Billsbro 1 Soldattorp, Vingåker

795 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Billsbro 6:1

  Adress

  Billsbro 1 Soldattorp - Vingåker

  Kommun

  Vingåker

  Typ

  1 ½ plan

  Boendeform

  Fritidshus

  Byggår

  1909

  Boarea

  90m2

  Areauppgifter enligt säljaren

  Biarea

  50m2

  Tomtarea

  4 520m2 - Friköpt

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Lantligt

  Utgångspris

  795 000 kr

  8 833 kr/m2

  Ett lantligt torp utanför Vingåker för permanent- eller fritidsboende.

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkommen till Billsbro och det här torpet med renoveringsbehov. Huset är vinterbonat så du kan välja om du vill bo här permanent eller nyttja det som fritidshus. Huset ligger på en stor tomt som är insynsskyddad med en häck och det är bara ca 250 m till Nyköpingsån med badmöjligheter och 4 km till Högsjön där det också finns möjlighet till bad. På tomten ligger även en uthuslänga med ett gästrum och snickarbod/förråd. Uppvärmningen är direktverkande el men här finns även luftvärmepump och fasta eldstäder som får ner elkostnaderna. Fiber förberett om köparen önskar ansluta sig.

  Ansvarig mäklare

  Jeanette Carpman

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-6470779

  jeanette.carpman@lansfast.se Läs mer om Jeanette

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Entréplan: HALL, luftvärmepump, plastmatta, garderob. KÖK, plastmatta, kyl/frys, spis med häll, vedspis, tvättmaskin, utgång till UTEPLATS under tak och med stenplattor, murad eldstad. DUSCHRUM, plastmatta, duschkabin, handfat. TOALETT, wc. VARDAGSRUM, kakelugn. Övre plan: ALLRUM/HALL, plastmatta, garderob. SOVRUM 1, plastmatta. SOVRUM 2, plastmatta, garderob.

  Tomt

  Tomten kommer att bli lite mindre genom att en del kommer att fastighetsregleras till grannen.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  UTHUS innehållande gästrum, f.d. toalett med handfat samt snickarbod/förråd med betongplatta. Det finns även en oisolerad del där det är vedbod.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1909

  1964

  Uppvärmning

  Direktverkande el, luftvärmepump, fasta eldstäder

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Vingåker Billsbro GA:1 Last: Avtalsservitut: Väg, 04-IM3-23/185.1

  Övrigt

  Fastigheten har varit uthyrd och säljaren känner inte till huset skick. Därav har ingen frågelista upprättats. Säljaren kommer att friskriva sig från framtida fel och brister. Köparen ges tillfälle att göra en egen besiktning. Tomten är idag 4.520 kvm men en del av tomten mellan uthuslängan och grannen kommer att styckas av så tomten kommer att bli lite mindre. Säljaren ansöker om och betalar den avstyckningen.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  3098 kr / år

  Pantbrev:

  1 st om totalt 160 000 kr

  Taxeringsvärde:

  413 000 kr varav mark 162 000 kr

  Värdeår:

  1937

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1909

  Tomtarea:

  4 520m2

  Grund:

  Torpargrund

  Fasad:

  Trä

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el, luftvärmepump, fasta eldstäder

  Vatten/avlopp:

  Vatten från grävd brunn, Avlopp till sluten tank.

  Renoveringar:

  1964

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor