Lilla Rätö Ängalag två tomt 51, Västervik

825 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Lilla Rätö 1:146

Adress

Lilla Rätö Ängalag två tomt 51 - Västervik

Kommun

Västervik

Typ

1 plan

Boendeform

Fritidshus

Byggår

1980

Boarea

56m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

1 638m2 - Friköpt

Rum

4 rok varav 3 sovrum

Område

Lilla Rätö

/bud

825 000 kr

14 732 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Mysigt fritidshus med gäststuga och egen brygga.

  Mysigt fritidshus innehållande 3 sovrum, allrum, kök och duschrum. Gäststuga med 1 rum med pentry. Egen brygga på ön + bryggplats och parkeringsplats för bil på fastlandet. Naturtomt med lugnt och fint läge med gångavstånd till bryggan.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Planlösning

  ENTRÈHALL med bröstpanel på väggarna. DUSCHRUM med duschkabin, Separett, tvättställ, VVB (2018), våtmattor på väggar och golv. SOVRUM med laminatgolv och 1 garderob. SOVRUM med laminatgolv. SOVRUM med plastmatta på golvet. KÖK med spis (2010), köksfläkt (2010), kyl/frys (2010), plastmatta på golvet och öppen planlösning mot allrummet. ALLRUM med trägolv, matplats, bröstpanel på väggarna och utgång till terrassen på baksidan.

  Tomt

  Naturtomt.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Fristående gäststuga innehållande 1 rum med pentry och kyl. Fristående snickarbod.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1980

  Köket renoverades 2009. Ny varmvattenberedare 2017.

  Uppvärmning

  Direktverkande el

  Uteplats/Balkong

  Stor terrass, på baksidan, delvis under tak.

  Bilplats

  Parkeringsplats på fastlandet.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Västervik Lilla Rätö GA:1, Gemensamhetsanläggning: Västervik Segersgärde GA:2, Samfällighet: Västervik Segersgärde S:1 Planbestämmelser: Byggnadsplan (1975-03-07)

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  4972 kr / år

  Driftkostnad:

  11 387 kr/år

  Försäkring:

  2 392 kr/år

  Elkostnad:

  2 200 kr/år

  Vatten/avlopp:

  2 335 kr/år

  Renhållning:

  1 460 kr/år

  Samfällighet:

  3 000 kr/år

  Total driftkostnad:

  11 387 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  4 972 kr (16 359 kr)

  Personer i hushållet:

  1 st

  Pantbrev:

  3 st om totalt 370 000 kr

  Taxeringsvärde:

  663 000 kr varav mark 186 000 kr

  Värdeår:

  1980

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1980

  Tomtarea:

  1 638m2

  Grund:

  Plintar

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Stående träpanel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  2-glas

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el

  Vatten/avlopp:

  Sommarvatten via samfällighet, BDT-vatten (dusch, disk, tvätt m m) till tvåkammarbrunn.

  Renoveringar:

  Köket renoverades 2009. Ny varmvattenberedare 2017.

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor