Trädgårdsgatan 23, Vetlanda

5 850 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Stenkistan 18

Adress

Trädgårdsgatan 23 - Vetlanda

Kommun

Vetlanda

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1979

Boarea

244m2

Areauppgifter uppvärmd golvyta enligt säljaren

Tomtarea

1 012m2 - Friköpt

Rum

9 rok varav 6-7 sovrum

Område

Centrum

Som utgångspris

5 850 000 kr

23 975 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Topprenoverat hus med pool!

  Denna representativa villa har renoverats med stor omsorg och erbjuder ett ypperligt kvalitetsboende. Perfekt för en stor eller växande familj då huset har många sovrum och bra gemensamhetsutrymmen. På baksidan finns poolen att nyttja varma sommardagar och ett bubbelbad som kan användas året runt. Nuvarande ägare totalrenoverade villan 2012 och därefter byggdes det till 2017 och gav därmed ett större kök, en större hall och ett extra sovrum på entréplan. Vidare har flera stora arbeten utförts senaste åren. Huset har genomgående fina materialval, vattenburen golvvärme och uppvärmning via bergvärmepump och luftvärmepump. Poolen kom till 2014 och är verkligen pricken över i-et! Här får du tillgång till en tomt om 1012 kvadratmeter som uppskattas av hela familjen med sin stora altan och pool. Gräsmattan nedanför är plan och lättskött! På Trädgårdsgatan 23 bor du med ett utmärkt läge där du har Willys och ICA Maxi runt hörnet. Närheten till skolor och förskolor samt till motionsspår och idrottsanläggningar skapar alla förutsättningar att uppskatta de fördelar som ett boende i centrum innebär. Välkommen!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Mia Harbrecht

  Blivande fastighetsmäklare

  0703-26 60 99

  mia.harbrecht@lansfast.se Läs mer om Mia

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  En stor och lättmöblerad hall med vita väggar och klinkergolv som har plats för flera garderober.

  Kök

  Ett modernt och välplanerat kök från 2012 som sedan byggdes till 2017. Gott om förvaring och arbetsytor och ett stort plus är köksön i mitten - här trivs såväl familjen som kocken och kvällens middagsgäster! Köket är från IKEA och är vitt högblankt med bänkskivor i trä. Maskinparken består av kyl, frys, gasspis och inte bara en utan TVÅ diskmaskiner från Siemens som underlättar vardagen. En stor vinkyl pryder ena väggen och ett stort fönsterparti mot framsidan släpper in mängder av ljus. Sonoshögtalare i tak samt spotlightbelysning.

  Badrum

  I detta badrum på entréplan finns dusch, toalett och handfat med förvaring. Badrummet har väggar i vitt kakel och klinkergolv.

  Vardagsrum

  Här är en av husets absoluta höjdpunkter – ett rymligt och socialt vardagsrum med vackert ljusinsläpp via stora fönster och dörr mot terrassen och stora, lättmöblerade ytor. Rummet har vita väggar och vackert trägolv. I ena hörnet finns en vacker kakelugn (ej i bruk). Från vardagsrummet kommer du både till terrassen och även till uterummet på kortsidan. Sonos-högtalare i tak samt spotlights.

  Sovrum 1

  Från vardagsrummet når du detta sovrum med vita väggar och trägolv. Rummet är avdelat, men kan självklart göras större om så önskas.

  Uterum

  Ett inglasat uterum med luftvärmepump som gör det möjligt att nyttja uterummet större delen av året.

  Tvättstuga

  Tvättstugan är praktiskt lokaliserad i anslutning till köket och har egen utgång till terrassen på baksidan. Här finns tvättmaskin och torktumlare, förvaring och bergvärmepumpen.

  Duschrum

  Innanför tvättstugan finns en kaklad dusch och en rymlig bastu med minispotlights och högtalare. Även i denna delen finns en glasad dörr ut till altanen.

  Altan

  En rymlig och solig altan i étage som har lättmöblerade ytor, plats för matbord och stolar och plats för soffgrupp. Altanen går längs med hela baksidan och vidare på kortsidan utanför uterummet. På altanen finns ett bubbelbad och i den nedre delen poolen.

  Rum

  Rum som är perfekt för hemmagymet eller kontoret, eller går med fördel att använda som förvaringsutrymme.

  Övre plan

  Fin trappa i ek till övre plan med ljust och fint allrum som har plats för förvaring eller soffhörna med tv-möbel. Eldstad som värmer gott och utgång till balkongen på framsidan. Trägolv och vita väggar.

  Sovrum 2

  Ett mysigt sovrum med utgång till balkong på kortsidan. Vita väggar, grå textilmatta på golv.

  Sovrum 3

  Ett ungefär lika stort sovrum som Sovrum 2 med utgång till samma balkong. Vita väggar, grå textilmatta på golv.

  Sovrum 4

  Det fjärde sovrummet är ett stort rum med trägolv och vita väggar. Här finns eget utrymme i anslutning för walk-in-closet eller t.ex. kontor (garderobslösning kan ingå enligt ök).

  Sovrum 5

  Sovrum 5 med takfönster med plats för säng eller bäddsoffa och skrivbord. Vita väggar, grå textilmatta på golv.

  Sovrum 6

  Ytterligare ett sovrum i bra storlek med vita väggar och textilmatta på golv.

  Badrum

  Smakfullt och rymligt badrum som renoverades 2012. Badrummet har klinkergolv och väggar i vitt kakel, Toalett, dusch, stort badkar, dubbelhandfat och förvaringsskåp. I taket finns Sonos-högtalare.

  Balkong mot framsida

  Balkongen i anslutning till allrummet på övre plan. Soligt läge med plats för möbler.

  Balkong mot kortsida

  Balkong över uterummet, utgång från sovrum 2 och 3.

  Förråd

  Bredvid entrén på framsidan finns ett stort förråd med egen ingång.

  Övrigt

  -I huset finns Sonos-högtalare inbyggt på fem olika platser. Kök, bastu, vardagsrum, badrum övre plan och utomhus. Med separata stationer kan flera platser nyttjas samtidigt. - Garderober i entré, dressingroom vid sovrum 4 och allrum övre plan kan ingå enligt överenskommelse. - Robotgräsklippare finns och ingår.

  Tomt

  Tomtarea 1 012 m² (friköpt).

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1979

  2012 - Totalrenovering av nuvarande ägare 2013 - Nytt tak, nya fönster 2014 - Bastu, pool, altan, uterum 2017 - Tillbyggnad, en diskmaskin, vinkyl 2019 - Ny pool-rening

  Uppvärmning

  Bergvärme, luftvärmepump i uterum

  Bredband

  Fiberanslutet.

  Uteplats/Balkong

  Fantastisk uteplats på baksidan, delvis insynsskyddad. Stora ytor som kan möbleras i olika sektioner, étage ner till pool som har ny reningsanläggning från 2018. Övre delen av altanen har ett bubbelbad.

  Bilplats

  Asfalterad uppfart framför hus.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  46 410 kr/år

  Försäkring:

  7 000 kr/år

  Uppvärmning:

  30 560 kr/år

  Vatten/avlopp:

  4 550 kr/år

  Renhållning:

  3 300 kr/år

  Sotning:

  1 000 kr/år

  Total driftkostnad:

  46 410 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  8 049 kr (54 459 kr)

  Personer i hushållet:

  6 st

  Kommentar:

  Baserat på nuvarande ägares förbrukning och kostnader.

  Pantbrev:

  7 st om totalt 4 405 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 651 000 kr varav mark 282 000 kr

  Värdeår:

  1979

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1979

  Tomtarea:

  1 012m2

  Grund:

  Platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Fasad:

  Tegel och trä

  Takbeklädnad:

  Takpannor

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme, luftvärmepump i uterum

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2012 - Totalrenovering av nuvarande ägare 2013 - Nytt tak, nya fönster 2014 - Bastu, pool, altan, uterum 2017 - Tillbyggnad, en diskmaskin, vinkyl 2019 - Ny pool-rening

  Övrigt:

  Atempyta (golvyta uppvärmd över 10 grader) är 244 kvm. Taxerad yta, 160 kvm.

  Energideklaration

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor