldelen), stående panel (tillbyggn.)

   Takbeklädnad:

   Plåt

   Fönster:

   2-glasfönster

   Ventilation:

   Självdrag

   Uppvärmningssystem:

   Elelement, vedspis, öppen spis

   Vatten/avlopp:

   Egen grävd brunn. Grannen har lagt en slang från en källa på fastlandet till sin stuga på ön. Enkammarbrunn avsett för tvättställ och diskbänk. Utedass.

   Renoveringar:

   Tillbyggt 1985. 2012: nytt tak, ny takad veranda/entré, ny ytterdörr (utfört av fackman). 2014: Ommålning utvändig med kvalitéfärg (Demidekk)

   Övrigt:

   Liten matkällare under köksgolvet. Takad veranda/entré i västläge.

   Energideklaration

   Status:

   Behövs ej

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor