Jakobsgatan 5, Sävsjö

1 200 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Intresseanmälan

    * Obligatoriska fält,
    ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

    Visning

    Mån 27 Maj 16:45 - 17:15

    Mån 03 Jun 16:45 - 17:15

    Anmäl till visning

    Fastighetsbeteckning

    Hammaren 7

    Adress

    Jakobsgatan 5 - Sävsjö

    Kommun

    Sävsjö

    Typ

    2-plan med källare

    Boendeform

    Friliggande villa

    Byggår

    1909

    Boarea

    141m2

    Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

    Biarea

    60m2

    Tomtarea

    513m2 - Friköpt

    Rum

    5 rok varav 4-5 sovrum

    Område

    Sävsjö

    Eller högstbjudande.

    1 200 000 kr

    8 511 kr/m2

    Ljust tvåplanshus

    Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

    Denna femrumsvilla om 141 kvadratmeter är belägen i trivsamma Sävsjö. Här finner du ett ljust, mysigt och charmigt boende med lättmöblerade rum och harmoniska färger. Dessutom har huset fint ljusinsläpp och fönster i flera väderstreck . Här kommer du in i en stor hall med inbyggda garderober. Fortsätt in till ett praktiskt, yteffektivt och lite äldre kök med gott om plats för matbord och stolar. Huset har också fyra sovrum och ett rymligt och välplanerat vardagsrum med gott om plats för soffa, matgrupp och fönster åt två håll. Badrummet är stort badrum med egen avdelning för tvättstuga med toalett, badkar, tvättmaskin och handfat. Till huset hör en lättskött tomt med lekstuga och välskött gräsmatta. Från huset når du också en takbeklädd uteplats med trätrall, vindstilla läge och plats för matbord och stolar, samt en stor och charmig balkong med loungedel. På tomten finns också ett garage med bra förvaringsmöjligheter.

    Ansvarig mäklare

    Extra kontaktperson

    Alla bilder

    Visning

    Visning 1

    2019-05-27 16:45:00 2019-05-27 17:15:00 40 Bostadsvisning Jakobsgatan 5, Sävsjö 57,3999963223121, 14,6675236173424 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

    Visning 2

    2019-06-03 16:45:00 2019-06-03 17:15:00 40 Bostadsvisning Jakobsgatan 5, Sävsjö 57,3999963223121, 14,6675236173424 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

    Beskrivning

    Lång säljande beskrivning - Om

    Här bor du centralt med närhet till bland annat matbutiker, restauranger, förskola, lekplatser, idrottsanläggningar, kommunikationer, busshållplats, tågstation och centrum. Precis runt hörnet hittar du Coop mataffär och fotbollsplanen ligger en kort promenad bort. Med cykel eller kollektivtrafik kommer du även enkelt till Sävsjö tågstation. Detta är ett hem med ett perfekt läge i hjärtat av Sävsjö! Välkommen på visning!

    Hall

    Det första vi möts av när vi kommer in i huset är en stor hall med inbyggda garderober. Hallen har vitmålade väggar och klinkergolv.

    Kök

    Ett praktiskt, yteffektivt och lite äldre kök med gott om plats för matbord och stolar.

    Vardagsrum

    Vardagsrummet är rymligt och välplanerat och erbjuder bland annat gott om plats för soffa, matgrupp och fönster åt två håll. Detta rum har vita väggar och fondtapet och laminatgolv.

    Sovrum 1

    Från korridoren når du detta sovrum med vita väggar och laminatgolv. Ett stort och fint rum med rymliga garderober och plats för stor säng.

    Sovrum 2

    Ett stort och lättmöblerat sovrum med ljusa väggar och laminatgolv. Plats för stor säng och trevlig utsikt.

    Sovrum 3

    Ett stort och lättmöblerat rum med plats för stor säng och trevlig utsikt. Detta sovrum har ljusa väggar och fondtapet och laminatgolv. Rummet passar utmärkt att använda som gästrum, barnrum eller avlastningsrum.

    Sovrum 4

    Det fjärde sovrummet är ett lagom stort rum med laminatgolv och gråa väggar. Här finns plats för garderob och plats för säng eller bäddsoffa.

    Badrum 1

    Ett stort badrum med egen avdelning för tvättstuga badrum med toalett, badkar, tvättmaskin och handfat. Badrummet har klinkergolv och våtrumsmatta och väggar med vitt kakel och tapet.

    Badrum 2

    I detta badrum finns toalett, dusch och handfat. Badrummet har våtrumstapet och våtrumsmatta.

    Balkong 1

    Från husets uteplats har du utsikt mot trädgården. En takbeklädd uteplats med trätrall, vindstilla läge och plats för matbord och stolar som nås via trädgården.

    Balkong 2

    En balkong med loungedel.

    Tomt

    Upplåtelseform: Friköpt

    Övriga byggnader

    Fristående garage med bakomliggande förråd och tillbyggd altan under tak.

    Byggnad/Renoveringar

    Byggnadsår: 1909

    Uppvärmning

    Fjärrvärme

    Uteplats/Balkong

    Altan på trädgårdssidan, samt en stor balkong.

    Bilplats

    Garage med plats för en bil, samt garageuppfart med plats för två bilar på rad.

    Läs mer

    Fakta

    Ekonomi

    Fastighetsavgift/skatt:

    5842 kr / år

    Driftkostnad:

    46 680 kr/år

    Försäkring:

    4 500 kr/år

    Elkostnad:

    10 000 kr/år

    Uppvärmning:

    20 620 kr/år

    Vatten/avlopp:

    9 700 kr/år

    Renhållning:

    1 860 kr/år

    Total driftkostnad:

    46 680 kr/år

    Personer i hushållet:

    3 st

    Kommentar:

    Ungefärliga kostnader.

    Pantbrev:

    7 st om totalt 765 000 kr

    Taxeringsvärde:

    779 000 kr varav mark 125 000 kr

    Värdeår:

    1950

    Typ:

    220, Småhusenhet, bebyggd

    Byggnad

    Byggår:

    1909

    Tomtarea:

    513m2

    Grund:

    Grundmurar på betongplatta

    Stomme:

    Trä

    Bjälklag:

    Trä

    Fasad:

    Trä

    Takbeklädnad:

    Betongpannor

    Fönster:

    2-glas plast, 3-glas trä

    Ventilation:

    Självdrag

    Uppvärmningssystem:

    Fjärrvärme

    Vatten/avlopp:

    Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

    Energideklaration

    Status:

    Beställd

    Allmänt

    Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

    Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

    Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

    Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

    Om budgivning

    Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

    Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

    Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

    Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

    Boendekalkyl

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

    Boendekalkyl Räntor