Edängevägen 410, Ljusdal

1 595 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Edänge 6:9

Adress

Edängevägen 410 - Ljusdal

Kommun

Ljusdal

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1910

Boarea

150m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

150m2

Tomtarea

17 840m2 - Friköpt

Rum

5 rok varav 2-3 sovrum

Område

Ljusdal

Eller högstbjudande

1 595 000 kr

10 633 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastigheten angränsar till naturreservat. Torpartjärn & Hybosjön bjuder på traditionellt insjöfiske.

  Fastigheten angränsar till naturreservat och ett Natura 2000 område. Torpartjärn & Hybosjön bjuder på traditionellt insjöfiske. Ljusnan bjuder på ädlare sorter. På promenadavstånd finns en stor badstrand. Vintertid är det nära till Järvsö och skidåkning. Det är även cykelavstånd till Ljusdal längs med älven. Renovering har skett och bevarat det ursprungliga samt tagit hänsyn till eventuellt energibortfall. Två braskaminer, en kakelugn samt vedspis som kan där cirkulationspump kan drivas med bilbatteri har installerats. Mycket ogenerat läge. Tomten på 1,8 ha ligger under föryngring då lövskog prioriteras.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Allmän beskrivning

  Hall, badrum med badkar och dusch, tvättstuga/wc-rum. Kök med spispanna och ackumulatortank, spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Utgång till trädgården. Stort tvådelat allrum med matplatsdel med kakelugn och vardagsrumsdel med braskamin. Övervåning: Stort allrum med hög takhöjd och synligt timmer, sovrum som går att dela av till två med braskamin och synlig murstock. Huset har genomgående trägolv och väggar.

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Gäststuga, varmbonad med el, 11 m² Redskapsbod Lada, timrad Gäststuga, varmbonad med el, 17 m² Vedbod och förråd

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1910

  2014

  Uppvärmning

  Spispanna m ackumulatertank, vattenburet.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Ljusdal Edänge GA:2, Gemensamhetsanläggning: Ljusdal Kläppa GA:9 Last: Ledningsrätt Svagström, 21-84:490.3 Last: Officialservitut Trädsäkring, 2161-08/48.1 Förmån: Officialservitut Väg, 2161-07/71.1 Planbestämmelser: Naturreservat (1998-04-29)

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  20 549 kr/år

  Elkostnad:

  14 391 kr/år

  Vatten/avlopp:

  1 121 kr/år

  Renhållning:

  2 037 kr/år

  Sotning:

  1 500 kr/år

  Övrigt:

  1 500 kr/år

  Total driftkostnad:

  20 549 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  8 049 kr (28 598 kr)

  Kommentar:

  Vedförbrukning, ca 30 m³

  Pantbrev:

  6 st om totalt 850 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 397 000 kr varav mark 420 000 kr

  Värdeår:

  1980

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1910

  Tomtarea:

  17 840m2

  Grund:

  Torpargrund

  Stomme:

  Timmer/Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Spispanna m ackumulatertank, vattenburet.

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten året om, grävd brunn. Enskilt avlopp, ny trekammarbrunn.

  Renoveringar:

  2014

  Övrigt:

  Stor altan i soligt läge. Fiberanslutning finns. Kakelugn m två braskaminer finns även till uppvärmning.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor