Alvik Jämsängsgattu 2, Siljansnäs

1 495 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Alvik 44:2

  Adress

  Alvik Jämsängsgattu 2 - Siljansnäs

  Kommun

  Leksand

  Typ

  1 plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1978

  Boarea

  97m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  2 837m2 - Friköpt

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Alvik

  Utgångspris

  1 495 000 kr

  15 412 kr/m2

  Fint belägen enplansvilla med stor och inbjudande tomt

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Nu visar vi ett fint och ombonat enplanshus med bedårande utsikt över Alviken. Tar vi det hela från början så väntar en stor och rymlig hall varifrån ni når husets alla delar. Till vänster har vi ett av sovrummen som är stort och luftigt med tillhörande garderob. Näst på tur har vi vardagsrummet med gott och möbleringsyta framför kaminen. Här finns också utgången till den inglasade altanen med fin utsikt. Köket är från byggåret 1978 och har allt ni behöver för att lyckas i köket. Tar vi oss sedan vidare så väntar det andra sovrummet med förvaring i form av garderober. Badrummet är stort och kan förvandlas till något riktigt bra. Sist på denna rundvandring stannar vi till i tvättstugan som har bra förvaring samt tvätt -och torktumlare. Detta hus är till för dig som söker ett fritt och trivsamt boende fördelat på ett plan utan trappor. Garage finns med plats för både bil, förvaring samt maskinpark. Tomten är stor och lättskött som bjuder in till spring och lek för familjens minsta. Varmt välkommen att anmäla dig på visning på någon av de utsatta visningsdagarna!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Hall i ljusa färger med vita väggar och linuleummatta till golv. Här får ni plats att hänga av er samtliga ytterkläder.

  Sovrum 1

  Sovrum med ljusa väggar och linoleumgolv. Plats för dubbelsäng och längs ena väggen finns garderober.

  Sovrum 2

  Det andra sovrummet är något mindre till ytan och ger plats åt säng och och annan möblering. Garderober längs ena väggen. Laminatgolv och ljusa väggar.

  Vardagsrum

  Stort och öppet vardagsrum med braskamin som sätter guldkant på rummet. Parkettgolv och ljusa tapeter. Här finns också utgången till den inglasade altanen.

  Kök

  Ljust kök med ljusa köksluckor och plats för matbord intill fönstret. Här finns laminatgolv och ljusa väggar. I utrustningsväg finns kyl, frys, diskmaskin, ugn med tillhörande spis samt fläkt. Rostfri diskbänk och vitt kakel ovanför.

  Tvättstuga

  Bra tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare samt bra förvaringslösningar. Här grovkök med köksskåp samt garderober.

  Badrum

  Badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns dusch, toalett och handfat.

  Tomt

  Trädgårdstomt med blandad växtlighet och träd. På tomten finns även en gäststuga med sovplatser.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Redskapsbod finns på tomten.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1978

  Uppvärmning

  Direktverkande el + luft/luft pump

  Bredband

  Fiber är indraget i huset.

  Uteplats/Balkong

  Inglasad altan med plats för det stora sällskapet.

  Bilplats

  Stor och fin garageuppfart för flertalet bilar som leder er in till garaget.

  Vägbeskrivning

  Ca 15 minuter från Leksand. Kör mot Siljansnäs och vid Grytnäs tar du vänster på Alviksvägen (939) och följer den tills du kommer till Jämsängsgattu som ligger till vänster.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 20-IM3-70/912.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2029-834.1

  Övrigt

  Busshållplats finns i närheten där ni tar buss nummer 272 mot Leksand som tar er in till centrala delarna på 27 minuter. Siljansnäs har gamla anor med rötter från stenåldern. Det finns femton stenåldersboplatser inom socknen. Dessutom lämningar från järnåldern och spår av vikingatiden då en mer bofast befolkning kunde livnära sig på den bördiga jordbruksmarken. Siljansnäs skola har förskola, låg- och mellanstadie. Högstadiet samt en väl utbyggd gymnasieskola finns i Leksand. Barnomsorg ombesörjs av förskolan ”Igelkotten” som ligger invid skolan samt av dagbarnvårdare. Siljansnäs har också en väl utbyggd äldrevård. I centrala delarna finns servicehus och servicelägenheter för de äldre och för de som bor kvar hemma finns hemtjänst. Det finns mycket aktiviteter i bygden som bidrar till ett rikt friluftsliv. Granbergets skidbacke, Hallevi idrottsplats med fotbolls- och ishockeyplan, kyrkbåtsrodd, Siljansnäs flygfält med segelflygning, fiske, körsång, flera motionsspår, hantverk mm. Många av aktiviteterna bedrivs via ett aktivt föreningsliv av drygt 35 föreningar som ger alla möjlighet att aktivera ett intresse eller en hobby.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  15 864 kr/år

  Uppvärmning:

  8 700 kr/år

  Vatten/avlopp:

  4 974 kr/år

  Renhållning:

  2 190 kr/år

  Total driftkostnad:

  15 864 kr/år

  Kommentar:

  Vänligen observera att kostnaden för uppvärmning avser 2018 där huset stod obebott halva året med en underhållstemperatur om +16 grader. Vid ett normalt användande av huset så kommer givetvis driftskostnaden bli högre.

  Pantbrev:

  2 st om totalt 228 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 325 000 kr varav mark 430 000 kr

  Värdeår:

  1978

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1978

  Tomtarea:

  2 837m2

  Grund:

  Platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  2+1 fönster

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el + luft/luft pump

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-05-24

  Primärenergital:

  112 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor