Budgivning pågår

Lygnövägen 89, Alingsås

Aktuellt bud

7 400 000 kr

Utgångspris 7 495 000 kr

Budgivare 1 22/05 kl: 18:30 - 7 400 000 kr

Budgivare 3 22/05 kl: 14:25 - 7 300 000 kr

Budgivare 1 21/05 kl: 21:44 - 7 200 000 kr

Budgivare 3 21/05 kl: 16:56 - 7 100 000 kr

Budgivare 1 21/05 kl: 10:55 - 7 000 000 kr

Budgivare 3 20/05 kl: 19:47 - 6 900 000 kr

Budgivare 1 17/05 kl: 11:50 - 6 800 000 kr

Budgivare 2 16/05 kl: 16:08 - 6 700 000 kr

Budgivare 1 14/05 kl: 11:50 - 6 500 000 kr

Visa budgivning

information om budgivning

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Stora Lygnö 1:21

  Inriktning

  Fritid, Hästgård, Övrigt

  Adress

  Lygnövägen 89 - Alingsås

  Kommun

  Alingsås

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Hästgård

  Byggår

  2007

  Boarea

  165m2

  Biarea

  25m2

  Rum

  5 rok

  Område

  Lygnö

  Utgångspris

  7 495 000 kr

  Exklusiv hästgård om 8,6 ha med mycket naturskönt läge ca 10 min från Alingsås

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Välkommen till Lygnö! I det mycket natursköna området runt Lygnö och Lygnösjön finner vi denna fantastisk fina hästgård om ca 8,6 ha med spännande bostadshus om totalt 190 kvm från 2007 med bl.a. Kvänumkök, ett makalöst master bedroom och stor terrass med sjöutsikt. Byggnaden är en tidigare ladugårdsbyggnad som i 2007 konverterades till ett modernt bostadshus med fem rum varav tre sovrum och stallar med tre boxar. Man kan därför gå direkt från tvättstugan via foderrummet ut i stallet. I anslutning till stallet finns ett vidbyggt utestall med tre hästboxar och möjlighet att bygga ytterligare tre boxar. Här finns även maskinhall, garage och verkstad. Flera mindre ekonomibyggnader samt ett litet iordningställt torp om ca 50 kvm för generationsboende eller uthyrning. Fantastisk utemiljö med en mycket välskött trädgård stora grönytor, naturpool, uteplatser, sjöutsikt mm. Utöver det finns ca 8 ha med böljande beteshagar, rundcorall och två utestallar. En mycket fin hästgård som är byggd och anpassad för hästhållning tillsammans med ett exklusivt boende i en mycket naturskön miljö men ändå nära stadens puls. Till Alingsås med all önskvärd service och kommunikationer är det ca 10 km och till Göteborg är det ca 4,5 mil. Skolskjuts och bussförbindelse finns i byn ca 500 m bort. Varmt välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Gregers Winbo

  Fastighetsmäklare/Skogsmästare

  0738-67 08 36

  gregers.winbo@lansfast.se Läs mer om Gregers

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Huvudbyggnad - Bostadsbyggnad

  Entréhall

  Entréhall med större garderob för klädförvaring. Entréhall ligger i anslutning till köket, vardagsrummet samt bottenvåningens badrum. Grått klinkergolv i skiffer, vitlaserat trätak.

  Kök

  Härligt platsbyggt lantkök från Kvänum Kök i öppen planlösning med vardagsrummet och utsikt mot gårdsplanen och sjön. Bänkskivor i Bohusgranit och massiv ek samt gott om hyll- och lådförvaring. Vitlaserat trätak med spotlights och vitoljat trägolv. Utrustningen består av stor gasspis med stekhäll och dubbla ugnar från Ilve. Vägghängd spisfläkt, diskmaskin från Miele och kylskåp från Siemens. Alla vitvaror är från 2007.

  Vardagsrum

  Stort rymligt vardagsrum med matplatsdel och plats för soffgrupp mm. Stora fönsterpartier ger en härlig vy över beteshagarna och Lygnösjön och täljstenskaminen ger härlig värme på kalla dagar. Utgång via franska altandörrar till den stora terrassen. Även här hittar vi det vitoljade trägolvet och det vitlaserade taket med riktbar belysning. Bottenvåningen och det stora sovrummet på ovanvåningen har integrerat Sonos ljudsystem.

  Badrum

  Mindre helkaklat badrum. Duschhörna med infällbara glasdörrar, vägghängd wc, handfat samt badrumsskåp.

  Tvättstuga

  Mycket praktiskt och rymlig tvättstuga som man når från vardagsrummet. Kakel över den väl tilltagna arbetsytan och rejält med skåpsförvaring. Siemens frys samt Miele tvättmaskin och torktumlare från 2007.Klinkergolv och vitlaserat trätak. Från tvättstugan kan man gå ut i stall 1 via foderrummet.

  Trapphall

  På ovanvåningen finner vi först en möblerbar trapphall med ett litet sovloft. Vitlaserat ryggåstak med synliga takbjälkar och vitoljat trägolv. Under sovloftet har man inrett ett litet kontor och här finns möjlighet att enkelt öppna upp en dörr till den stora vinden där man kan bygga flera sovrum, atelier, allrum eller ytterligare förråd.

  Walk-in-closet

  I sidovinden som nås från trapphallen finns en mycket stor och rymlig walk-in-closet med belysning, hyllor och klädstänger monterade.

  Sovrum 1 och 2

  Två mindre sovrum med skjutdörrar, snedtak och takfönster. Vitlaserade trätak och vitoljade trägolv. Rummet närmast det stora sovrummet är ett möjligt framtida extra badrum då vatten och avlopp finns bakom väggen till det stora badrummet.

  Master bedroom

  Det stora sovrummet är i en klass för sig. Det stora fönstret ger en makalös utsikt över hagarna och sjön. Stort och rymligt med en loungedel och utgång till en liten balkong i sydostläge (morgonsol). Rummet och det stora badrummet är åtskiljt från trapphallen och ger känslan av en egen liten lägenhet för föräldrarna. Vitlaserat ryggåstak med synliga takbjälkar och även här det vitoljade trägolvet.

  Badrum

  Via de frostade franska dubbeldörrarna når vi ett riktigt härligt ljust och fräscht helkaklat badrum med vitlaserat snedtak och takfönster. Här finns duschhörna och badkar under takfönstren. Vägghängd wc och tvättställsbänk med dubbla handfat samt hyllor och skåp. Klinkergolv med golvvärme.

  Källaren

  Källaren under huvudbyggnaden nås via maskinhallen eller garaget. Källaren fungerar både som vattenrum, verkstad och pannrum. Här finns bergvärmeanläggningen samt inkommande vatten med vattenfilter.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2007

  Bostaden totalrenoverades/nyuppfördes 2007.

  Uppvärmning

  Bergvärme från 2007 - vattenburen golvvärme

  TV

  TV-antenn

  Bredband

  Bredband via ADSL. Fiber är på gång i området.

  Övriga byggnader

  Torpet

  Byggnadssätt

  Torpet från 1929 som totalrenoverades 2007 ligger ca 100 m från huvudbyggnaden med utsikt över Lygnösjön. Taxerad boarea om ca 50 kvm. Kombinerad allrum med fina massiva trägolv och Marbodalkök samt sovloft. Badrum med duschhörna och tvättmaskin från 2007. Stensatt uteplats och egen trädgård med grönytor. Uppvärmning via elradiatorer, egen elmätare, träfasad, 1-kupigt lertegel, kopplade 2-glasfönster och avlopp gemensamt med huvudbyggnaden. Torpet är i dagsläget uthyrd tills vidare.

  Ekonomibyggnader

  Stallar

  Foderrum: Praktiskt foderrum som ligger i direkt anslutning till bostadens tvättstuga. Här finns omklädningsmöjligheter med garderober och skåpsförvaring, foderlådor och helkaklat täckesrum/torkrum med fuktstyrd frånluftsfläkt. Från foderrummet finns även trappan till källaren. Laminatgolv, vitlaserat trätak och väggar i liggande träpanel och tapet. Stall 1: Första stallet når man direkt från foderrummet. Här finns 3 st boxar á 8,0 - 9,9 kvm, takhöjd ca 2,81 m. Ena boxen används även som spolspilta. Uppvärmd sadelkammare med klinkergolv. Diskbänk och skåpsförvaring, elradiatorer och kall- och varmvatten. Egen varmvattenberedare och egen grävd brunn försörjer stallarna med vatten. Stor grovtvättmaskin. Möjlighet att hänga upp blöta täcken i torkrummet intill stallet. Stall 2: Utestall med 3 boxar á 10,0 -11,5 kvm. Löstagbara skiljeväggar gör att man kan anpassa boxarnas storlek. Idag används ena boxen som fölbox. Gott om arbetsytor i stallet med stor port ut till hagarna på baksidan. En yta om ca 26 kvm på ena sidan stallet ger goda möjligheter att bygga extra boxar. Fortfarande återstår då en 4 m bred mittgång. Från stallarna finns en gång/passaga till hagarna med staket på båda sidor vilket underlättar utsläpp. Gödselhantering via tippcontainer.

  Maskinhall

  Sammanhängande med huvudbyggnaden finns en maskinhall/traktorgarage med 3 st högportar. Hår får du enkelt plats med maskinerna som behövs på gården. Anslutning till källaren med verkstad samt trappa upp till foderrummet.

  Gäststuga "Snickarboden"

  Liten gäststuga med upphöjt läge på andra sidan vägen. Stugan består av ett sovrum om ca 9 kvm för övernattande gäster. Torpet disponeras i dagsläget av torpets hyresgäster. Källare under stugan. El finns.

  Sågverket

  Mindre förråd/vedbod. Träpanel, 1-kupigt taktegel.

  Jordkällare

  Stensatt jordkällare med källarvind bredvid gäststugan.

  Betesmark

  Böljande betesmarker om knappt 9 ha som ligger med hagar på båda sidor om Lygnövägen. På varje sida ligger ett lösdriftstall på hårdgjort yta. Betesmarken är inhägnade hagar med staket och elstängsel som drivs av solpaneler vid lösdrifttallarna. En mindre bäck rinner genom båda hagarna för djurbevattning. I beteshagarna finns en liten mängd träd för husbehovsved. Stödrätter för särskilda värden för 4 ha medföljer i köpet.

  Övrigt

  Övrig mark om ca 0,7 ha består av gårdscentra, trädgård och vägar.

  Vägbeskrivning

  Från Alingsås kör väg 180 ca 7 km och sväng vänster in på Lygnövägen - skylt "Lygnö 3". Fortsätt vägen fram till Lygnö ca 3 km. Fortsätt förbi skylten "Här slutar allmän väg" och kör ytterligare ca 500 m. Gården ligger nu på höger sida. Följ våra Till-saluskyltar.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Alingsås Stora Lygnö GA:3 "Lygnö Samfällighetsförening" Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 15-IM1-86/18079.1 Last: Avtalsservitut: Kraftledning,Nätstation, 1489IM-07/105.1 Planbestämmelser: Ytvattenskydd (1993-09-08)

  Bilplats

  Mycket praktiskt garage under terrassen med plats för 1 bil samt gräsklippare, 4-hjuling mm. Fjärrstyrd garageport. 3-fasuttag. Garaget kan nås inifrån bostaden via källaren och maskinhallen. På gårdsplanen finns det rikligt med plats för åtskilliga bilar.

  Vatten/avlopp

  Avlopp: 3-kammarbrunn med extra stor infiltration från 2007 Vatten: Djupborrad brunn, hydrofortank från 2018.

  Tomt, uteplats

  Tomtarea 85 704 m². Välskött och lättskött trädgård med stora grönytor och rabatter. Stor stensatt terrass med sjöutsikt med utgång från vardagsrummet. Loungeområde med naturpool och egen liten minisandstrand. Poolen går att bada i och är utrustad med duk och reningsverk samt undervattensbelysning. Paviljong med hängsäng för sköna avkopplande stunder eller kanske att sova i varma sommarnätter.

  Övrigt

  Jakten är fri för köparen på tillträdesdagen.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Torpet

  Huvudbyggnad

  Driftkostnad:

  49 075 kr/år

  Försäkring:

  7 000 kr/år

  Elkostnad:

  36 000 kr/år

  Vatten/avlopp:

  2 000 kr/år

  Renhållning:

  2 500 kr/år

  Vägavg/snö:

  1075 kr/år

  Sotning:

  500 kr/år

  Total driftkostnad:

  49 075 kr/år

  Personer i hushållet:

  3 st

  Kommentar:

  Totalt 49 075 kr 36 000 kr El (uppvärmning ingår) 2 000 kr Vatten, avlopp 500 kr sotning 2 500 kr Renhållning 7 000 försäkring 1 075 Vägavgift/snö 3-4 personer i hushållet.

  Pantbrev:

  4 st om totalt 3 176 000 kr

  Taxeringsvärde:

  3 713 000 kr

  Småhusmark lantbruk:

  500 000 kr

  Småhusbyggnad lantbruk:

  2 630 000 kr

  Småhusbyggnad lantbruk:

  334 000 kr

  Betesmark:

  148 000 kr

  Ekonomibyggnader:

  101 000 kr

  Typ:

  120, Lantbruksenhet, bebyggd

  Övriga uppgifter

  Byggnad

  Bostadsbyggnad

  Byggår:

  2007

  Grund:

  Källargrund

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåt, bandtäckning

  Plåtarbete:

  Aluzink

  Fönster:

  2-glasfönster med spröjs

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme från 2007 - vattenburen golvvärme

  Vatten/avlopp:

  Avlopp: 3-kammarbrunn med extra stor infiltration från 2007 Vatten: Djupborrad brunn, hydrofortank från 2018.

  Renoveringar:

  Bostaden totalrenoverades/nyuppfördes 2007.

  Kommentar:

  All el är jordad. 35A huvudsäkring.

  Torpet

  Byggår:

  1929

  Byggnadssätt:

  Torpet från 1929 som totalrenoverades 2007 ligger ca 100 m från huvudbyggnaden med utsikt över Lygnösjön. Taxerad boarea om ca 50 kvm. Kombinerad allrum med fina massiva trägolv och Marbodalkök samt sovloft. Badrum med duschhörna och tvättmaskin från 2007. Stensatt uteplats och egen trädgård med grönytor. Uppvärmning via elradiatorer, egen elmätare, träfasad, 1-kupigt lertegel, kopplade 2-glasfönster och avlopp gemensamt med huvudbyggnaden. Torpet är i dagsläget uthyrd tills vidare.

  Mark

  Arealer:

  Areal ca 9 ha, fördelat på:

  Övrigt:

  1 ha

  Bete:

  8 ha

  Taxerad areal

  Det finns 1 skiften

  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Energiprestanda:

  71 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2018-05-18

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor