Lugna vägen 2, Köping

750 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Hogsta 1:25

  Adress

  Lugna vägen 2 - Köping

  Kommun

  Köping

  Typ

  1 plan

  Boendeform

  Fritidshus

  Byggår

  1985

  Boarea

  37m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  5m2

  Tomtarea

  1 226m2 - Friköpt

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Stäudd

  Eller högstbjudande

  750 000 kr

  20 270 kr/m2

  Välkommen till Lugna vägen och ett välplanerat fritidshus!

  I denna enplansvilla möts du av ett ljust och välplanerat hem med fin utsikt och sjöutsikt. Vidare är detta ett välskött hus med öppen planlösning och fint ljusinsläpp. Husets hörntomt är stor. På tomten finns ett förråd och gäststuga. I Stäudd bor du i populärt fritidshusområde med några som även bor permanent. Båtbryggor vid Mälaren hittas endast ett stenkast bort och även badplats ligger inom bekvämt gångavstånd. Här har du tillgång till allt du kan tänkas behöva i vardagen – badplats och båthamn. Ett optimalt läge för dig som letar efter sjönära fritidshus! Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entré/hall

  Entré/hall med laminatgolv, träväggar, garderob med skjutdörrar.

  Sovrum

  Sovrum med laminatgolv och målade väggar.

  Badrum

  Badrum med målad plastmatta, våtrumstapet, fönster, duschkabin (-17), handfat, toalett, varmvattenberedare och paxfläkt.

  Allrum/kök

  Allrum/kök med plastmatta, målade väggar, fönster åt tre väderstreck, luft-luft värmepump (går att ställa till 10 grader C) och utgång till altan under tak. Köket är utrustad med spis med häll och dubbelugn, spisfläkt, diskmaskin, kylskåp, frysskåp, skafferi och microvågsugn.

  Gäststuga

  Gäststuga med trägolv, träväggar och luft-luft, kylskåp, microugn och värmepump (ej i bruk).

  Tomt

  Hörntomt med gräsmatta, bärbuskar, häckar som omgärdar tomten, viss sjöutsikt mot Mälaren. Båtplats vid båtbryggan ingår. Badplats ca 100 m.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Förråd Gäststuga

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1985

  Nytt plåttak på stora huset 2011. Utvändig målning såsom fasad, fönster, foder på stora huset och gäststugan 2015. Köket renoverat 2017. Altan under tak 2018. Målning inne i huset. 2016-2018.

  Uppvärmning

  Direktverkande el med luft-luft värmepump

  TV

  Antenn

  Uteplats/Balkong

  Altan under tak i söder.

  Bilplats

  Uppställningsplats för bilen på tomten.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Köping Hogsta GA:1, Gemensamhetsanläggning: Köping Hogsta GA:2, Gemensamhetsanläggning: Köping Hogsta GA:3, Gemensamhetsanläggning: Köping Hogsta GA:5 Planbestämmelser: Byggnadsplan (1980-02-19)

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  5175 kr / år

  Driftkostnad:

  10 300 kr/år

  Uppvärmning:

  3 600 kr/år

  Vatten/avlopp:

  2 200 kr/år

  Renhållning:

  900 kr/år

  Samfällighet:

  3 000 kr/år

  Vägavg/snö:

  600 kr/år

  Total driftkostnad:

  10 300 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  I Samfällighetsföreningen Galten omfattar 37 fastigheter, varav ca 10 bor permanent. Det finns planer på kommunalt vatten och avlopp till området. F n varande försörjs fastigheterna med vatten via samfälligheten. Samfällighetsföreningen annordnar städdagar vår och höst och tillsammans med andra samfällighetsföreningar arrangeras midsommarfirande med musik och dans. I samfällighetsföreningsavgift ingår väghållning (grusning och snöplogning) båtplats mm.

  Pantbrev:

  3 st om totalt 553 000 kr

  Taxeringsvärde:

  690 000 kr varav mark 418 000 kr

  Värdeår:

  1985

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1985

  Tomtarea:

  1 226m2

  Grund:

  Plintar

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåttak

  Plåtarbete:

  Målad plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el med luft-luft värmepump

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten åretrunt vatten via samfällighet, Enskilt avlopp två septitankar,

  Renoveringar:

  Nytt plåttak på stora huset 2011. Utvändig målning såsom fasad, fönster, foder på stora huset och gäststugan 2015. Köket renoverat 2017. Altan under tak 2018. Målning inne i huset. 2016-2018.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor