Rydetvägen 31, Onsala

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Iserås 3:48

  Adress

  Rydetvägen 31 - Onsala

  Kommun

  Kungsbacka

  Typ

  1 plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1956, 1990 ombyggt 1991

  Boarea

  108m2

  Areauppgifter enligt säljaren

  Biarea

  108m2

  Tomtarea

  1 542m2 - Friköpt

  Rum

  6 rok varav 4-5 sovrum

  Område

  Onsala

  Välrenoverad villa med stora sociala ytor och ett härligt uterum!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Med ett centralt läge i Onsala finner ni denna välrenoverade bostad. Huset är välplanerat och rymmer en öppen planlösning mellan det moderna köket och det väl tilltagna vardagsrummet. I vardagsrummet finns även en braskamin som ger rummet en härlig miljö och värme. Vidare i huset har vi på entréplan tre sovrum där ett i dagsläget används som walk-in-closet och ett helkaklat badrum med dusch samt det härliga och ljusa uterummet. På nedre plan finns ett stort allrum vilket vid behov kan göras om till två sovrum, ytterligare ett allrum/kontor, ett helkaklat badrum med dusch, badkar och bastu, en praktisk tvättstuga samt gott om förvaringsmöjligheter. Hörntomten är stor och insynsskyddad och erbjuder sol en stor del av dagen. Utanför uterummet finns en rejäl altan i västerläge och det finns även en stensatt uteplats vid sidan om uterummet. Garage finns med plats för en bil och uppfarten erbjuder plats för ytterligare bilar. En förrådsdel finns där ett projekt är påbörjat med ett loft och wc. Här bor man med närhet till Onsala Kyrkby där service som mataffär, restauranger, apotek och vårdcentral finns. Även pizzerior, thai-restaurang och godisaffär med posthantering finns i närheten. Kungsbackas utbud och all tänkbar service nås på 10 minuter. Förskolor och skolor finns i närområdet och via en kort cykeltur nås flera fina badplatser och Gottskärs båthamn.

  Ansvarig mäklare

  Philipp Bisping

  Reg. Fastighetsmäklare

  0769-42 24 54

  philipp.bisping@lansfast.se Läs mer om Philipp

  Extra kontaktperson

  Kristian Winsnes

  Reg. Fastighetsmäklare

  0709-507858

  kristian.winsnes@lansfast.se Läs mer om Kristian

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entré

  Rymlig hall med god plats för förvaring av ytterkläder i både skåp och garderober. Snygg mörkgrå/grön klinker på golvet som kontrasterar fint mot de gröna väggarna.

  Sovrum entréplan

  Från hallen nås de tre sovrummen på entréplanet. Där master bedroom rymmer dubbelsäng, sängbord och en vägghängd förvaringslösning. Snygg fondvägg bakom sängen. Det andra används idag som träningsrum och det tredje är en walk-in-closet med sminkbord och gott om förvaringsmöjligheter. Genomgående snygga vita golv och lugna harmoniska färger på väggarna.

  Vardagsrum och kök

  Vardagsrum och kök ligger i en öppen planlösning där den väl tilltagna köksön med en stilren bänkskiva i sten är centralt placerad i köket. Där finns induktionshäll, diskmaskin och diskho samt smart förvaring. I köket som renoverades 2014 finns även en mycket praktisk köksvägg som inrymmer kyl, frys, ugn, mikrovågsugn och kaffemaskin samt god förvaring. Vardagsrummet är stort och har ett skönt inflöde av ljus från stora fönster. Där ryms både den stora soffgruppen och det stora matbordet tillsammans med annat valfritt möblemang. Braskamin finns för skön värme kalla höst- och vinterdagar.

  Badrum entréplan

  Bostadens första badrum är helkaklat med skön golvvärme och inrymmer dusch med duschväggar i glas, wc, ett större handfat med kommod och vägghängda skåp samt spegel.

  Badrum nedre plan

  Bostadens andra badrum går att finna en trappa ner och är även det helkaklat med skön golvvärme. Stilrent kakel och klinker i svart och vitt. Dubbla handfat i snyggt orangefärgat glas på en mörk inbyggd bänk. Både dusch och badkar finns samt även bastu.

  Allrum / Sovrum

  Stort allrum som idag används som gästrum där möjlighet finns att dela upp till två sovrum. Annars är det en perfekt yta för barnen att utnyttja som lekrum.

  Allrum / Kontor

  Det mindre allrummet rymmer husets andra braskamin och kan nyttjas efter eget tycke och smak. Kanske gästrum, kontor eller tv-rum.

  Tvättstuga

  Slutligen har vi bostadens tvättstuga. Praktisk och lättarbetad med en tvättmaskin, en kombinerad tvättmaskin/torktumlare och tvättho samt en bra arbetsbänk. Två torkställningar finns på väggen.

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Garage om ca 41 kvm med plats för en bil. Inre delen av garaget är avskiljt med vägg och dörr. Möjligt att skapa ett kontor eller gästrum. Förberett för WC och arbete är påbörjat för att skapa ett sovloft.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1956, 1990 ombyggt 1991

  2018 - Ytskikt, snickerier, dörr och golv i lilla allrummet i källaren 2017 - Ytskikt, snickerier och dörrar i samtliga sovrum övervåning Tidigare ägare 2016 - Målning fasad på hus och garage - Trädäcket/altan byggdes - Källarens badrum renoverades - Nya golv i alla rum på entréplan - Arbetsbänk med tvättho sattes in i tvättstugan 2015 - Uterummet renoverades inkl. nya glaspartier - Hall i respektive våningsplan renoverades - Ytskikt i alla rum 2014 - Planlösningen ändrades till öppen planlösning mellan kök och vardagsrum - Nytt kök - Ny varmvattenberedare 2007 - Skorsten dras om 2004 - Badrum entréplan renoverades 1990 - Tillbyggnad och dränering kring den tillbyggda delen 1987/88 - Tilläggsisolerat, Fönsterbyte, Nya ytterdörrar, Omläggning tak 1988 - Dränering

  Uppvärmning

  Direkt el, luft-luft värmepump+ braskamin

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Lyngås GA:1 Planbestämmelser: Byggnadsplan (1969-07-21)

  Övrigt

  Hundgården och robotgräsklipparen ingår ej i köpet.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Onsala - här låg för väldigt länge sedan offerlund som vikingarna kallade Odens sal, därav namnet. Senare blev Onsalahalvön en bit söder om Göteborg en utpräglad sjöfararbygd (hem åt Karl XII:s kaparkapten Lars Gathenhielm), medan dagens Onsala med omnejd kanske främst präglas av områdets popularitet som sommarnöje under 1900-talet. Massor av åretruntbostäder i området var fritidshus från början. Onsalatrakten är mycket naturskön och är något av en seglingsmetropol, inte minst Gottskärs hamn lockar båtfolk på sommarhalvåret. Även golfentusiaster får sitt lystmäte här, med tillgång till ett antal golfbanor. Här bor du lantligt och livligt på en gång, med goda kommunikationer och bra service. Finns i området: - Havs- och båtliv. - Restauranger och kaféer. - Skolor och förskolor. - Gymnasieskola i Kungsbacka en mil bort. - Bra kommunikationer.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  41 467 kr/år

  Försäkring:

  4 332 kr/år

  Uppvärmning:

  27 657 kr/år

  Vatten/avlopp:

  6 116 kr/år

  Renhållning:

  1 958 kr/år

  Samfällighet:

  1 000 kr/år

  Sotning:

  404 kr/år

  Total driftkostnad:

  41 467 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Uppvärmning inkl. el

  Pantbrev:

  14 st om totalt 3 655 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 393 000 kr varav mark 1 210 000 kr

  Värdeår:

  1965

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1956, 1990 ombyggt 1991

  Tomtarea:

  1 542m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Stående träpanel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Plåtarbete:

  Lackerad plåt

  Fönster:

  3-glasfönster + enstaka 2-glas

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direkt el, luft-luft värmepump+ braskamin

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten + grävd brunn, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2018 - Ytskikt, snickerier, dörr och golv i lilla allrummet i källaren 2017 - Ytskikt, snickerier och dörrar i samtliga sovrum övervåning Tidigare ägare 2016 - Målning fasad på hus och garage - Trädäcket/altan byggdes - Källarens badrum renoverades - Nya golv i alla rum på entréplan - Arbetsbänk med tvättho sattes in i tvättstugan 2015 - Uterummet renoverades inkl. nya glaspartier - Hall i respektive våningsplan renoverades - Ytskikt i alla rum 2014 - Planlösningen ändrades till öppen planlösning mellan kök och vardagsrum - Nytt kök - Ny varmvattenberedare 2007 - Skorsten dras om 2004 - Badrum entréplan renoverades 1990 - Tillbyggnad och dränering kring den tillbyggda delen 1987/88 - Tilläggsisolerat, Fönsterbyte, Nya ytterdörrar, Omläggning tak 1988 - Dränering

  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  157 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2011-07-21

  Primärenergital:

  157 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor