Budgivning pågår

Stensvägen 10, Sennan

1 685 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Sten 8:15

  Adress

  Stensvägen 10 - Sennan

  Kommun

  Halmstad

  Typ

  1 plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1962

  Boarea

  92m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  119m2

  Tomtarea

  1 105m2 - Friköpt

  Rum

  4 rok

  Område

  Sennan

  Tillträde

  30-08-2019

  Utgångspris

  1 685 000 kr

  18 315 kr/m2

  Enplansvilla med källare i natursköna Sennan!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  På lugna gatan i natursköna Sennan ligger denna enplansvilla med källare och väntar på dig. Här har tidigare och nuvarande ägare förvaltat och förädlat fastigheten löpande under sin ägo och flertalet större renoveringar är gjorda. Med detta sagt så är huset inflyttningsklart med utrymme att utveckla och förädla ytterligare efter eget tycke och smak. Trädgården ger utrymme för barnspring och är lagom stor för att vara lättskött. Kommunikationerna till såväl centrum som till Oskarström är goda och erbjuder möjligheten att skona miljön genom att lämna bilen hemma. Missa inte att boka in dig på visning!

  Ansvarig mäklare

  Tomas Nilsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0733-143543

  tomas.nilsson@lansfast.se Läs mer om Tomas

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entré/Hall

  Entrén är skyddad och nås via uterummet. Väl innanför dörren möts vi av en hall i vinkel med laminatgolv och tapetserade väggar.

  Vardagsrum

  Till vänster om hallen når vi vardagsrummet med fiskbensparkett, tapetserade väggar och utgång till altanen. Planlösningen är öppen mot köket och det finns gott om plats för såväl soffa som matsalsmöbler.

  Kök

  Rakt fram från hallen når vi det ljusa och fräscha köket. Här ligger parkettgolv och väggarna är tapetserade. Köket är utrustat med side by side kyl/frys, mikro, ugn, spishäll, diskmaskin och spisfläkt.

  Badrum

  Vidare in i hallen och till vänster ligger det helkaklade badrummet med duschhörna, wc och tvättställ.

  Sovrum 1

  Vägg i vägg med badrummet ligger ett sovrum med plastmatta på golvet, tapetserade väggar samt förvaring via garderobsvägg.

  Sovrum 2

  Längst in i hallen och till höger finner vi sovrum två. Här ligger det parkett på golvet och väggarna är målade. Även här finns det förvaring via garderobsvägg.

  Sovrum 3

  Vägg i vägg med sovrum två finns det tredje sovrummet. Här är väggarna målade och det ligger en plastmatta på golvet. Här finns även en infälld garderob.

  Gillestuga

  En trappa ner möts vi av den renoverade och ombonade gillestugan med gott om plats för möblering. Väggarna är målade och på golvet ligger en heltäckningsmatta som är anpassad för källare.

  Tvättstuga

  Tvättstugan finns i källaren och angränsar till pannrummet där det även finns en bastu. Ytskikten i tvättstugan är plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Utrustning som finns är tvättmaskin.

  Källare övrigt

  Vidare in i källaren finns en WC, dubbla förråd samt ett inrett rum med plastmatta och tapetserade väggar.

  Tomt

  Trädgårdstomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1962

  [-09] Nytt yttertak, renovering av badrum [-12] Tilläggsisolering av vinden [-14] Installation av luft-/vattenvärmepump, montering av stängsel och grindar i trädgård [-15] Renovering av gillestuga, invändig målning av uterummet, byte av merparten av fönster på entréplanet [-17] Installation av fiber, renovering av kök och vardagsrum [-18] Byggnation av altan, installation av altandörr, renovering av ett sovrum

  Uppvärmning

  Vattenburet system - luft-vattenvärmepump

  Bredband

  Fiber via Halmstad stadsnät

  Uteplats/Balkong

  Uterum i sydostläge Altan i sydvästläge

  Bilplats

  Carport med plats för en bil Uppställningsplats för tre till fyra bilar

  Övrigt

  Mitt i Halmstads inland, där landskapet är varierande och naturskönt, finner du Sennan. Byn liknar mest idag ett lugnt och pittoreskt villakvarter men växte fram som ett stations- och industrisamhälle i slutet av 1800-talet. Tegelbruket här lades ner 1982, även takpannefabriken är idag historia. Resterna av gammal kulturbygd lever dock kvar! Sennan ligger utmed Nissan, 15 km norr om Halmstad. I Nissans dalgång bara 5 km mot Halmstad finner du Åleds förskolor, skola (F-6), bibliotek och livsmedelsbutik. Sennan hör annars till Oskarsströms serviceområde som ligger 3 km norr om byn. Här är det kommersiella utbudet stort och det finns i princip allt man behöver vad gäller affärer, restauranger, förskolor, skola (F-9), vårdcentral, bibliotek etc. Det finns gång- och cykelväg till båda orterna. Söker du ett bad ligger Furulundsbadet i Oskarström nära till hands. Ett välbesökt område med utomhusbassäng i vacker omgivande natur där du byter om i fina omklädningsrum. Vill du packa ryggsäcken och bege dig ut på vandring finns här fina leder med grillplatser och gott om vackra platser för en fikapaus. Skogarna kring Senneån har fått sin prägel av isavsmältningsskedet och har ett högt naturvärde. Särskilt sportfisket är annars av riksintresse för Nissans dalgång och här reproduceras lax och havsöring. Tre kilometer från Sennan ligger Virsehatt som är ett välbesökt kupolberg. Berget, med sin säregna form, syns vida omkring och bjuder stor ögonfägnad för betraktaren. För den som tar den branta, halvtimmeslånga promenaden upp till toppen väntar en hänförande utsikt över den kringliggande nejden. Det påstås att man från Virsehatt lät gamla och orkeslösa människor gå ut över stupet. Om det finns någon sanning i den sortens ”pensionering” som ättestupan bestod med tvistar de lärde. Vid bergets fot finns ett hembygdsmuseum som är inhyst i en ryggåsstuga med namnet Virsestugan.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  6638 kr / år

  Driftkostnad:

  33 707 kr/år

  Försäkring:

  4 637 kr/år

  Elkostnad:

  21 326 kr/år

  Vatten/avlopp:

  6 244 kr/år

  Övrigt:

  1 500 kr/år

  Total driftkostnad:

  33 707 kr/år

  Personer i hushållet:

  3 st

  Kommentar:

  I kostnaden för VA ingår renhållning I kostnaden för el ingår uppvärmning Övrigt avser fiber

  Pantbrev:

  7 st om totalt 932 500 kr

  Taxeringsvärde:

  885 000 kr varav mark 195 000 kr

  Värdeår:

  1962

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1962

  Tomtarea:

  1 105m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Gjutna valv

  Fasad:

  Tegel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Plåtarbete:

  Lackerad plåt

  Fönster:

  3-glasfönster + 2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburet system - luft-vattenvärmepump

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  [-09] Nytt yttertak, renovering av badrum [-12] Tilläggsisolering av vinden [-14] Installation av luft-/vattenvärmepump, montering av stängsel och grindar i trädgård [-15] Renovering av gillestuga, invändig målning av uterummet, byte av merparten av fönster på entréplanet [-17] Installation av fiber, renovering av kök och vardagsrum [-18] Byggnation av altan, installation av altandörr, renovering av ett sovrum

  Energideklaration

  Energiprestanda:

  168 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor