Prästvägen 72, Halmstad

5 100 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Snöstorps Prästgård 1:59

  Adress

  Prästvägen 72 - Halmstad

  Kommun

  Halmstad

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1927

  Boarea

  255m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  135m2

  Tomtarea

  4 529m2 - Friköpt

  Rum

  8 rok varav 4 sovrum

  Område

  Snöstorp

  Utgångspris

  5 100 000 kr

  20 000 kr/m2

  Representativ villa med herrgårdscharm i populära Snöstorp!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Sällan kan uttryck som herrgårdsliknande, representativt, stadsnära och familjevänligt rymmas i beskrivningen av en och samma fastighet. Men här har vi undantaget som bekräftar regeln. Vi har nu glädjen att få förmedla denna historiska fastighet som ursprungligen tjänat som prästlönebostad. Nuvarande ägare har renoverat och moderniserat huset med känsla och omtanke för historian och det tidstypiska utseendet. Huset erbjuder i dagsläget 4 sovrum, stort lantligt kök, två kompletta badrum och härliga sociala ytor såväl på entréplanet som det övre planet. Den parkliknande trädgården inbjuder till både lek och avkoppling med sina stora gräsytor, flertalet uteplatser och det fristående isolerade uterummet. Det är ca 20 år sedan senaste överlåtelsen så missa inte detta tillfälle!

  Ansvarig mäklare

  Tomas Nilsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0733-143543

  tomas.nilsson@lansfast.se Läs mer om Tomas

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entré/Hall

  Vi möts av en tvådelad entré/hall med klinkergolv som övergår i parkett. Väggarna är tapetserade och delvis klädda med bröstpanel. I den inre delen finns avhängningsmöjligheter och plats för möblering.

  Gäst-WC

  Direkt till vänster i hallen ligger en gäst-wc med plastmatta på golvet och bröstpanel på väggarna.

  Kök

  Rakt fram från hallen når vi det härligt lantliga köket där man kan spendera timmar utan att tänka på det. Köket erbjuder förutom parkettgolv och bröstpanel även en täljstenskamin, walk-in skafferi och en mysig serveringsgång som leder till salongen. Utrustning som finns är kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Här finns också utgång till groventré.

  Salong

  Från köket via serveringsgången når vi salongen som lämpar sig utmärkt för middagsbjudningen. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är tapetserade.

  Master bedroom

  I anslutning till salongen ligger husets master beedroom med tillhörande badrum. Golvet är klätt med parkett, väggarna är målade och här finns dubbla garderobsväggar.

  Badrum

  Entréplanets badrum är helkaklat med duschhörna, wc, tvättställ, handdukstork och golvvärme.

  Bibliotek

  Vägg i vägg med salongen ligger biblioteket som även nås från den inre hallen. Här finner vi förutom fiskbensparkett och tapetserade väggar även platsbyggda bokhyllor och en öppen planlösning mot vardagsrummet.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet erbjuder samma fiskbensparkett och tapet som i biblioteket. Här finns gott om plats för soffgrupp och härliga hemma kvällar framför TV:n

  Allrum

  Övre plan når vi via den textilklädda trappan. Här möts vi av ett allrum med stora öppna ytor, trägolv, målade väggar, kamin och synliga takstolar.

  Sovrum 2

  I gaveln närmast trappan ligger ett sovrum med trägolv, tapetserade väggar och dubbla klädkammare.

  Badrum 2

  Övre planets badrum ligger även det i anslutning till trappan och är helkaklat med golvvärme, badkar, wc, tvättställ, handdukstork och inbyggd förvaring.

  Sovrum 3 och 4

  I husets andra gavel ligger två likvärdiga sovrum med parkettgolv, målade och tapetserade väggar.

  Källare

  I källaren finns användbara utrymmen i form av tvättstuga, verkstad, pannrum, förråd och en äldre bastu som idag ej är i bruk.

  Tomt

  Parkliknande trädgårdstomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1927

  [-00] Byggnation av takkupor, nytt tak med ventilerade takstolar, renovering och inredning av övre plan, nya rör i skorstenen. [-01] Installation av jordvärme [-05] Renovering av badrum övre plan, isolering av kattvindar. [-06] Renovering av köket samt serveringsgången. [-08] Ny diskmaskin. [-10] Renovering av badrum entréplan [-11] Dränering, byggnation av carport, sanering och plombering av oljetank. [-12] Ny pump och filter till brunnen, renovering av rummen på entréplan. [-14] Ny tvättmaskin. [-15] Installation av jordfelsbrytare till hela huset. [-16] Byggnation av uterum och uteplats.

  Uppvärmning

  Vattenburet system med jordvärme

  Bredband

  Fiber

  Uteplats/Balkong

  Tre uteplatser samt ett fristående isolerat uterum.

  Bilplats

  Carport med plats för 2 bilar Garage med plats för 1 bil Uppställningsplats för 5-6 bilar

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  56 631 kr/år

  Försäkring:

  6 332 kr/år

  Elkostnad:

  43 000 kr/år

  Vatten/avlopp:

  2 775 kr/år

  Renhållning:

  2 424 kr/år

  Sotning:

  600 kr/år

  Övrigt:

  1 500 kr/år

  Total driftkostnad:

  56 631 kr/år

  Personer i hushållet:

  4 st

  Kommentar:

  I elen ingår kostnad för uppvärmning. Övrigt avser fiber.

  Pantbrev:

  12 st om totalt 2 066 000 kr

  Taxeringsvärde:

  3 003 000 kr varav mark 872 000 kr

  Värdeår:

  1948

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1927

  Tomtarea:

  4 529m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Papp

  Plåtarbete:

  Lackad plåt

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburet system med jordvärme

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  [-00] Byggnation av takkupor, nytt tak med ventilerade takstolar, renovering och inredning av övre plan, nya rör i skorstenen. [-01] Installation av jordvärme [-05] Renovering av badrum övre plan, isolering av kattvindar. [-06] Renovering av köket samt serveringsgången. [-08] Ny diskmaskin. [-10] Renovering av badrum entréplan [-11] Dränering, byggnation av carport, sanering och plombering av oljetank. [-12] Ny pump och filter till brunnen, renovering av rummen på entréplan. [-14] Ny tvättmaskin. [-15] Installation av jordfelsbrytare till hela huset. [-16] Byggnation av uterum och uteplats.

  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Energikonsumtion:

  49 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor