Torp Målstorpsstugan, Björkvik

Fritidshus med rogivande utsikt!

Utgångspris

845 000 kr

Fritidshus Björkvik

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Typ: 1 plan med vind

Byggår: 1900

Boarea: 50 m2 Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea: 1 855m2

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Gediget fritidshus om 50 kvadratmeter med en lång livshistoria – efter utbyggnad -13 och renovering ett modernare och rogivande boende att längta till i veckorna! Boendet erbjuder ett välutrustat kök med stämningsfull kamin, öppet till samlingsrummet med utgång till uterum och intilliggande trätrall i fint läge -09/11 samt ett rogivande sovrum och duschrum. Semesterboendet med något för både barn och vuxna. Lugn och insynsskyddad tomt intill skogskanten med rymliga plana ytor, avkopplande damm och utedusch. Uthuslänga med både övernattningsmöjlighet, vedbod och verktygsbod samt carport. Borrad brunn -11 och gemensamt avlopp med grannfastigheterna, slutbesiktigat -12. Naturen bjuder på svamprika marker, vandringsmöjligheter och sjöar. Dessutom finns Virå bruk i närheten med både jakt- och matupplevelser samt Björkviks centrum på ca 5 km avstånd. Till Norrköping är det knappt 5 mil och till Nyköping och Stockholm har du ca 3,5 mil respektive ca 13 mil.

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Elin Stigell

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0733-306657

  elin.stigell@lansfast.se

  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  Hall

  Välkommen in, hall med trägolv. Hatthylla.

  Kök

  Modernare och välutrustat kök med träplankgolv, renoverat under 2011/2012 med utrymme för matplats. Ljus skåpinredning från IKEA med vitrinskåp och rött kakel ovanför träbänkskivan, spotlights i tak. Stämningsfull kamin -12 som sprider en fin värme i både kök och intilliggande rum. Maskinell utrustning inbyggd mikro, glaskeramikhäll med två plattor, ugn och fläkt samt kyl och frys av halvhöjd. Varmvattenberedare om 10 liter. Städ- och verktygsskåp samt skafferi.

  Rum

  Husets givna samlingsrum- ett öppet och socialt rum med träplankgolv, öppet mot köket. Utgång till uterummet.

  Sovrum

  Rogivande sovrum om dryga 15 kvm som byggdes till under 2013. Heltäckningsmatta och tapetserade väggar. Skjutdörrsgarderob med en spegeldörr. Fint ljusinsläpp genom två stående fönster som sträcker sig från golv till tak.

  Duschrum

  Duschrum med klinkergolv och målade väggar. Innehåller wc, handfat i kommod med spegel ovanför samt duschplats. Fläkt. Ej våtrumsintyg.

  Uteplats/Balkong

  Uterum, inglasning -11, med fin vy över tomten i insynsskyddat läge, härligt solläge under dagen. Filtmatta och underliggande trall som fortsätter till ett öppet däck, -09, intill uterummet. Kanalplasttak.

  Byggnad

  Byggnadstyp

  1 plan med vind

  Byggår

  1900

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Boarea

  50m2

  Areakälla

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Energideklaration:

  Energideklaration är inte utförd

  TV

  TV-anslutning via antenn.

  Bredband

  Internetanslutning, säljaren använder idag mobilt bredband.

  Övrigt

  FRISKRIVNINGSKLAUSUL Fastigheten försäljes med friskrivningsklausul avseende eventuella fel eller brister i fastigheten även s.k. dolda fel. Givetvis får/bör köpare noggrant göra en egen besiktning för att förvissa sig om fastighetens skick. Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten. Uppgifter i denna fastighetsbeskrivning har enbart lämnats för att informera och underlätta köparens egen undersökning av fastigheten. AREA Areauppgiften kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. EL Enfas, trefas går att koppla in. Elskåp på vinden, lucka från gaveln på huset.

  Övriga byggnader

  Uthuslänga innehållande; - Gäststuga med klinkergolv. Går att koppla till el utifrån, ej indraget. - Verktygsbod - Vedförråd/bod - Förrrådsyta - Carport med plåttak. Grusad uppställningsyta. - Skjul på baksidan av byggnaden Pumphus med borrhål om ca 100 m, pumpen sitter på ca 50 m djup. El inifrån huset. Tidigare vattenprov från -11.

  Byggnad

  Fastighetsbeteckning

  Hyttäng 1:5

  Byggår

  1900

  Byggnadstyp

  1 plan med vind

  Tomt

  Större naturtomt om ca 1 855 kvm med intilliggande skog. Plana gräsytor, planteringar och rogivande damm med mindre sittplats intill. Djup om dryga en meter, syrepump vintertid (fiskar). Praktisk och omtyckt utedusch.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1900

  Tillbyggnad 2013, om ca 15-17 kvm Tilläggsisolerat taket, sågspån finns kvar under. Nytt plåttak och underliggande papp -10

  Björkvik

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Torp Målstorpsstugan, Björkvik

  Kommun: Katrineholm

  Område: Björkvik

  Församling: Björkviks Församling

  Boendeform: Fritidshus

  Upplåtelseform: Friköpt

  Ekonomi

  Utgångspris: 845 000 kr utgångspris

  Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

  Taxeringsvärde: 592 000 kr

  Taxeringsvärde för byggnad: 384 000 kr

  Taxeringsvärde för mark: 208 000 kr

  Taxeringsår: 2018

  Pantbrev: 2 st om totalt 316 000 kr

  Driftkostnad: 10 100 kr/år

  Driftskostnaden fördelas enligt följande:

  Elkostnad: 5 500 kr/år

  Vatten & avlopp: 500 kr/år

  Renhållning: 1 000 kr/år

  Försäkring: 2 500 kr/år

  Övrigt: 600 kr/år

  Fastighetsavgift/skatt: 4 440 kr/år

  Kommentar till driftkostnad: Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares kostnader. Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar. Nuvarande ägare har en förbrukning av el om ca 1800 kwh/år. I posten el är även kostnad för uppvärmning inkluderad. Posten VA omfattar debitering för slamtömning för den gemensamma avloppsanläggningen. Posten övrigt omfattar ved om ca 1,5 Kbm. Vägföreningen har under denna innehavares tid ej tagit ut någon årsavgift.

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Norrköping

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder