Björnrike Sersåstigen 16B, Vemdalen

600 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Vemdalens Kyrkby 43:454

  Adress

  Björnrike Sersåstigen 16B - Vemdalen

  Kommun

  Härjedalen

  Boendeform

  Tomt

  Tomtarea

  1 071m2 - Friköpt

  Område

  Björnrike

  Utgångspris

  600 000 kr

  560 kr/m2

  Nu finns en tomt med anslutande skidled till och från backen på mysiga Sersåstigen att förvärva!

  Drömmer du om att bygga ditt alldeles egna fjällboende i vackra Björnrike med en skidled bakom tomten som tar dig till och från backarna. Då har du kommit helt rätt. Nu finns en tomt på mysig gata som väntar på dig. Nedanför tomten har du en skidväg som du kan ta för att nå backarna i området. Samma skidväg kan även nyttjas för att komma tillbaka från backen. Hela björnrike ligger i ett soligt läge och du har vy över fjäll och närliggande naturområden från tomten. I Björnrike finns det mycket att upptäcka. Spendera en heldag i skidbacken eller varför inte lite längdåkning vid Grizzly eller skidcentralen längst upp i området med längdåkningsspår som sammankopplar Björnrike med de andra skidområdena? Skoteråkning kan du ägna dig åt i Grizzly området och åka på spåren upp till Vemdalsskalet. För lite varierande åkning och miljö finns populära skiddestinationer såsom Vemdalsskalet inom 15 minuters avstånd med bil, och Storhogna och Klövsjö inom 30 minuter. Detaljplanen finns att ladda ner i denna annons! För att ta del utav områdeskarta kan du ta kontakt med mäklaren. Byggrätterna tillåter en största byggnadsarea om 170 kvm, dock högst 30 kvm för uthus eller annan byggnad utan bostadsrum. Byggnationen kan fördelas på två lägenheter och två våningar. Spekulanter hänvisas att stämma av byggrätten med Härjedalens kommun. 0680-161 00. Björnrike är barnfamiljernas paradis. Här finns en av Sveriges bästa snöparker, skidåkning i välpreparerade pister som omfattar både utmanande såväl som väldigt förlåtande nedfarter och ett stort barnskidområde. Där finns också ett Sameland i skidbacken, där barnen kan mata renar, kasta lasso och i en lappkåta lyssna på berättelser om samernas histora och vardag. Hela området ligger i härligt söderläge med utsikt över nationalparken Sonfjället. Från de allra flesta stugor och lägenheter är det gångavstånd till pisten. Många har också ski in/ski out. Längst upp i skidsystemet finns Björnrikecentrat med all service samlat under ett tak: ICA-butik, gästservice, skidshop med uthyrning, lekrum och restaurang. Längst ner ligger Björnvallen med barnskidområde, restauranger och Grizzly Express. Det är Skandinaviens snabbaste sexstolslift som bekvämt och snabbt tar dig hela vägen till toppen. I skidområdet är det rejäla fallhöjder som gäller (470 meter) och åklängder på över två kilometer. Spårcentralen ligger i en vacker, orörd och skyddad dal mellan Högfjället och Gråhognafjället. Här finns maskinpreparerade spår för klassiskt och skate (2, 3, 4.5, 7,5 km) samt förbindelsespår till Vemdalsskalet.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Vägbeskrivning

  Från Länsförsäkringars kontor kör väg 315 mot Vemdalen i ca 9,7 km. Tag sedan väg 514 mot Björnrike/Sveg i 5km. Sväng sedan vänster mot Björnrike, kör ca 2,60km och sedan tag vänster in på Edvin Kvarnelands Väg. Du följer sedan vägen i ca 200 meter och tag sedan höger in på Sersåstigen. Följ vägen i ca 210 meter och du får tomten på höger sida. Välkommen till Sersåstigen 16B

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Vemdalens Kyrkby GA:11 (Vägar, parkeringsplatser, gångväg med bro, sopstationer, naturmark med skidvägar samt sanddepåer). Last: Avtalsservitut: Va-Ledning, 2361IM-01/3858.1 Last: Avtalsservitut: Va-Ledningar, 2361IM-11/1919.1 Last: Avtalsservitut: Vattenledning, 23-IM2-93/6273.1 Planbestämmelser: Detaljplan (2010-03-22)

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  4040 kr / år

  Driftkostnad:

  2 396 kr/år

  Samfällighet:

  2 396 kr/år

  Total driftkostnad:

  2 396 kr/år

  Kommentar:

  Anslutningsavgift för el max 25 A är 27 625 kr inklusive moms. Anslutningsavgiften för kommunalt V/A 2018 är 118 975 kr.

  Pantbrev:

  0 st om totalt 0 kr

  Taxeringsvärde:

  404 000 kr varav mark 404 000 kr

  Byggnad

  Tomtarea:

  1 071m2

  Vatten/avlopp:

  Vatten saknas, Avlopp saknas. Anslutningskostnad kommunalt V/A för 2018 är 118 975 kr.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor