Budgivning pågår

Storhogna Orrvägen 12, Vemdalen

3 495 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Lör 20 Jul 11:00 - 11:30

   Bokad visning - anmäl dig här

   Anmäl till visning

   Fastighetsbeteckning

   Klövsjö 1:94

   Adress

   Storhogna Orrvägen 12 - Vemdalen

   Kommun

   Berg

   Boendeform

   Fritidshus

   Byggår

   1973

   Boarea

   113m2

   Areauppgifter enligt säljaren

   Biarea

   8m2

   Tomtarea

   1 278m2 - Friköpt

   Rum

   5 rok varav 4 sovrum

   Område

   Storhogna

   Som utgångspris

   3 495 000 kr

   30 929 kr/m2

   Unikt läge där tillfälligheten att förvärva en fastighet inte ges många gånger...

   Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

   Men nu har man chansen att köpa ett fritidshus i detta populära område i Storhogna. Här bor man med gångavstånd till slalombackarna, Storhognas Högfjällsshotell och SPA, vandrings- och skidleder, ja här har man allt man kan önska sig med ett fjällhus. Mysig timmerstuga som inrymmer fyra sovrum, två badrum, bastu, kök och ett väldigt vackert allrum med braskamin och ytor för socialt umgänge. En genuin timmerstuga med härlig känsla och atmosfär, där det i flera av rummen finns möbler tillverkade av hantverksföretaget Persåsen. På fastigheten finns dessutom en väldigt vacker gäststuga byggd i timmer med torvtak. Här njuter man lika mycket under barmarkssäsongen då man bland annat kan vandra i Storhognas vackra fjällmiljö som på vintern/våren då man kan ta på sig längdskidorna för en härlig tur på fjället i preparerade skidspår eller kasta sig ut i pisten. När man kommer hem efter en dag på fjället kan man värma sig framför braskaminen eller i bastun. Kika gärna på vår VR-Visning av huset för att få en bild av hur det är att gå runt i rummen och för att få en inblick av läget tittar du på vår helikoptervy. Varmt välkommen att boka in en visning av huset med oss!

   Ansvarig mäklare

   Extra kontaktperson

   Alla bilder

   Planritning

   Orrvägen 12

   Gäststuga

   Visning

   Visning 1

   2019-07-20 11:00:00 2019-07-20 11:30:00 40 Bostadsvisning Storhogna Orrvägen 12, Vemdalen 62,506354028881, 14,0940519651597 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Hall

   Välkomnande hall med avhängning i garderober från Persåsens snickeri direkt till höger. Golv: klinker med golvvärme. Väggar: timmer.

   Passage

   Rakt fram från hallen kommer du till en passage som du tar dig vidare in i huset. Till höger finns allrum, kök och två av sovrummen. Till vänster finner två sovrum, två badrum samt klädvårdsrum.

   Allrum

   Välkommen in i husets hjärta. Här finns plats att njuta tillsammans. I ena delen finns idag soffa, två fåtöljer och braskamin. I andra delen finns den maffiga matgruppen. Utgång till altanen finns. Ljusinsläpp från två håll. Golv: klinker med golvvärme. Väggar: timmer.

   Kök

   Köket är maskinellt utrustad med spis med ugn, kyl och fläkt. Ljusinsläpp från ett fönster. Köket är från en fransk leverantör. Golv: klinker med golvvärme.

   Sovrum 1

   Sovrum 1 inrymmer dubbelsäng. Ljusinsläpp från ett fönster. Golv: klinker med golvvärme. Väggar: målade.

   Sovrum 2

   Sovrum 2 inrymmer våningssäng. Ljusinsläpp från ett fönster. Golv: klinker med golvvärme. Väggar: målade.

   Sovrum 3

   Sovrum 3 inrymmer dubbelsäng och förvaring från Persåsens snickeri. Ljusinsläpp från ett fönster. Golv: klinker med golvvärme. Väggar: målade/timmer.

   Sovrum 4

   Sovrum 4 inrymmer våningssäng. Ljusinsläpp från ett fönster. Golv: klinker med golvvärme. Väggar: timmer/målade.

   Badrum 1

   Badrum 1 inrymmer wc, handfat, handdukstork, varmvattenberedare och dusch. Ljusinsläpp från ett fönster. Golv: klinker med golvvärme. Väggar: kakel.

   Badrum 2

   Badrum 2 inrymmer wc, handfat, tvättmaskin, torktumlare, bubbelbadkar och duschkabin. Här finns även en härlig bastu. Golv: klinker med golvvärme. Väggar: Kakel/timmer.

   Klädvårdsrum

   Ett praktiskt klädvårdsrum för ytterligare förvaring.

   Tomt

   Naturtomt

   Upplåtelseform: Friköpt

   Övriga byggnader

   Förråd - Här finns ett praktiskt förråd enkelt tillgängligt. Perfekt att valla skidorna. Gedigen gäststuga byggd i timmer med vackert torvtak. Här finns möjlighet finns till ytterligare sovplatser. Golv: klinker med golvvärme. Väggar: timmer

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1973

   Uppvärmning

   Direktverkande el, braskamin & värmepump

   Bilplats

   P-plats

   Servitut, planbestämmelser m m

   Gemensamhetsanläggning: Berg Klövsjö GA:38 (vägförening), Gemensamhetsanläggning: Berg Klövsjö GA:48 (miljöstation) Planbestämmelser: Byggnadsplan (1969-01-22)

   Möjligt tillträde

   September/oktober 2019

   Övrigt

   Sotning kommer ske de 3 juli 2019. Taxeringsuppgifterna visar boarea 82 kvm + 19 kvm biarea men enligt tidigare bygglovshandlingar så är huset 136 kvm byggnadsyta. Den som känner osäkerhet kring boarean uppmanas att undersöka detta, mätning har inte genomförts.

   Läs mer

   Omgivning

   Beskrivning av omgivningen

   Storhogna bjuder på vida fjällvidder och ligger snösäkert 725 m ö h. Klövsjö/Storhognas skidområde är sammankopplat med en transportlift och bjuder på varierad skidåkning. Storhognas egen utförsåkning har pister som går i blått och rött och är mjukt böljande skidåkning för hela familjen. Vill man ha lite mer utmaning tar man transportliften över till Klövsjö. I Storhogna har stugorna fjället som närmaste granne. Längst upp ligger Storhogna Högfjällshotell & Spa som har ett prisbelönt spa med pool, relax, fjällbastu och en makalöst vacker vinterträdgård där middagar av hög klass serveras. Storhogna M, ligger strax nedanför hotellet, alldeles intill liften. Det är ett helt hus fyllt av aktiviteter och avkoppling, värmestuga, restaurang, bowling, relax, gym, biograf, skiduthyrning, sportshop och en närbutik. Mitt i skidsystemet, mellan Storhogna och Klövsjö, på en solig sydsluttning med milsvid utsikt över fjällen ligger Sångbäcksvallen. Det är ett gammalt stugområde som expanderat rejält under de senaste åren. Här är det nära till pisternna och från stugområdet finns också ett anslutningsspår till de preparerade längdspåren. Vid Högfjällshotellet ligger spårcentralen som tar dig ut till 18 mil rösade leder samt den uppskattade hotellslingan som går över kalfjället. Härifrån går också vesselturer till fjällserveringen Samevistet. Längre ner vid husvagnscampingen finns det ännu fler maskinpreparerade spår för klassiskt och skate (2, 3, 5, 8.0 km) samt förbindelsespår till Vemdalsskalet. Under barmarkssäsong har Storhogna också områdets bästa fjällvandring med utflyktsmålet Fallmoran som är en fäbodvall med ett spektakulärt vattenfall.

   Läs mer

   Dokument - klicka för att ladda ner

   Fakta

   Ekonomi

   Fastighetsavgift/skatt:

   8049 kr / år

   Driftkostnad:

   33 827 kr/år

   Försäkring:

   3 627 kr/år

   Elkostnad:

   12 000 kr/år

   Uppvärmning:

   14 000 kr/år

   Renhållning:

   1 700 kr/år

   Vägavg/snö:

   2500 kr/år

   Total driftkostnad:

   33 827 kr/år

   Kommentar:

   Uppvärmning avser: nätavgift (BTEA) El avser elhandelskostnad Driftskostnaden kan variera beroende på nyttjande.

   Pantbrev:

   5 st om totalt 130 000 kr

   Taxeringsvärde:

   1 333 000 kr varav mark 660 000 kr

   Värdeår:

   1973

   Typ:

   220, Småhusenhet, bebyggd

   Byggnad

   Byggår:

   1973

   Tomtarea:

   1 278m2

   Grund:

   Plintgrund

   Stomme:

   Trä/timmer

   Fasad:

   Träpanel/timmer

   Takbeklädnad:

   Tätskiktsmatta (papp)

   Fönster:

   2-glasfönster

   Ventilation:

   Självdrag

   Uppvärmningssystem:

   Direktverkande el, braskamin & värmepump

   Vatten/avlopp:

   Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

   Övrigt:

   Fastigheten byggdes till 2005-2006.

   Energideklaration

   Status:

   Behövs ej

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor