Hara 375, Orrviken

Friliggande villa, 4 rok, 190m2 Pris: 3 500 000 kr - Budgivning pågår

Nu har du chansen att bli en stolt ägare av drömmarnas hus!

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Herregud, vilket hus! I familjeparadiset Hara, 2,5 mil från Östersund, hittar du denna fantastiska byggnad som genomgått renovering i millimeterprecision. Här har gamla missionshuset, numera kallad "Villa Akleja", fått sig ett ansiktslyft och tagits rakt in i 2017s inredningsdrömmar; ett boende i storlek extra large som andas lyx, hemtrevnad, internationellt och Norrland i samma andetag. Tänk Manhattan-loft möter 30-talsidyll, addera smakfulla materialval, påkostade ytskikt och en kompromisslöst avslappnad atmosfär och vi är hemma. Nuvarande ägare har med säker hand renoverat kyrksalen till ett spatiöst allrum där stora och små detaljer möts och skapar magi. Köket för tankarna till kontinenten och är fullt utrustat för den matlagningsintresserade. Två sovrum, en helt nybyggd tvättstuga och badrum samt en trädgård som under sommaren förvandlats till en grönskande oas fulländar boendet. Välkommen till ett hus som saknar motstycke på marknaden, en chans som kanske inte kommer igen.

Rumsbeskrivning

Hall

Hara 375 välkomnar sina besökare genom två entréer; en finentré för gäster som leder rakt in till salen, och en vardagshall som nås från sidan av huset. I hallen ligger ett modernt rutigt klinkergolv med golvvärme som återkommer i kök och gästtoalett. Blick mot köket och den intagande trätrappen till våning två skapar ett sug in till huset. Stig på!

Kök

Köket har smakfullt renoverats från golv till tak med påkostade materialval och vitvaror i toppkvalitét. Här är ett kök som är effektivt och dynamiskt med all den yta och förvaring man behöver - utan att kännas övermäktigt. Här har man uppnått en intim och härlig atmosfär med kontinental bistrokänsla i perfekt kontrast till kyrksalens rymd. Maskinellt utrustat med gasolspis, rosfri fläktkåpa, integrerad diskmaskin och fullstor kyl och frys i rostfritt. På kökets ena långsida sitter fönster som ger ett dekorativt intryck och ett bra ljusinsläpp från badrummet. Klinkergolv från Höganäs med golvvärme, ljusa väggar och högt i tak.

Salen

Husets pulserande hjärta är den före detta kyrksalen som ståtar med ogenerad, ojämförlig prakt. Här försvinner taket halvvägs till himlen och de vackra fönstren med sina karakteristiska spröjs och former skapar inredningsmagi. Möjligheterna med detta rum är oändliga och begränsas bara av fantasin. Kanske vill nästa ägare bygga ett loft, eller till och med två? I rummet ligger ett vackert trägolv som löper tvärgående uppe på estraden och fallande i rummet. Knytpunkten är en vacker svart kamin i gjutjärn som värmer gott under kyliga dagar. Två par vackra spegeldörrar leder vidare till gästentrén och sovrummet, utan att begränsa inredningsmöjligheterna. Och vet du vad? Den ståtliga flygeln ingår i köpet.

Sovrum

Genom dubbla spegeldörrar från salen skrider man in i husets härliga sovrum. Detta är ett master bedroom i ordets rätta bemärkelse med spatsiösa ytor, fönster mot två väderstreck och en härlig liten braskamin som extra guldkant. Här ligger ett vackert trägolv och tapeterna är mönstrade i klassisk stil. Dörr leder vidare in till köket.

Badrum

I entréplanet finner du även ett stort tillbyggt badrum som smakfullt renoverats med kaklade väggar, klinker med golvvärme och spottar i taket. Här finns en härlig duschhörna med vackert mönstrat kakel, tak-och handdusch samt dekorativa och praktiskt inkaklade hyllor med belysning. I badrummet finns även wc, tvättställ infälld i underskåp och handdukstork.

Gästtoalett

I entréplanet under trappen finner du en gästtoalett, även här renoverad med klinkergolv och golvvärme samt målade väggar. Gästoaletten har wc och handfat och dekorativt inbyggda hyllplan.

Sovrum med egen wc i övre plan

En våning upp finner du det andra sovrummet med egen toalett. Även här på övre plan är takhöjden utöver det vanliga och här finner du samma vackra spröjsade fönster som på nedervåningen. Här ligger ett fint trägolv och väggarna har vitmålad panel med tapet ovanför. Toalettrummet som går att nå från sovrummet har renoverats i samma stil som toaletten i nedre plan, med klinkergolv och delvis kaklade väggar. Här finns wc och tvättställ

Köksdel alt sovrum

I övre plan finner du det andra köket alternativt möjligheten till ett extra sovrum. Köksdelen har bra med skåpförvaring och en diskho. Här finns även en gammal vedspis som i dagsläget inte går att använda (skorsten måste åtgärdas). Rummet har gråa tapeter och ett vackert trägolv.

Tvättstuga/Groventré

I anslutning till badrummet finner du ingång till husets, även här, påkostade tvättstuga. Precis som i badrummet ligger här klinker på golvet. Tvättstugan är utrustat med en tvättmaskin och en tvättho, och här finner du även en smart och praktisk garderobslösning med skjutbara dörrar i frostat glas. Härifrån når du även ut till trädgården.

Tomt

Tomtarea 3 370 m² (friköpt). Tomten: Insynsskyddad, sjöutsikt och trädgårdstomt.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad och ett växthus i cellplast.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1922

Huset har genomgående renoverats från 2015-2017: Ny el Rör & avlopp. Nya skorstens rör och provtryckning (kaminerna i nedre plan). Kulturarvet har målat fasad och fönster. Nytt badrum Renoverade toalettrum i båda plan Nytt kök Målat förråd Bergvärme Slipade trägolv Isolerat golv i nedre plan (ej sovrum)

Uppvärmning

Bergvärme/Braskaminer

TV & Internet

Tv digitalt via markbundna nätet. Mobilt bredband.

Bilplats

Grusad infart med plats för flera bilar.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Östersund Hara GA:12, Östersund Hara GA:7 Ledningsrätt Starkström Officialservitut Väg Vatten-Och Avloppsledning

Inventarier kan diskuteras

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Hara 7:14

  Adress

  Hara 375 - Orrviken

  Kommun

  Östersund

  Typ

  1 ½ plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1922

  Boarea

  190m2

  Areauppgifter enligt säljaren

  Tomtarea

  3 370m2

  Rum

  4 rok varav 2 sovrum

  Område

  Hara

  Utgångspris

  3 500 000 kr

  18 421 kr/m2

  Aktuellt bud

  Budgivning pågår

  3 050 000 kr

  16 053 kr/m2

  B3 08/01 kl: 08:35 - 3 050 000 kr

  B2 29/12 kl: 16:48 - 2 700 000 kr

  B1 04/12 kl: 14:24 - 2 600 000 kr

  Visa alla bud

  Ansvarig mäklare

  Linda Nilsson

  Fastighetsmäklare

  070-614 28 24

  linda.nilsson@lansfast.se Läs mer om Linda

  Visning

  Är du intresserad?

  Hara 375, Orrviken

  Friliggande villa, 4 rok, 190m2 Pris: 3 500 000 kr - Budgivning pågår

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Entréplan

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  30 100 kr/år

  Uppvärmning:

  24 000 kr

  Vatten/avlopp:

  4 000 kr

  Renhållning:

  700 kr

  Vägavg/snö:

  400 kr

  Sotning:

  1 000 kr

  Personer i hushållet: 2

  Driftkostnaderna är baserade på nuvarande ägares uppgifter och förbrukning. Hushållsströmmen är inkluderad i uppvärmningen.

  Pantbrev:

  5 st om totalt 2 125 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 194 000 kr varav mark 266 000 kr

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  34.66

  Byggnad

  Tomtarea:

  3 370m2

  Grund:

  Torpargrund/Platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåt (2013)

  Fönster:

  2-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme/Braskaminer

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten (via samfällighet), enskilt avlopp (gemensamt med grannen).

  Övrigt:

  Stor och fin tomt med syren, fläder, hägg, äppel- och bigarråträd. På baksidan finns även en härlig utedusch via vattenslang för varma sommardagar och pallkragar med odlingsmöjligheter.

  Energideklaration

  Energiklass:

  B

  Energikonsumtion:

  53 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola