Budgivning pågår

Karlsarvet Björlings allé 7, Leksand

2 950 000 kr

Högsta bud 2 600 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Karlsarvet 16:7

  Adress

  Karlsarvet Björlings allé 7 - Leksand

  Kommun

  Leksand

  Typ

  2 plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  2001

  Boarea

  163m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  2m2

  Tomtarea

  1 932m2 - Friköpt

  Rum

  4 rok varav 2 sovrum

  Område

  Karlsarvet

  Utgångspris

  2 950 000 kr

  18 098 kr/m2

  Trevlig villa i Karlsarvet med gästhus och utsikt över Siljan

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Mitt i Karlsarvets by ligger denna fina villa (115 m² ) med gårdskänsla. Villan rymmer 4 rum varav 2 sovrum (möjlighet till 3 sovrum finns). Rymligt kök med matplats och öppen planlösning mot allrummet med stora fönsterpartier och en altan utanför. Övre planet rymmer ett ljust allrum med stora fönsterpartier som vetter mot Österviken med en fantastisk utsikt! Här finns även ett sovrum med klädkammare som går att göra om till två sovrum om man har behov av det. På tomten finns en mysig gäststuga (48 m²) i timmer och ett fristående garage. Kommunalt vatten och avlopp. Fiber installerat. Badplats finns på bekvämt gångavstånd. I grannbyn Västanvik finns Västanviks folkhögskola som erbjuder utbildningar i en teckenspråkig miljö. I anslutning till folkhögskolan ligger en förskola. Mysig småbåtshamn med "Roddens hus" intill som är roddarlaget "Brudpiga" klubbhus och har även uthyrningsdel för större evenemang som bröllop osv. Vid hamnen finns en omtyckt grillplats och badplats. Hamnen förvaltas av Västanviks Båtklubb. Från Karlsarvet finns bra cykelväg in till Leksand.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Entréplan

  Övre plan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande funktionell hall med öppning mot kök och matplats. Klädförvaring genom en hatthängare och hyllförvaring. Klinkergolv (golvvärme el) och vit tapet.

  Badrum/tvättstuga/groventré

  Stort badrum med tvättstuga, bastu och groventré. Wc, dusch med skjutdörrar, handfat och spegelskåp. Fin bastu i klassiskt utförande. Tvättavdelningen har tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk med förvaring. Värmepump med varmvattenberedare. Klinker med golvvärme (el) och tapet.

  Kök och matplats

  Rymligt kök med matplats. Mysig braskamin centralt placerad i rummet. Gott om förvaring och skafferi i övre hörnskåp. Köksinredningen i björk och körsbärsträ. Gråsvarta arbetsbänkar i laminat. Maskinell utrustning: spis med häll, ugn, fläkt, kyl/frys, diskmaskin. Trägolv och ljusa väggar.

  Allrum med burspråk

  Ett trappsteg ner från kök/matrum. Härligt rum med ljus genom burspråk med 8 stora fönster med utsikt mot Siljan. Ett rum som kan inredas som en vacker matsal eller mer som en avkopplande lounge. Trägolv och ljusa väggar. Dörr till altanen utanför.

  Sovrum 1

  Sovrum med plats för dubbelsäng. Två dubbelgarderober varav en med spegelskjutdörrar. Trägolv och tapet.

  Allrum övre plan

  En våning upp ligger det härliga allrummet med ljus och rymd. Stora fönsterpartier som vetter ut mot Siljan och Östervikens inlopp. Generös takhöjd genom ryggås-tak. Gott om plats för soffgrupp och tv-bänk. Trägolv och ljusa väggar.

  Sovrum 2

  Sovrum som även det har ryggås-tak. Klädkammare. Här går det att istället inreda med två sovrum om behöv finns. Trägolv och ljusa väggar.

  Tomt

  Tomtarea 1 932 m² (friköpt). Lummig tomt med gräsmatta och delvis staket runt. På tomten finns växthus och odlingar i odlingslådor. Vinbärbuskar, jordgubbsland, hallonbuskar, 2 päronträd samt 3 äppelträd. Övriga frukter och bär är bla smultron, blåbärsbuskar, bigarråer, plommon och krikon. Nedanför altanen finns rosor och pioner.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Lillstuga: Stuga om 2 rok, ca 48 m². Interiör: Hall med trägolv och ljusa väggar. Kök med laminatgolv och tapet. Utrustning: spis/ugn, fläkt och kyl. Plats för mindre matgrupp. Allrum med öppen spis+kassett. Trägolv och ljus tapet. Luft/luftvärmepump. Sovrum med trägolv och tapet. 3 garderober varav en där varmvattenberedaren är placerad. Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Exteriör: Fasad i timmer. Krypgrund som delvis blivit åtgärdad 2008 samt 2018. 2-glasfönster. Betongpannor. Uppvärmning: El och IVT luft/luftvärmepump. Fristående garage för 1 bil och ett förråd, isolerat. Vidbyggd vedbod. Växthus.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2001

  Boningshuset målades om sommaren 2018.

  Uppvärmning

  Vattenburet system - Frånluftsvärmepump

  Bredband

  Fastigheten har fiber installerat.

  Uteplats/Balkong

  Altan med staket och trätrall. Flera uteplatser i den lummiga trädgården.

  Bilplats

  Grusad infart med p-plats. Isolerat garage med plats för en bil.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Leksand Karlsarvet GA:1 Last: Ledningsrätt Vatten-Och Avlopp, 2029-2157.1 Förmån: Officialservitut Väg, 20-LEJ-2763.1 Planbestämmelser: Byggnadsplan (1978-09-28)

  Möjligt tillträde

  Enligt överenskommelse

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  36 236 kr/år

  Försäkring:

  4 992 kr/år

  Uppvärmning:

  21 988 kr/år

  Vatten/avlopp:

  7 263 kr/år

  Renhållning:

  1 425 kr/år

  Sotning:

  383 kr/år

  Övrigt:

  185 kr/år

  Total driftkostnad:

  36 236 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel och de fasta nätkostnaderna. Sotning bostadshus 1gng/år (lillstugan sotas vid behov). Under övrigt avses rengöring av ventilationssystem vilket gjorts vart tredje år. Nuvarande ägare har egen kompost.

  Pantbrev:

  3 st om totalt 1 705 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 801 000 kr varav mark 375 000 kr

  Värdeår:

  2001

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  2001

  Tomtarea:

  1 932m2

  Grund:

  Krypgrund

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Träpanel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburet system - Frånluftsvärmepump

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Boningshuset målades om sommaren 2018.

  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  93 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-02-21

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor