Tegelbruksvägen 10A, Halmstad

1 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Halmstad 9:44

  Adress

  Tegelbruksvägen 10A - Halmstad

  Kommun

  Halmstad

  Typ

  1 ½ plan, delvis med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1909

  Boarea

  106m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  384m2 - Friköpt

  Rum

  5 rok varav 2-3 sovrum

  Som utgångspris

  1 995 000 kr

  18 821 kr/m2

  Är du ute efter ett smidigt och bekvämt boende med egen trädgård och cykelavstånd till centrum? Välkommen till Tegelbruksvägen 10A, här erbjuds en liten villa om ca 100 kvm i 1½-plan. Entrévåning rymmer sällskapsrum, sovrum, kök och ett fräscht badrum. På övervåningen finns ytterligare två sovrum. Trädgården är liten, lättskött och ligger skyddad från vind och insyn. Uteplatser finns i två väderstreck. En del av de renoveringar som redan är avklarade är bland annat, badrum, tak och fönster. Villan ligger i området Hålan som är beläget strax norr om Slottsmöllan och är omgärdat av vackra, öppna fält. Här ligger ett 20-tal hus och i närheten växer det nya området Tegelbruket upp. Vilket innebär att det är nära bekvämligheter så som mataffär, gym och busshållplats. Men då centrum ligger knappt 3 kilometer bort kan du likväl promenera in till stan med dess utbud av restauranger, butiker och nöjen.

  Ansvarig mäklare

  Emma Aronsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0705-437781

  emma.aronsson@lansfast.se Läs mer om Emma

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entré

  Entré med praktiskt klinkergolv och förvaringsskåp direkt till höger.

  Kök med matplats

  Ett funktionellt kök med höj- och sänkbara skåp och bänkar, inbyggd mikro och ugn, induktionshäll, fläkt samt kombinerad kyl/frys. På golvet ligger en tålig plastmatta. Det finns även plats för köksbord intill fönstret.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet har parkettgolv samt fina skjutpartier med utgång till framsidans stora uteplats.

  Matrum

  Rummet intill köket passar utmärkt som till exempel matrum. På golvet ligger ett parkettgolv.

  Allrum/sovrum

  Allrum med parkettgolv i den del som byggdes till 2008. Det fungerar även utmärkt att använda detta rum som till exempel ett sovrum. Härifrån nås också uteplatsen på innergården. Tvättavdelning finns i dagsläget i detta rum. På klinkergolv bakom skjutpartier har man placerat tvättmaskin, torktumlare och förvaring.

  Badrum

  Fräscht, helkaklat badrum med golvvärme. Här finns dusch, WC, tvättställ, varmvattenberedare, förvaringsskåp, spegelskåp samt handdukstork.

  Övervåning - Hall

  Hall med laminatgolv.

  Sovrum

  På övervåningen finns det även två sovrum. Bägge har laminatgolv och i det ena finns även ett klädskåp. Övervåningen har något lägre takhöjd, ca 2 m.

  Övrigt

  Då säljaren är ett dödsbo kommer en friskrivning mot dolda fel att tillämpas. Ett besiktningsprotokoll finns hos mäklaren.

  Tomt

  Liten och lättskött trädgårdstomt med häck som skyddar mot insyn från grannar.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Carport med förråd

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1909

  2003/2004 - Byggt till entrén och matplatsen i köket. Ny carport. Taket lades om. 2008 - Befintligt förråd inreddes samt byggdes samman med bostaden och bildar idag en vinkel på huset mot norr. 2017 - Handikappsanpassning av kök med höj- och sänkbara skåp. Även badrummet renoverades och handikappsanpassades. 2002-2008 - Fönster har bytts löpande.

  Uppvärmning

  Direktverkande el och luftvärmepump

  TV

  Fastigheten är ansluten till fiber via Halmstads stadsnät.

  Uteplats/Balkong

  På framsidan nås ett stort trädäck från vardagsrummet. Här njuter du av ett soligt söderläge. I trädgården finns ännu ett trädäck som ligger helt skyddat från vind och insyn. Med sitt västerläge dyker solen upp här framåt kvällen.

  Bilplats

  Carport och grusad plats för bil.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  25 645 kr/år

  Försäkring:

  5 400 kr/år

  Uppvärmning:

  14 333 kr/år

  Vatten/avlopp:

  3 488 kr/år

  Renhållning:

  2 424 kr/år

  Total driftkostnad:

  25 645 kr/år

  Personer i hushållet:

  1 st

  Kommentar:

  Driftskostnaden är baserad på säljarens uppgifter. Uppvärmningen inkluderar även hushållsström.

  Pantbrev:

  4 st om totalt 600 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 821 000 kr varav mark 470 000 kr

  Värdeår:

  1954

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1909

  Tomtarea:

  384m2

  Grund:

  Källare/torpargrund/platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä/eternit

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  3-glasfönster isoler

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el och luftvärmepump

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2003/2004 - Byggt till entrén och matplatsen i köket. Ny carport. Taket lades om. 2008 - Befintligt förråd inreddes samt byggdes samman med bostaden och bildar idag en vinkel på huset mot norr. 2017 - Handikappsanpassning av kök med höj- och sänkbara skåp. Även badrummet renoverades och handikappsanpassades. 2002-2008 - Fönster har bytts löpande.

  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  93 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-06-25

  Primärenergital:

  161 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor