Sonfjällsbyn 421, Hede

150 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Hede Kyrkby 16:53

  Adress

  Sonfjällsbyn 421 - Hede

  Kommun

  Härjedalen

  Boendeform

  Tomt

  Tomtarea

  2 002m2 - Friköpt

  Område

  Hede med omnejd

  Utgångspris

  150 000 kr

  75 kr/m2

  Tomt i vackra Sonfjällsbyn!

  Om skoteråkning och friluftsliv är något som ligger dig nära hjärtat har du kommit helt rätt! Området kring Sonfjällsbyn är känt för sina skoterspår och anrika naturarv med Sonfjällets nationalpark som granne. Här kan du tillbringa tid sommar som vinter, med vandringsleder och längdåkning som sysselsättning. Eller varför inte ta en fisketur en vacker sensommarkväll? Utförsåkning kan nås med en ca 45 minuters bilfärd till Vemdalsskalet och Björnrike. Som huvudbyggnad får du bygga 70 kvm fördelat på en våning med en högsta höjd av 3,5 meter. Du får även bygga ett uthus om 30 kvm. Ingen anslutningsavgift för att ansluta till det samfällda vattnet behövs. Avlopp:"Inom byggnadsområde får ej uppföras byggnad, vars användning påkallar anläggande av avloppsledning." Spekulanter uppmanas ta kontakt med kommunen för mer information. El tillkommer köparna och kostnaden är 5000 kr inklusive moms för max 25A. Köparen får även bekosta mätarskåp och kabelrör inom egen tomt. Drift: Obebyggd tomt: 500kr (Samfällighet för vatten, väg och sopor) Bebyggd tomt: 3500kr (Samfällighet för vatten, väg och sopor)

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Vägbeskrivning

  Från Länsförsäkringars kontor kör mot Vemdalen By (väg 315) och följ vägen i ca 18,2 km. Tag sedan höger på (väg 84) och kör ca 12,3 km. Tag sedan in till vänster på Råndalsvägen och följ denna väg ca 17 km och tag sedan vänster in mot Sonfjällsbyn. Följ vägen i ca 350 m och tag första höger. Följ denna väg i ca 520 m så har du fastigheten på din vänstra sida! Varmt välkommen!

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Hede Kyrkby GA:4 Planbestämmelser: Byggnadsplan (1964-05-15)

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Två mil från Vemdalen by, i ensamt majestät, reser sig det formsköna Sonfjället 1 278 m.ö.h. Vid foten av fjället och intill älven Ljusnan ligger Hede. Byn har ca 700 innevånare. Här finns bank, skola, dagis, vårdcentral, bank, apotek, tandläkare, veterinär, bensinstation, bilservice, café, restauranger, välsorterad ICA-butik, järn-, färg- och blomsterhandel, möbelbutik, frisör, idrottsplats, elbelyst skidspår, folkpark och camping. Vid Ljusnans strand ligger en 18-håls golfbana med sällsynt vackra vyer över Sonfjället. Runt Hede finns stugområden med natur, fiske, fjäll och skoterleder runt knuten. Haraldsåsens stugområde ligger 2,5 km söder om Hede. Skärsjövålen och Synderkölens stugområde ligger vid foten av Sonfjället med närhet både till skidspår och skoterleder. Särvfjället är kanske ett av Härjedalens bästa fjäll för vandring, jakt och skoteråkning. De flesta stugorna ligger i söderläge precis vid trädgränsen med milsvid utsikt över fjäll och vidder. Vid foten av Särvfjället finns Orrens Wärdshus med skoterled som går ända till restaurangen. Det är ett populärt utflyktsmål för tusentals skoteråkare varje år.

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  840 kr / år

  Pantbrev:

  2 st om totalt 105 000 kr

  Taxeringsvärde:

  84 000 kr varav mark 84 000 kr

  Byggnad

  Tomtarea:

  2 002m2

  Vatten/avlopp:

  Samfällt vatten, Avlopp saknas.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor