Budgivning pågår

Klinte Kyrkbacken 183, Klintehamn

Aktuellt bud

2 350 000 kr

Utgångspris 2 595 000 kr

Budgivare 1 20/09 kl: 11:17 - 2 350 000 kr

Budgivare 1 10/09 kl: 11:43 - 2 275 000 kr

Visa budgivning

information om budgivning

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Klinte Kyrkbacken 1:1

Adress

Klinte Kyrkbacken 183 - Klintehamn

Kommun

Gotland

Typ

1 ½ plan i souterräng

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1860

Boarea

145m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

50m2

Tomtarea

2 884m2 - Friköpt

Rum

4 rok varav 3 sovrum

Område

Klinte

Eller högstbjudande

2 595 000 kr

17 897 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Välskött kalkstenshus med mycket historia

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Just under Klinteberget, i en magisk trädgård hittar man denna fina kalkstensvilla. Huset är från 1860 och har på slutet av 1980-talet genomgått en stor renovering både invändigt och utvändigt och har därefter underhållits löpande med bland annat en del nya ytskikt. På senare år har förra ägarnas stora trädgårdsintresse tagit ut sin rätt och resulterat i en fantastisk välskött trädgård med flera rum att njuta av. Bekvämligheter så som kommunalt v/a, fiber, ny luft/vatten-värmepump (2016), golvvärme i nästan alla rum på alla plan finns och såklart utebelysning i trädgården. Huset har en gedigen historia och är väl värd ett besök. Välkommen!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Entréplan

  Övre plan

  Källarplan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall man kan nå från både fram - och baksidan. Klinkergolv med vattenburen golvvärme, stor bra garderob och trappa till övre plan samt källarplan.

  Kök

  Stort lantligt kök med vedspis, flera fönster, stor matplats och många skåp. Köket är från slutet på 80-talet men har nyligen målats om. Plastmatta samt fyra fönster åt tre väderstreck. I köket finns diskmaskin, kyl, spis och fläkt.

  Vardagsrum

  Nyrenoverat vardagsrum i norra gaveln. Här är det fint slipat trägolv, fyra fönster samt en öppen spis.

  WC

  WC på entréplan med våtrumsmatta, våtrumstapet, wc och handfat.

  Hall övre plan

  Möblerbar hall på övre plan med plastmatta och utgång till balkongen. De två fronterna gör att takhöjden blir bra och de tre fönstren gör att det blir en ljus hall.

  Badrum

  Badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns ett takfönster, badkar, dusch, wc, handfat samt handdukstork och bidé. Elburen golvvärme.

  Sovrum

  Nymålat stort sovrum mot söder med fönster.

  Sovrum

  Nymålat sovrum i norra gaveln. Detta rum är ett genomgångsrum. Ett fönster och plastmatta.

  Sovrum/klädkammare

  Innanför sovrummet/genomgångsrummet finns ett mindre sovrum som också kan fungera som stor klädkammare. Här är det plastmatta, nymålade väggar och det finns ett fönster.

  Hall i källaren

  Här finns frysbox.

  Allrum

  Allrum på källarplan med målat betonggolv, öppen spis med kassett och garderobsvägg.

  Tvättrum

  Tvättrum i källarplan med tvättmaskin/torktumlare (2016), diskho och arbetsbänk.

  WC

  WC på källarplan med våtrumstapet och klinkergolv med golvvärme (elburen). Wc och handfat.

  Verkstad

  Verkstadsrum med arbetsbänk och fönster (ej golvvärme).

  Tvättstuga och förråd under re

  Blivande tvättstuga under renovering. Innanför tvättstuga finns även ett förråd.

  Tomt

  Tomtarea 2 884 m² (friköpt). Magisk trädgård med flera fina trädgårdsrum. Här kan man följa solen eller skuggan hela dagen och njuta av allt det vackra. Det finns utebelysning och elkontakter på flera platser i trädgården och en fin handpump finns som prydnad.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Förrådsbod: Trästomme, träpanel målad i järnvitriol, plintgrund med isolerat golv, isolerade väggar samt papptak. Det finns el och invändigt är det en plastmatta. Numera används denna bod som hönshus med hönsgård. Uthus: Kalkstensstomme, putsad fasad, tegel/plåttak samt enkelfönster. Här finns el samt en öppen spis. Bulhus: Denna byggnad är ursprunligen ett bulhus. Plåttak. Här finns idag ett påbörjat garage, ett hobbyrum samt förråd. På övervåningen finns ett gästrum med trägolv och el. Till denna byggnad finns ett utgånget bygglov från 2013 för till/ombyggnad av lägenhet. Fråga mäklaren för mer information.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1860

  Huset totalrenoverades på slutet av 80 - talet/början på 90-talet till det skick det har idag. 2016: Installation av ny luft/vatten-värmepump 2016-2018: Renoverat vardagsrummet, målat kök och 3 sovrum samt påbörjat renovering av ny tvättstuga och förråd.

  Uppvärmning

  Luft/vatten-värmepump (2016) samt 3 eldstäder

  Bredband

  Anslutet till Fiber via Fröjel Fiberförening för tv, internet och telefon. Bundet till Telia, 350 kr/månad. http://www.frojelfiber.se/

  Uteplats/Balkong

  Uteplats 1: Balkong, läge öster. Nymålad 2015. Uteplats 2: Gjuten uteplats på baksidan av huset. Här finns platsbyggd grill och gott om sittplats. Uteplats 3: En bit upp på Klinteberget finns tre olika sittplatser/rum att vila benen en stund. Uteplats 4: Mitt i trädgården finns en uteplats inbäddad i grönska.

  Bilplats

  Bilplats 1: Grusad infart med plats för flera bilar. Bilplats 2: Grusad infart med plats för flera bilar. Bilplats 3: Garage under byggnation.

  Övrigt

  Kulturmiljöprogram: Fastigheten har en gammal intressant historia och finns med i Region Gotlands kulturmiljöprogram. https://www.gotland.se/KMPGotland Historia om huset och platsen: Taget ur tidigare säljarens egen beskrivning av huset: "Vi kan bara undra hur han, sjökapten Ahlström under sina seglatser, funderade och förmodligen nogsamt planerade hur hans hus under klintkanten vid Klinte kyrka slutligen skulle se ut" "En senare ägare ev. efter Ahlström var familjen Siltberg" "Sonen Johannes Siltberg sedermera kyrkoherden i Öja, blev den som efter moderns flytt till Åvallegården till slut stängde dörren 1959 och huset blev lämnat som det var, öde med alla dess inventarier orörda i skåp och lådor under 30 år" "Efter en totalrenovering som tog ca 5 år flyttade 1993 Erland, Lilian och Maria in i det fint ombyggda huset och bodde där tills 2003 då Elisabeth och Jan Wennlert flyttade in". Numera bor familjen Ringkvist i huset - 2016-2019. Hela texten finns hos mäklaren för genomläsning. Information om Klinte och Klintehamn: Klinte ligger utanför servicesamhället Klintehamn. Klinte har bl.a. godbitar så som Klinteberget där man har fantastisk utsikt över socknen och mot havet. Ca 2 km från fastigheten ligger Klintehamns samhälle. Där finns bl.a. skola, bussförbindelser, matbutiker, caféer, bensinmack och pizzeria.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  46 486 kr/år

  Försäkring:

  4 664 kr/år

  Elkostnad:

  7 000 kr/år

  Uppvärmning:

  23 358 kr/år

  Vatten/avlopp:

  4 885 kr/år

  Renhållning:

  2 000 kr/år

  Sotning:

  379 kr/år

  Övrigt:

  4 200 kr/år

  Total driftkostnad:

  46 486 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  8 049 kr (54 535 kr)

  Personer i hushållet:

  4 st

  Kommentar:

  Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares uppgifter och användning, 2 vuxna och 2 barn permanent boende. Posten övrigt avser fiber.

  Pantbrev:

  10 st om totalt 2 210 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 465 000 kr varav mark 394 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1860

  Tomtarea:

  2 884m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Kalksten

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Tegel (omlagt slutet 80-tal)

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Frånluftsventilation med återvinning

  Uppvärmningssystem:

  Luft/vatten-värmepump (2016) samt 3 eldstäder

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Huset totalrenoverades på slutet av 80 - talet/början på 90-talet till det skick det har idag. 2016: Installation av ny luft/vatten-värmepump 2016-2018: Renoverat vardagsrummet, målat kök och 3 sovrum samt påbörjat renovering av ny tvättstuga och förråd.

  Övrigt:

  Centraldammsugare finns på alla tre plan.

  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  78 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2016-07-06

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor