Skattagårdsvägen 1, Getinge

1 350 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Sön 20 Jan 10:00 - 12:00

  Bokad visning - anmäl dig här

  Anmäl till visning

  Fastighetsbeteckning

  Getinge 5:8 och Getinge 3:23

  Adress

  Skattagårdsvägen 1 - Getinge

  Kommun

  Halmstad

  Typ

  1 ½ plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1909

  Boarea

  80m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  6m2

  Tomtarea

  1 255m2 - Friköpt

  Rum

  6 rok varav 3 sovrum

  Område

  Getinge

  Som utgångspris

  1 350 000 kr

  16 875 kr/m2

  Välskött villa med sekelskiftescharm

  Välkommen till Skattagårdsvägen 1, ett hus uppfört på 1800-talet med en rejäl dos charm. Det röda huset med vita knutar och spröjsade fönster är en stil som aldrig blir omodern utan ligger många varmt om hjärtat. En uppvuxen trädgård som ramas in av en vacker stengärdesgård och häckar skapar en vacker idyll. Invändigt fortsätter huset i samma känsla och erbjuder kök, vardagsrum med kamin samt två rum till som kan användas som antingen sovrum eller sällskapsrum. Övervåningen är en inredd vind med ett allrum och två rum, ett lite mindre rum samt ett som med hjälp av takkupan har bra med plats. Som boende i Getinge har du nära till natur, stad eller badliv och närheten till E6:an gör att du snabbt är på väg. Det kommersiella utbudet är rikt och består bland annat av livsmedelsbutik, bank, utomhusbad och idrottssföreningar. Välkommen till Skattagårdsvägen 1!

  Ansvarig mäklare

  Emma Aronsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0705-437781

  emma.aronsson@lansfast.se Läs mer om Emma

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Visning 1

  2019-01-20 10:00:00 2019-01-20 12:00:00 40 Bostadsvisning Skattagårdsvägen 1, Getinge 56,8216879978966, 12,7410621731464 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Beskrivning

  Hall

  Hall med laminatgolv, ligger intill köket.

  Pannrum/tvättstuga

  Intill hallen finns ett utrymme med värmepanna, tvättmaskin, torktumlare och elcentral. Lösa plastskivor ligger ovanpå betongplattan som golvunderlag. Den frys som finns här ingår ej i köpet.

  Kök

  Mysigt kök med plats för matbord. Köket är utrustat med laminatgolv, kyl/frys, spis, ugn och fläkt.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med trägolv och en värmande täljstenskamin. Hög mysfaktor! Det finns även vattenburen golvvärme i detta rum.

  Matrum

  Matrum som idag används som sovrum, vilket går lika bra. Här finns ett laminatgolv och även från detta rum får man en glimt av kaminen.

  Sovrum

  Ett stort sovrum på entrévåningen. Här finns både klädkammare och fyra garderober. På golvet ligger en plastmatta.

  Badrum

  Badrum med våtrumsmatta på golvet och våtrumsskivor på väggarna. Utrustat med golvvärme (el), dusch, wc och tvättställ.

  Inredd vind - Allrum

  En smal trappa/stege leder en våning upp. Här finns ett mysigt allrum med laminatgolv.

  Sovrum

  Här finns även två sovrum varav det ena är väl tilltaget i storlek och har ett charmigt trägolv. Det andra är lite mindre och har en plastmatta på golvet.

  Tomt

  Mysig och uppvuxen trädgårdstomt med stenlagda gångar, häckar och charmig gärdesgård som ramar in tomten.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Fristående garage med platta på mark och eternit på taket.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1909

  2018 - ommålning av fasad och garage, ny kyl och frys, ny tvättmaskin och torktumlare. Föregående ägare: 2011 - badrummet renoverades av fackman. 2 stycken fönster har bytts, ett mot väster och ett mot söder. Braskaminen installerades 2008. Skorstenen vid pannan används inte och har inte besiktigats. Detta på grund av att man endast använder el för uppvärmning. 1998 tilläggsisolerades fasaden och taket. Yttertaket lades om med masonitskivor på det gamla sticketaket och läkt men begagnade tegelpannor.

  Uppvärmning

  Vattenburet system med kombipanna (el)

  TV

  Fiber finns i område, fastigheten är ej ansluten. För mer info om fastigheten går att ansluta, kontakta Halmstads stadnät.

  Uteplats/Balkong

  Uteplats med singel i västerläge och trätrall i sydostläge.

  Bilplats

  Bilplats på uppfart samt garage.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 13-IM1-67/2614.1 Planbestämmelser: Stadsplan (1961-12-15)

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  I Suseåns dalgång mellan Halmstad och Falkenberg ligger Getinge. De östra delarna av Getinge är relativt kuperade och skogsbeklädda medan de västra är uppodlad, slät åkermark. Som boende här har du nära till natur, stad eller badliv och närheten till E6:an gör att du snabbt är på väg. Ungefär 1900 personer bor idag i Getinge och bebyggelsen här är blandad. Det kommersiella utbudet består av livsmedelsbutik, bank, med mera. I samhället finns flertalet idrottsföreningar samt kulturföreningen Reflex som anordnar konserter och biovisningar. Som boende på orten har du dessutom tillgång till ett stort utbud av fritidsaktiviteter såsom fotboll, tennis och bowling. Sommartid finns möjlighet till bad i Getingebadet och föredrar du havet ligger Steninge bara 8 km härifrån. På orten finns huvudkontoret för Getinge AB, världsledande tillverkare av medicinteknisk utrustning och en stor arbetsgivare. Getinge Hembygdsförening startade 1973 och är en av Hallands största med sina 600 medlemmar! Hembygdsgården Brogård är från 1800-talet och här hålls lite kurser och träffar. Getinge samhällsförening arrangerar och informerar om aktiviteter och händelser i Getinge och har en egen hemsida med mycket matnyttigt. Det finns både vårdcentral och apotek i området. Det finns gott om förskolor i området samt en Åk F-9 skola.

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  5092 kr / år

  Driftkostnad:

  34 851 kr/år

  Försäkring:

  4 030 kr/år

  Uppvärmning:

  24 107 kr/år

  Vatten/avlopp:

  3 880 kr/år

  Renhållning:

  2 444 kr/år

  Sotning:

  390 kr/år

  Total driftkostnad:

  34 851 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Driftkostnaden är baserad på säljaren uppgift. Uppvärmningskostnaden inkluderar även hushållsströmmen.

  Pantbrev:

  4 st om totalt 1 235 000 kr

  Taxeringsvärde:

  679 000 kr varav mark 243 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1909

  Tomtarea:

  1 255m2

  Grund:

  Torpargrund

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä, en liten del eternit och puts

  Takbeklädnad:

  Tegel

  Fönster:

  2-glas kopplade samt 3-glas isolerfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburet system med kombipanna (el)

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2018 - ommålning av fasad och garage, ny kyl och frys, ny tvättmaskin och torktumlare. Föregående ägare: 2011 - badrummet renoverades av fackman. 2 stycken fönster har bytts, ett mot väster och ett mot söder. Braskaminen installerades 2008. Skorstenen vid pannan används inte och har inte besiktigats. Detta på grund av att man endast använder el för uppvärmning. 1998 tilläggsisolerades fasaden och taket. Yttertaket lades om med masonitskivor på det gamla sticketaket och läkt men begagnade tegelpannor.

  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  119 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor