Budgivning pågår

Gläntans väg 32, Kungsbacka

Aktuellt bud

3 100 000 kr

Utgångspris 3 295 000 kr

Budgivare 1 09/05 kl: 22:24 - 3 100 000 kr

Budgivare 2 09/05 kl: 19:40 - 3 075 000 kr

Budgivare 1 09/05 kl: 14:42 - 3 050 000 kr

Budgivare 2 09/05 kl: 11:00 - 3 025 000 kr

Budgivare 1 09/05 kl: 10:40 - 3 000 000 kr

Visa budgivning

information om budgivning

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Ysby 3:17

  Adress

  Gläntans väg 32 - Kungsbacka

  Kommun

  Kungsbacka

  Typ

  1 plan med souterrängvåning och vind

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1946

  Boarea

  98m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  98m2

  Tomtarea

  1 219m2 - Friköpt

  Rum

  7 rok varav 4-5 sovrum

  Område

  Kungsbacka

  Tillträde

  11-06-2019

  Utgångspris

  3 295 000 kr

  33 622 kr/m2

  Rymlig villa med uthyrningsmöjlighet nära Kungsbacka!

  På lugn återvändsgata finner ni Gläntans Väg 32, ett trevligt hus på stor tomt med naturen inpå knuten. Här finns möjligheter till generationsboende eller uthyrning då det finns en extra lägenhet en trappa ned med separat ingång. Uppvärmning genom bergvärme från 2008 som varit försäkrad och årligen servad sedan dess! På tomten finns även en större förrådsbyggnad. Boendet om totalt 98 + 98 kvm plus vind erbjuder på entréplan två till fyra sovrum, vardagsrum, kök med matsal, badrum och gästtoalett. I källardelen möts man av en stor entré som även nyttjas som allrum, två möjliga sovrum samt kök och badrum med separat dusch. Det finns även tvättstuga, matkällare och ett stort förråd. Vinden kan även den nyttjas till kontor, lekrum, sovrum eller liknande. Här är dock takhöjden lite lägre. Här bor man lugnt och nära kommunikationer med hela Kungsbackas utbud endast två kilometer bort. Fastigheten säljes med en friskrivningsklausul.

  Ansvarig mäklare

  Tomas Johansson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0769-422 455

  tomas.johansson@lansfast.se Läs mer om Tomas

  Extra kontaktperson

  Philipp Bisping

  Reg. Fastighetsmäklare

  0769-42 24 54

  philipp.bisping@lansfast.se Läs mer om Philipp

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall / Gästtoalett

  Entré med klinker på golvet och plats för avhängning av ytterkläder till höger. I anslutning till hallen finns gästtoaletten med wc och handfat.

  Kök / Matsal

  In till höger finner vi kök och matsal. Interiören består av kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Ljusa färger både vad gäller inredning och golv. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och i matsalen får ett större matsalsbord plats. Burspråk med gott om fönster.

  Sovrum

  I anslutning till matsalen finner vi två av huset sovrum. Ljusa golv och tapeter i grönt och gult på väggarna. Det ena sovrummet har ingång till en stor klädkammare. Möjlighet finns att skapa ett tredje sovrum genom att bygga ut denna klädkammare.

  Badrum

  Mellan sovrummen finns badrummet vilket är helkaklat och har golvvärme. Klassiskt vitt kakel på väggarna och svart klinker på golvet. Dusch med duschvägg, wc och handfat med kommod samt ett stort spegelskåp.

  Vardagsrum / Allrum

  Avslutningsvis på entréplan har vi två rum som förslagsvis kan nyttjas som vardagsrum och matsal alternativt sovrum om man behöver ytterligare ett. Från matsalen nås via dubbeldörrar ut till uterummet och altanen. I matsalsdelen finns möjlighet att installera braskamin då skorstenen passerar här.

  Källare

  Huset har en stor källare dit trappa finns inifrån och ner men det finns även en separat ingång. Här finns en stor entré som även använts som allrum, med klinker på golvet där plats finns för valfritt möblemang, ett vardagsrum/sovrum och ett sovrum. Toalett med wc och handfat samt en separat dusch. Det finns även en köksdel med spis, kyl och frys. Detta lämpar sig perfekt för generationsboende eller uthyrning. I källaren finns även tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och tvättho samt en matkällare och ett stort förråd.

  Vind

  På vinden är det lägre i tak och avdelat i tre rum, kontor, sovrum och allrum.

  Tomt

  Tomtarea 1 219 m² (friköpt).

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Större förrådsbyggnad på tomten.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1946

  2017: Målning fasad 2013: Badrum 2008: Bergvärme installerades 2005-2008: Nya fönster och dörrar på det lilla huset. 2003: Tvättstuga 2001: Renovering och tillbyggnad av huset

  Uppvärmning

  Bergvärme

  TV

  TV-antenn. Fiber i tomtgräns.

  Bredband

  ADSL. Fiber i tomtgräns.

  Uteplats/Balkong

  Stort uterum och altandäck med sol från morgon till kväll!

  Bilplats

  Plats finns för tre till fyra bilar

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Ysby GA:1

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Redan under medeltiden hölls marknader i Kungsbacka. Traditionen lever än idag, och manifesterar platsens utåtriktade och vänliga kynne. Här möts det gamla och det moderna, kulturen och naturen. Mitt på torget står Livets träd, och innerstaden domineras av låg trähusbebyggelse från förra sekelskiftet. Det vackra kulturhuset Fyren hyser bibliotek och konsthall, och skulpturparken utanför gäckar sinnena. Kungsbackaskogen anlades som ett rekreationsområde på 1800-talet, och än idag söker sig kungsbackaborna hit för promenader och motion och de små uppskattar den spännande naturlekplatsen. Finns i området: - Friluftsliv och naturupplevelser. - Kulturhuset Fyren. - Gott om förskolor, skolor och gymnasium. - Mycket goda kommunikationer.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  36 558 kr/år

  Försäkring:

  2 911 kr/år

  Uppvärmning:

  31 047 kr/år

  Vatten/avlopp:

  1 000 kr/år

  Renhållning:

  1 600 kr/år

  Total driftkostnad:

  36 558 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Efter service på bergvärmen 2008 sänktes temperaturen till "normal" nivå i pannan vilket bör sänka årsförbrukningen.

  Pantbrev:

  15 st om totalt 2 321 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 136 000 kr varav mark 1 002 000 kr

  Värdeår:

  1979

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1946

  Tomtarea:

  1 219m2

  Grund:

  Betongplatta

  Grundmur:

  Leca-sten

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Träpanel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Plåtarbete:

  Plåt, Plast

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten, Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn kontrollerad och godkänd 2018.

  Renoveringar:

  2017: Målning fasad 2013: Badrum 2008: Bergvärme installerades 2005-2008: Nya fönster och dörrar på det lilla huset. 2003: Tvättstuga 2001: Renovering och tillbyggnad av huset

  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energiprestanda:

  74 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2018-12-19

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor