Sjurbergsvägen 28, Rättvik

2 795 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Sjurberg 7:37

Adress

Sjurbergsvägen 28 - Rättvik

Kommun

Rättvik

Typ

1 plan med källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1952

Boarea

87m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

93m2

Tomtarea

5 038m2 - Friköpt

Rum

5 rok varav 2 sovrum

Område

Sjurberg

Utgångspris

2 795 000 kr

32 126 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Stor och lättskött dalagård med tomt över 5000 kvm med utsikt över Siljan!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  I vackra och stillsamma Sjurberg intill Kaplaskogen har vi nu äran att presentera en riktigt fin dala-gård med över 5000 kvadratmeter tomt. Oavsett om du söker efter ett nytt boende med stora gräsytor, sociala samlingsplatser eller mängder av uppställningsplatser åt bil, husbil eller bara livsnjuta så har du kommit helt rätt. Här erbjuds ett trivsamt boende med boningshus från 1950 där nuvarande fastighetsägare har låtit måla om samtliga hus utvändigt i en klassisk röd färg, allt för att bevara dala-charmen som man verkligen får känslan av på denna fastighet. Invändigt finns en fin potential till att modernisera huset till ditt nya drömhem där din egen fantasi sätter gränserna. Går vi vidare på tomten så finner vi ett fullutrustat och inrett härbre med kök, badrum och sovrum som är perfekt för uthyrning eller för gäster som kommer och hälsar på. Det som kanske får munigporna peka uppåt allra mest är vad som väntar längst in till höger. Håll i er nu för här finns, utekök, stuga med kök och sovloft, grillstuga, infrabastu, gäststuga, förrådslada samt sociala utrymmen med plats för loungegrupp på två ställen samt en eluppvärmd bubbelpool. Parkeringsmöjligheterna är för närvarande två carportar med plats för bilparkering, husvagn, husbil samt ett förrådsutrymme. Sist med inte minst finns ett gammalt härbre där sommargästerna kan övernatta. Ni hör själva - denna gård är för er som vill släppa ut hundarna eller barnen utan att vara orolig för livlig biltrafik. På promenadavstånd finns Siljans glittrande vatten, Rättviks gymnasium samt Rättviks GK. Varmt välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Stor och ljus hall med gott om svängrum. Här ligger ett trägolv och väggarna är målade i vitt.

  Kök

  Stort och rymligt kök med ljusa skåpsluckor och bruntonat kakel. Här finns kyl/frys, diskmaskin, spis med ugn samt fläkt. Vidare finns rostfri diskbänk och arbetsbänk av ek.

  Vardagsrum

  Stort och trivsamt vardagsrum med ryggåstak. Även här har trägolvet hittat in och det finns gott om plats soffgrupp framför kaminen som avger härlig värme. På väggarna sitter träpanel som sedan övergår till vitt.

  Sovrum

  Sovrum med linoleumgolv och tapetserade väggar i grått. Plats för säng och annan förvaring.

  Badrum entréplan

  Badrum med ytskikt av våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns duschkabin, toalett samt handfat.

  Gillestuga

  Allrum med laminatgolv och tegelväggar med plats för förvaring.

  Allrum

  Stort rum med parkettgolv och vitmålade tegelväggar. Utgång till tomten genom källaringång.

  Förråd

  När ni kommer ner för trappen väntar ett stort förrådsutrymme med plats för klädförvaring.

  Badrum och bastu

  Äldre badrum med kakel och klinkers som bryts av mot mönstrad tapet. Här finns badkar, toalett samt handfat med underskåp.

  Härbret

  Intill huset står ett målat härbre oom två våningar. På entréplanet finns ett fullutrustat kök med spis, ugn, fläkt och vatten och avlopp. Intill denna finns badrummet med våtrumstapet och våtrumsmatta. Här finns toalett, dusch samt handfat. På övreplan finns en toalett med handfat samt sovrum och balkong. Under härbret finns ett garage.

  Loftstuga

  Mitt bland alla småhus finns en inredd stuga med kök och loft. Här kan ni tillaga sommarens middagar och förvara drycken kall i den kombinerade kyl/frysen som finns. När nattimmarna smyger sig på kan gästerna via stegen ta sig till sovloftet. På baksidan av loftstugan finns diskmöjligheter i grovköket.

  Tomt

  Förmedlingen avser 3 fastigheter. Rättvik Sjurberg 7:40 är 2138 kvadratmeter. Rättvik Sjurberg 7:36 är 2240 kvadratmeter Rättvik Sjurberg 7:37 är 660 kvadratmeter och på denna fastighet ligger ett officialservitut för vägen.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  * Grillstuga med plats för flera sittandes gäster. * Fullutrustat gästhus med kök, badrum och säng. * Intill relaxhörnan finns ett gästrum med plats för säng. * Bastu med infravärme * Oinrett härbre finns också

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1952

  2015: Renovering i gillestugan med nya golv, tak och väggar. 2015: Ny uteplats 2015: Renovering av gästhuset med nytt badrum, avloppsrör och målning i gästhuset. 2016: NY luftvärmepump nere

  Uppvärmning

  Direktverkande el, luftvärmepumpar samt kaminer

  Bredband

  Fiber är ej indraget i huset, men finns i anslutning till tomtgränsen där köparen kan ombesörja inkopplingen och bekosta det om man så vill.

  Uteplats/Balkong

  Antalet uteplatser är många så här är det bara att välja och vraka eller följa solens gång. Den nybyggda delen med stödmur och anlagda trätrallen blir nog en favorit tack vare dess lokalisering intill uteköket, bastun, gäststugan och bubbelbadet.

  Bilplats

  Flertalet parkeringsplatser för släpvagn, husvagn, husbil och bilar.

  Vägbeskrivning

  Från Rättvik - Kör riksväg 70 och sväng av vid korsningen till vänster mot Rättviks Kyrka. Fortsätt Sjurbergsvägen. Se skyltar efter ca 1 km. Från Vikarbyn - Kör Sjurbergsvägen tills du kommer i höjd med Persborg.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Förmån: Officialservitut Väg, 20-RÄJ-1929.1

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  50 096 kr/år

  Elkostnad:

  39 909 kr/år

  Vatten/avlopp:

  8 087 kr/år

  Renhållning:

  2 100 kr/år

  Total driftkostnad:

  50 096 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  8 049 kr (58 145 kr)

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Kostnaden för el avser nätverkskostnad, hushållsel samt uppvärmning.

  Pantbrev:

  13 st om totalt 1 506 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 075 000 kr varav mark 445 000 kr

  Värdeår:

  1952

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1952

  Tomtarea:

  5 038m2

  Fasad:

  Timmer

  Takbeklädnad:

  Tegelpannor

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el, luftvärmepumpar samt kaminer

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2015: Renovering i gillestugan med nya golv, tak och väggar. 2015: Ny uteplats 2015: Renovering av gästhuset med nytt badrum, avloppsrör och målning i gästhuset. 2016: NY luftvärmepump nere

  Energideklaration

  Energiklass:

  F

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-09-11

  Primärenergital:

  164 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor