Norshyttan 310, Hedemora

2 850 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Norshyttan 3:7

Adress

Norshyttan 310 - Hedemora

Kommun

Hedemora

Typ

1 1/2 plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1905

Boarea

350m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

2 275m2 - Friköpt

Rum

7 rok varav 4-5 sovrum

Utgångspris

2 850 000 kr

8 143 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fortlöpande och omfattande renoverad sekelskiftesvilla samt gästhus för permanentboende.

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Välkommen till Olsgården! Fortlöpande och omfattande renoverad sekelskiftesvilla med tidsenliga detaljer bevarade, gedigen bostadsbyggnad med mycket fin planlösning och stora ytor. Tillhörande timrat gästhus med mycket bra uthyrningsmöjligheter för ekonomiskt boende alternativt generationsboende. Verkstadsbyggnad i 2 plan. Härbre med festlokal. Nya separata anläggningar för uppvärmning och avlopp samt borrad brunn för gemensamt vatten till båda bostadshusen.

  Ansvarig mäklare

  Tommy Kjenslie

  Reg. Fastighetsmäklare

  0703-46 75 75

  tommy.kjenslie@lansfast.se Läs mer om Tommy

  Extra kontaktperson

  Ibra Ibrahimi

  Blivande fastighetsmäklare

  0721-80 79 84

  ibra.ibrahimi@lansfast.se Läs mer om Ibra

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Huvudbyggnad, entréplan

  Rymlig huvudentré med klinkergolv och förråd samt groventré/hall med klinkergolv och förråd/klädkammare. Stort bondkök med skafferi och vedspis i direkt anslutning till matsal med kakelugn. Stort vardagsrum med öppen spis i fil till bibliotek. 1 sovrum. Stort kombinerat badrum/tvättstuga med tvättmaskin/torktumlare, duschkabin/wc och tvättställ.

  Huvudbyggnad, övervåning

  Delvis möblerbar hall med utgång till balkong och i öppen planlösning till allrum/sovrum. 3 rymliga sovrum med gott om klädförvaring. Wc-rum samt förrådsutrymme.

  Gästhus, Entréplan

  Entré/hall i direkt anslutning till stort vardagsrum med fungerande kakelugn. Rymligt kök med vedspis, kyl med frysfack, spis och fläkt. Badrum med plastmattor, duschkabin, wc och tvättställ.

  Gästhus, Övervåning

  Övervåning i öppen planlösning med allrum och möjlighet till 2-3 sovrum. Badrum med plastmattor och badkar/wc och tvättställ.

  Gästhus, källardel

  Tvättstuga med tvättmaskin, pannrum/förråd samt stor Jordkällare.

  Tomt

  Insynsskyddad trädgårdstomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Gästhus i timrat utförande om ca 110 kvm med permanentstandard och i mycket gott skick. Vattenburen värme via luft/vatten värmepump. Eget avlopp samt gemensam borrad brunn med huvudbyggnad. Härbre med festlokal på övre våning. Verkstadsbyggnad i 2 plan. Observera att vidbyggt tillbyggnation av plåt tillhör grannfastighet. Bastubyggnad på altan i anslutning till huvudbyggnad.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1905

  Fortlöpande och omfattande renoverat sedan 2011 och framåt med bl.a: 2 nya avloppsanläggningar med infiltrationsbädd, Installation av jordvärmeanläggning till huvudbyggnad samt luft/vatten värmepump till gästhus, ny borrad brunn , nytt trädäck med bastubyggnad, installerat radiofiber , renovering fönster, målad fasad, nytt yttertak på verkstadsbyggnad m.m.

  Uppvärmning

  Vattenburen värme via jordvärmepump i huvudbyggnad

  Bredband

  Radiofiber installerat.

  Bilplats

  Grusad parkering, samt möjlighet till garage i verkstadsbyggnad.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Last: Officialservitut In-Och Utfart, 2083-738.3 Förmån: Avtalsservitut: Ytjordvärme, D201500028508:1.1 Förmån: Officialservitut Avlopp, 2083-738.2 Förmån: Officialservitut Vattentäckt, 2083-738.1

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  58 427 kr/år

  Försäkring:

  7 700 kr/år

  Elkostnad:

  46 118 kr/år

  Vatten/avlopp:

  1 676 kr/år

  Renhållning:

  2 433 kr/år

  Sotning:

  500 kr/år

  Total driftkostnad:

  58 427 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  7 395 kr (65 822 kr)

  Personer i hushållet:

  4 st

  Kommentar:

  6 mån/år är det 8 personer i hushållet.

  Pantbrev:

  4 st om totalt 1 558 000 kr

  Taxeringsvärde:

  986 000 kr varav mark 165 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1905

  Tomtarea:

  2 275m2

  Grund:

  Torpargrund

  Grundmur:

  Gråsten

  Stomme:

  Timmer

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Panel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburen värme via jordvärmepump i huvudbyggnad

  Vatten/avlopp:

  Gemensam borrad brunn för båda bostadshusen. Varje bostadshus har separat avloppsanläggning.

  Renoveringar:

  Fortlöpande och omfattande renoverat sedan 2011 och framåt med bl.a: 2 nya avloppsanläggningar med infiltrationsbädd, Installation av jordvärmeanläggning till huvudbyggnad samt luft/vatten värmepump till gästhus, ny borrad brunn , nytt trädäck med bastubyggnad, installerat radiofiber , renovering fönster, målad fasad, nytt yttertak på verkstadsbyggnad m.m.

  Energideklaration

  Status:

  Beställd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor