Ödenäs Skåpås 585, Alingsås

1 250 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Ons 19 Jun 17:00 - 17:30

   Anmäl till visning

   Fastighetsbeteckning

   Ödenäs 1:96

   Adress

   Ödenäs Skåpås 585 - Alingsås

   Kommun

   Alingsås

   Typ

   1 plan

   Boendeform

   Fritidshus

   Byggår

   1993

   Boarea

   58m2

   Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

   Biarea

   8m2

   Tomtarea

   2 836m2 - Friköpt

   Rum

   3 rok varav 2 sovrum

   Utgångspris

   1 250 000 kr

   21 552 kr/m2

   Pittoreskt och välskött i lugnt läge

   Efter en kortare resa på mysiga grusvägar når vi höjden där denna rofyllda fastighet är belägen. På tomten finns två hus, förråd, vedbod, grillplats, fruktträd, blåbärsris och vackra buskar. Huset uppfördes i början av 90-talet och består av två sovrum samt en större social yta med kök, matplats och vardagsrum. Här finns borrad brunn och enskilt avlopp för dig som önskar ett åretruntboende. Som komplement till huset finns ett gästhus om dryga 17 kvm med eget pentry och toalett. Här bor man med närhet till bärmarker, svampskog, och småsjöar. Välkommen med din intresseanmälan!

   Ansvarig mäklare

   Alla bilder

   Planritning

   Stugan

   Annex

   Visning

   Visning 1

   2019-06-19 17:00:00 2019-06-19 17:30:00 40 Bostadsvisning Ödenäs Skåpås 585, Alingsås 57,7978759503312, 12,5854924437417 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Rumsbeskrivning

   Via husets veranda når vi entrén med plats för avhängning samt hallmöbel. På höger sida i hallen finner vi de båda sovrummen där det större sovrummet har plats för dubbelsäng medan det mindre har utrustats med en klädkammare. Kök, matplats och vardagsrum är öppna mot varandra vilket ger en härlig social yta. Vid matbordet finns en braskamin placerad som snabbt bidrar till att värma upp huset. Köket monterades när huset uppfördes i början av 90-talet och är ett Smålandskök från Kalmar snickeri. Här finns spis, fläkt, kyl/frys samt diskbänk i rostfritt material. Vardagsrummet har flera fönsterpartier vilket ger ett vackert ljusinsläpp. Liksom i den övriga social delen av huset finner vi här bröstpanel samt plastmatta på golvet. Badrummet ligger nära båda sovrummen och har våtrumstapet på väggarna samt våtrumsmatta på golvet. Här finns toalett, dusch, handfat och ett stort fönster mot baksidan.

   Tomt

   Rikligt med blåbärsris på tomten. Här finns även fruktträd i form av vildäpple och plommon. Längs tomtgräns finns en vacker handbyggd stenmur.

   Upplåtelseform: Friköpt

   Övriga byggnader

   Gästhus (byggår något år efter huvudbyggnaden) uppfört efter samma byggprincip som huvudbyggnaden. På gaveln av gästhuset finns ett förråd. Vedbod finns på husets baksida.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1993

   Fasaden målades ca 2017

   Uppvärmning

   Direktverkande el samt braskamin

   Uteplats/Balkong

   Veranda under tak på husets framsida vid entrén. Här kan du njuta av ett soligt läge mot sydväst.

   Bilplats

   Grusad parkeringsplats om ca 3 bilar.

   Servitut, planbestämmelser m m

   Förmån: Officialservitut Avlopp, 1582-723.1 Förmån: Officialservitut Väg, 1582-723.2

   Läs mer

   Fakta

   Ekonomi

   Fastighetsavgift/skatt:

   8049 kr / år

   Driftkostnad:

   7 629 kr/år

   Försäkring:

   3 200 kr/år

   Vatten/avlopp:

   1 200 kr/år

   Renhållning:

   1 229 kr/år

   Samfällighet:

   2 000 kr/år

   Total driftkostnad:

   7 629 kr/år

   Kommentar:

   Väghållning utföres av vägsamfällighet och vägförening.

   Taxeringsvärde:

   1 088 000 kr varav mark 488 000 kr

   Värdeår:

   1993

   Typ:

   220, Småhusenhet, bebyggd

   Byggnad

   Byggår:

   1993

   Tomtarea:

   2 836m2

   Grund:

   Torpargrund

   Grundmur:

   Leca

   Stomme:

   Trä

   Bjälklag:

   Trä

   Fasad:

   Stående träpanel

   Takbeklädnad:

   Betongpannor

   Fönster:

   2-glasfönster

   Ventilation:

   Självdrag

   Uppvärmningssystem:

   Direktverkande el samt braskamin

   Vatten/avlopp:

   Enskilt vatten (djupborrad brunn), Enskilt avlopp (trekammarbrunn med infiltration).

   Renoveringar:

   Fasaden målades ca 2017

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor