Klövdalavägen 3, Järnforsen

875 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Klövdala 1:11, 1:12 & 1:48

Adress

Klövdalavägen 3 - Järnforsen

Kommun

Hultsfred

Typ

1 ½ plan med källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1948

Boarea

130m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

76m2

Tomtarea

3 895m2 - Friköpt

Rum

5 rok varav 2-3 sovrum

Område

Järnforsen

Eller högstbjudande

875 000 kr

6 731 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Bostadshus, bilverkstad med tvätthall och kultmack

  Här finns möjlighet att bo och driva egen verksamhet. Bostadshus med stort rymligt kök, vardagsrum och matsal, två stora sovrum. Uppvärmning med luft/vattenvärmepump och solpanel. Fiber installerat. Välutrustad bilverkstad och tvätthall. Kultmack med fungerade pumpar samt liten servicebutik.

  Ansvarig mäklare

  Björn Stridh

  Reg. Fastighetsmäklare

  076-510 04 92

  bjorn.stridh@lansfast.se Läs mer om Björn

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Bostaden

  Entréplan: Hall med parkettgolv. Badrum med våtrumsmatta på väggar och golv, utrustat med duschkabin, toalett, handfat och frånluftsfläkt. Vardagsrum med parkettgolv och kamin. Matsal i vinkel med vardagsrummet, med parkettgolv. Kök med laminatgolv och nya köksluckor, utrustat med spis, diskmaskin, fläkt, kyl/frys (-15) och rymligt skafferi. Köksentré med utgång till altan och klädkammare. Altan under tak med isolerade väggar. Övre plan: Hall med laminatgolv och utgång till balkong. Sovrum med laminatgolv, garderober och förvaring under snedtak. Wc, utrustat med toalett, handfat och bidé. Klädkammare med vindslucka. Sovrum med laminatgolv och förvaring under snedtak. Källare: Svale med frysbox och förråd under trapp. Matkällare med hyllor. Tvättstuga med tvättmaskin och luft/luftvärmepump. Förråd med utgång till trädgård. Pannrum med ack tank utrustad med elpatron för solpanelerna.

  Verkstad

  Murad byggnad med betonggolv och yttertak i aluminium och innertak i plåt. Uppvärmning via två luft/luftvärmepumpar, som stöd finns större luftvärmeanläggning samt oljepanna. Verkstaden har följande utrymmen. Verkstad/däckverkstad med billift och smörjgrop. Tvätthall med billift. Lager Kontor Toalett. Till verkstaden hör även ett lagertält.

  Kultmack

  Butik med klinkergolv och elvärme. Två drivmedelspumpar. (Tankar om 10 repsektiv 6 kbm)

  Tomt

  Tomtarea 3 895 m² (friköpt).

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Bilverkstad om 200 kvm uppförd 1962.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1948

  Uppvärmning

  Luft/vattenvärmepump, solpaneler, luft/luftvärmepump och kamin.

  Bredband

  Anslutet till datafiber

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  77 328 kr/år

  Uppvärmning:

  66 490 kr/år

  Vatten/avlopp:

  7 044 kr/år

  Renhållning:

  3 794 kr/år

  Total driftkostnad:

  77 328 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  1 200 kr (78 528 kr)

  Kommentar:

  Driftkostnader bygger på nuvarande ägares förbrukning. Kostnaden för uppvärmning avser även hushållsel och är fördelat enligt följande, verkstaden, 38 023 kr och bostaden 28 467 kr.

  Pantbrev:

  3 st om totalt 590 000 kr

  Taxeringsvärde:

  160 000 kr varav mark 22 000 kr

  Värdeår:

  1948

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1948

  Tomtarea:

  3 895m2

  Grund:

  Källare

  Grundmur:

  Betonghålsten

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Revetering

  Fönster:

  Kopplade fönster

  Uppvärmningssystem:

  Luft/vattenvärmepump, solpaneler, luft/luftvärmepump och kamin.

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Övrigt:

  Vind isolerad med lösull.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor