Plintsberg Vygattu 1, Tällberg

900 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Plintsberg 27:13

  Adress

  Plintsberg Vygattu 1 - Tällberg

  Kommun

  Leksand

  Boendeform

  Tomt

  Tomtarea

  4 766m2 - Friköpt

  Område

  Plintsberg

  Utgångspris

  900 000 kr

  189 kr/m2

  Tomt med magisk utsikt över Siljan!

  Vill du bo med Sätra hasselskogs naturreservat som närmsta granne och med en hänförande utsikt över Siljan, då är det här tomten för dej! Det står dig fritt att välja husleverantör på denna tomten så här finns verkligen goda möjligheter att leva din dröm! På den här tomten kan du bygga ett stort och modernt hus med stora fönsterpartier för att kunna njuta maximalt av den fantastiska utsikten! Tomten har en areal om hela 4 766 m² och sluttar ner mot områdets samfällda mark och på vänster sida gränsar den mot naturreservatet. Att fastigheten har delaktighet i den samfällda marken gör att områdets delägare kan behålla den fina utsikten, du kommer genom samfälligheten att samäga naturen nedanför din tomt. Plintsberg är en naturnära och lugn by med närhet till vackra Tällberg med sitt stora utbud av både restaurangerna på de många hotellet liksom kulturellt utbud och härlig natur. Byn Plintsberg har ett högt läge och byns gårdar ligger fint spridda i sluttningarna och längs byvägarna. Naturskönheten blir ofta bedövande med utsikt över Österviken, Storsiljan och Rättviken. I byn finns fin golfbana och det är också nära att åka till både Leksand och Rättviks golfklubb. Här finns även en livsmedelsbutik och tågstation. Läget nära riksväg 70 och centralorten Leksand samt Rättvik gör att allt du behöver finns på bekvämt avstånd men ändå en bit ifrån skapar en unik rofylld miljö. Stockholm och Arlanda ligger endast 3 timmar bort och det är bekvämt att sätta sig på tåget som stannar på stationen ca 5 min från ditt nya boende. Plintsbergs Backar är ett nyare område med endast 13 tomter precis i början av byn. Kommunalt vatten och avlopp är framdraget till tomtgränsen och anslutningsavgiften ingår i priset. El och fiber finns också framdraget men avgiften är inte erlagd. Välkommen att kontakta oss för mer information!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Servitut, planbestämmelser m m

  Inom Plintsbergs Backars Samfällighetsförening finns följande gemensamhetsanläggningar/samfälligheter; Leksand Plintsberg GA:5, ändamål väg och grönområde Leksand Plintsberg S:15, ändamål grönområde Samfälligheten Plintsberg S:15 är ett samägt grönområde som fastigheten har andel i. Fastigheten har även del i gemensamhetsanläggningen Plintsberg GA:5 som är den gemensamma väg som finns i området. Fastigheterna delar solidariskt på de kostnader som uppkommer. Planbestämmelser: Söder Soltägtgården, Detaljplan (Beslutsdatum: 20110614, Registreringsdatum: 20130619)

  Möjligt tillträde

  Enligt överenskommelse

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  3780 kr / år

  Pantbrev:

  0 st om totalt 0 kr

  Taxeringsvärde:

  378 000 kr varav mark 378 000 kr

  Byggnad

  Tomtarea:

  4 766m2

  Vatten/avlopp:

  Anslutningsavgift till kommunalt vatten och avlopp ingår i priset.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor