Åkergränd 3, Vetlanda

1 950 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Åkern 7

  Adress

  Åkergränd 3 - Vetlanda

  Kommun

  Vetlanda

  Typ

  1 ½ plan med snedtak

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1973

  Boarea

  146m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  411m2 - Friköpt

  Rum

  6 rok varav 4-4 sovrum

  Utgångspris

  1 950 000 kr

  13 356 kr/m2

  Tvåplanshus i Mellangården

  Här erbjuds ett välplanerat och ljust hus i genomgående bra skick. Ett fint boende i två plan med fräscha ytskikt, sociala ytor och lättmöblerade rum. Bostaden har även nylagda trägolv och fina ytskikt. I detta hem hittar du ett fräscht och ljust kök med öppen planlösning mot vardagsrummet, plats för matbord och stolar och generösa arbetsytor. Här finns ett rymligt, ljust och öppet vardagsrum med stora fönster med härligt ljusinsläpp och gott om plats för soffa och matgrupp samt fyra sovrum. Badrummet är fräscht och fint med toalett, dusch, duschvägg, handfat och golvvärme. Huset står på en lättskött och praktisk tomt med altan. Här har du dessutom en solig och mysig uteplats med plats för matbord, stolar och sol hela eftermiddagen och kvällen. I anslutning till huset hittar du ett garage med förråd med bra förvaringsmöjligheter och eluttag. Detta hem är som gjort för en barnfamilj och det är perfekt beläget i Mellangårdens hjärta på trevliga Åkergränd, med närhet till bland annat Kvarndammen, Skolor och lekpark. Välkommen hem!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Simon Claesson

  Blivande Fastighetsmäklare

  0708-425220

  simon.claesson@lansfast.se Läs mer om Simon

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entré

  Det första som möter oss när vi kommer in i huset är en välplanerad, yteffektiv och inbjudande hall med klädhängare. Här erbjuds vitmålade väggar och parkettgolv.

  Sovrum 1

  Från hallen når du detta sovrum, som är rymligt med plats för stor säng och plats för garderob. Vitmålade väggar och ljus plastmatta.

  Sovrum 2

  Ett stort sovrum med plats för stor säng och bra förvaring. Vitmålade väggar och vackert trägolv.

  Vardagsrum

  Ett rymligt, ljust och öppet vardagsrum med stora fönster med härligt ljusinsläpp och gott om plats för soffa och matgrupp. Rummet har väggar i ljus tapet och parkettgolv.

  Kök

  Ett fräscht och ljust kök från 2011 med spis, kyl, frys, diskmaskin och ugn.

  Badrum

  Fräscht och fint badrum från 2014 med vitt klinkergolv och väggar i vitt kakel. Här finns toalett, dusch, duschvägg, handfat och golvvärme.

  Sovrum 3

  Ett mysigt rum med plats för säng och nattduksbord. Detta sovrum har ljusa väggar och plastmatta och går utmärkt att använda som gästrum, barnrum eller avlastningsrum.

  Sovrum 4

  Detta sovrum har ljusa väggar och går att använda som barnrum och gästrum. Plats för både säng och nattduksbord.

  Badrum 2

  Praktiskt badrum med våtrumstapet och våtrumsmatta. Här finns toalett, dusch och handfat.

  Uteplats

  Solig och mysig uteplats med plats för matbord, stolar och sol hela eftermiddagen och kvällen. Här har du utsikt mot trädgården. Nås via köket.

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1973

  Uppvärmning

  Direktverkande el och luftvärmepump

  Bredband

  Fiberanslutet

  Bilplats

  Garage. Garageinfart, asfalterad.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  30 100 kr/år

  Försäkring:

  4 000 kr/år

  Uppvärmning:

  18 000 kr/år

  Vatten/avlopp:

  5 800 kr/år

  Renhållning:

  1 800 kr/år

  Sotning:

  500 kr/år

  Total driftkostnad:

  30 100 kr/år

  Personer i hushållet:

  4 st

  Pantbrev:

  4 st om totalt 1 500 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 215 000 kr varav mark 237 000 kr

  Värdeår:

  1973

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1973

  Tomtarea:

  411m2

  Grund:

  Betongplatta

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  3-glasfönster isoler

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el och luftvärmepump

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Energiprestanda:

  53 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2017-03-22

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor