Björnrike Kantarellstigen 2, Vemdalen

295 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Vemdalens Kyrkby 43:366

Adress

Björnrike Kantarellstigen 2 - Vemdalen

Kommun

Härjedalen

Typ

1 plan i souterräng

Boendeform

Fritidshus

Byggår

2006

Boarea

110m2

Areauppgifter enligt säljarna

Tomtarea

730m2 - Andelsrätt

Rum

6 rok varav 4 sovrum

Område

Björnrike

Utgångspris

295 000 kr

2 682 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Möjlighet att förvärva en ideell andel på Björnrike...

  ...på en attraktiv plats i Björnrike ligger denna ideella andel att förvärva. Med endast en årskostnad om 5500:- per år nyttjar man 5 veckor under andelsperiod som omfattar tiden from v40 - v39. Återstående vecka 2019: 47, 2020: 2, 5, 20, 30. Det finns möjlighet att hyra ut lägenheten till dom andra ägarna (se mer om uthyrning i nedan rubrik). Närhet till skidbacken för smidighetens skull. Stor härlig altan med en makalös utsikt mot Sonfjället. Visning kan ske söndagar mellan byterna. Varmt välkommen att höra av er med era frågor eller boka in en visning för ert kommande boende i härliga Björnrike.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Entréplan

  Nedre plan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med avhängig direkt till vänster. Här finns även trappan som leder en våning ner. Golv: klinker. Väggar: halvpanel/målade.

  Passage

  Rakt fram från hallen finns en passage. Till vänster finns en dörr som leder till ett separat torkrum med 8 st pjäxvärmare och plats för hela familjens skidkläder. Golv: klinker. Väggar: målade.

  Kök/Allrum

  Rakt fram från hallen finns ett kök direkt till vänster med matplats placerat vid fönster för 8-personer. Till höger finns en soffhörna att tillgå. Här finns även en utgång till den härliga altanen med magisk utsikt. Köket är maskinellt utrustad med kyl/frys, spis med ugn, fläkt , diskmaskin och micro. Golv: plastmatta. Väggar: halvpanel/målade.

  Sovrum 1

  Sovrum 1 når du direkt från hallen till höger. Här finns idag en våningssäng och garderob. Ljusinsläpp från ett fönster. Golv: plastmatta. Väggar: halvpanel/målade.

  Badrum

  Till vänster om sovrum 1 finner man badrummet som inrymmer wc, handfat och dusch. Golv: klinker. Väggar: kakel.

  Sovrum 2

  Sovrum 2 ligger till vänster om badrummet. Här finns idag två våningssängar. Ljusinsläpp från ett fönster. Golv: plastmatta. Väggar: halvpanel/målade.

  Sovrum 3

  Här finns idag en våningssäng och två garderober. Här finns även en dörr där man placerat husets värmeanläggning. Golv: plastmatta. Väggar: halvpanel/målade.

  Sovrum 4

  Sovrum 4 inrymmer dubbelsäng och har ljusinsläpp från ett fönster. Golv: plastmatta. Väggar: halvpanel/målade.

  Separat WC

  Praktisk extratoalett med handfat. Golv: klinker. Väggar: kakel.

  En trappa ner - Allrum

  När du kommer ner för trappan nås du av ett stort härligt allrum med ytterligare sällskapsytor. Här finns en utång till den nedre uteplatsen. Golv: klinker. Väggar: delvis panel/målade.

  Badrum med bastu

  Här finns idag wc, handfat och dusch. Att tillgå finns en stor härlig bastu med ljusinsläpp från ett fönster. Golv: klinker. Väggar: kakel.

  Information om en ideell andel

  Huset är uppdelat i två lägenheter (A&B). Andelsfastighetens andelsperiod omfattar tiden from v40 - v39. Samtliga delägare nyttjar fastigheten/lägenheten enligt ett avtal "dispositions/samäganderättsavtal". 5 veckor/andelsperiod per delägare. Dessa veckor infaller olika från år till år utifrån de val delägarna gör ges en gång per år respektive årsmöte. Delägarna äger en ideell andel i fastigheten, dvs en kvot del som han/hon även har lagfart på. Nyttjandeformen är fritidsboende, dvs ingen form av verksamhet såsom ideell eller näringsidkare verksamhet är tillåten. Man erlägger en årsavgift. Årsavgiften kan förändras vid ökande/minskade externa kostnader vilket bestäms på årsmötet. Fastigheten består av 2 st likvärdiga lägenheter A = vänster och B= höger sett från utsida entrédörrarna. Andelsägarna är överens om och införstådda med följande inflyttnings- och utflyttnings tider: Inflyttning får ske tidigast efter klockan 15.00 söndagen i veckan före avtalad nyttjandevecka. Utflyttning får ske senast klockan 12.00 söndagen i avtalad nyttjandevecka.

  Uthyrning

  Utdrag från årsmötesprotokoll 2015-09-05 Återigen diskuterade vi frågan om att hyra ut till varandra när man inte kan utnyttja sin vecka. Vi kom överens om att ta 2500 kr för vinterveckorna och 1000 kr för övriga veckor.

  Tomt

  Naturtomt

  Upplåtelseform: Andelsrätt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2006

  Uppvärmning

  Vattenburengolvvärme & kamin

  Bredband

  Fiber

  Uteplats/Balkong

  Altan med utsikt mot Sonfjället

  Bilplats

  P-plats

  Vägbeskrivning

  Från Länsförsäkringars kontor kör väg 315 mot Vemdalen i ca 9,7 km. Tag sedan väg 514 mot Björnrike/Sveg i 5km. Sväng sedan vänster mot Björnrike, kör 1,5km och sväng sedan höger på Björnvallsvägen. Kör ca 100 meter och sväng vänster på Blåbärsvägen och kör ca 480 meter och du har fastigheten på vänster sida. Välkommen!

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Vemdalens Kyrkby GA:11 (VÄGAR,PARKERINGSPLATSER,GÅNGVÄG MED BRO,SOPSTATIONER,NATURMARK MED SKIDVÄGAR SAMT SANDDEPÅER) Planbestämmelser: Detaljplan (2004-03-18)

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Björnrike är barnfamiljernas paradis. Här finns en av Sveriges bästa snöparker, skidåkning i välpreparerade pister som omfattar både utmanande såväl som väldigt förlåtande nedfarter och ett stort barnskidområde. Där finns också ett Sameland i skidbacken, där barnen kan mata renar, kasta lasso och i en lappkåta lyssna på berättelser om samernas histora och vardag. Hela området ligger i härligt söderläge med utsikt över nationalparken Sonfjället. Från de allra flesta stugor och lägenheter är det gångavstånd till pisten. Många har också ski in/ski out. Längst upp i skidsystemet finns Björnrikecentrat med all service samlat under ett tak: ICA-butik, skidshop med uthyrning och gym. Längst ner ligger Björnvallen med barnskidområde, restauranger och Grizzly Express. Det är Skandinaviens snabbaste sexstolslift som bekvämt och snabbt tar dig hela vägen till toppen. I skidområdet är det rejäla fallhöjder som gäller (470 meter) och åklängder på över två kilometer. Spårcentralen ligger i en vacker, orörd och skyddad dal mellan Högfjället och Gråhognafjället. Här finns maskinpreparerade spår för klassiskt och skate (2, 3, 4.5, 7,5 km) samt förbindelsespår till Vemdalsskalet.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Pantbrev:

  3 st om totalt 1 950 000 kr

  Taxeringsvärde:

  3 326 000 kr varav mark 546 000 kr

  Värdeår:

  2006

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  2006

  Tomtarea:

  730m2

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Liggande träpanel

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburengolvvärme & kamin

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten och avlopp

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor