Ekenäsgatan 18, Hagby

Villa, 4 rok, 121m2 + 60m2 Pris: 3 095 000 kr

Välkommen till idylliska Ekenäs vid Kalmarsund!

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Välkommen till idylliska Ekenäs! För dig som värdesätter sann livskvalitet i form av lugnet, havet och naturen. En mysig bygata med blandad bebyggelse leder dig rofullt ner till Kalmarsund och denna bostad som under de senaste åren smakfullt har helrenoverats med varsam hand. Här är nu hemfriden själv personifierad. Några delar att nämna är en fantastisk glasveranda med plats för många gäster. Det hemtrevliga köket med platsbyggd soffa, integrerat vitrinskåp och pärlspont på väggarna. Genomgående så är det de smakfulla detaljerna som fångar uppmärksamheten. Trägolv, takpanel, välvalda lister, pärlspont och platsbyggd inredning. Nybyggt garage med integrerad carport finns på tomten liksom ett stort altandäck i sydvästligt läge. Uppvuxen trädgårdstomt med fruktträd och syrén samt en fri baksida mot skogen. Möjlighet finns till båtplats. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉVÅNING Via det stora trädäcket i soligt sydvästläge når vi entrén och HALLEN. Precis innanför dörren ligger ett klinkerparti på golvet som sedan övergår i ett Kährsgolv (enstav Ek cotton mattlackat med fasade kanter) som snyggt och enhetligt ligger på resterande del av entréplanet. Hallen har tre integrerade garderober och hemtrevlig pärlspont i grå kulör samt matchande mönstrad tapet på väggarna. Fortsätter vi inåt så har vi en GÄSTWC och ett outnyttjat utrymme till höger (tankar har funnits att göra om detta utrymme till ett duschrum) och den fina trappan upp till övervåningen samt källartrappan till vänster. Rakt fram möter det härliga KÖKET som är inrett i charmig lantlig stil med vita fasade luckor, antika beslag och vitvaror i rostfritt och vitt från Siemens utom fläkten som är från Cylinda. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, kyl, frys, inbyggd ugn och mikro samt diskmaskin integrerad i skåpsinredningen. Bänkskivor i massiv ek som är vitpigmenterade med osmoolja och stilrent vitt kakel bakom arbetsbänkar. Pärlspont på väggarna och vitmålad takpanel. Innanför köket finner vi den vackra GLASVERANDAN med charmigt spröjsade fönster och plats för större matbord. Ett mycket inbjudande rum att samla släkt och vänner i och njuta av långa hemtrevliga middagar! VARDAGSRUMMET har fönster i två vädersträck, vitmålad takpanel och utgång till trädäcket. Slutligen på detta plan finns sedan ett KONTOR/SOVRUM. Elementet under norra fönstret är pluggat och används ej (behövs ej för uppvärmningen). ÖVERVÅNING Vi når övervåningen via en mindre HALL med det ursprungliga trägolvet som har slipats och behandlats med vitpigmenterad hårdvaxolja. Likadant golv ligger på hela övervåningen. SOVRUM 1 har en "step-in-garderob" och är i bra tilltagen storlek. SOVRUM 2 är även det i en väl tilltagen storlek och har en inbyggd garderobsvägg samt en "step-in-garderob" med luckan upp till vinden. KÄLLARVÅNING Källaren rymmer alla praktiska ytor som underlättar vardagen. TVÄTTSTUGA med tvättho, tvättmaskin och torktumlare. Snyggt klinkergolv i mörkgrått och vitmålade väggar. TORKRUM. DUSCHRUM med wc, handfat och duschplats. Klinkergolv. HOBBYRUM/VERKSTAD. Här finns även bergvärmepumpen placerad. TV-RUM/GÄSTRUM. MATKÄLLARE.

Tomt

Tomtarea 1 943 m² (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med plommon- och äppelträd. Syrenhäck och trästaket.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1948

2011: Byte av el och VVS. Installation bergvärme. Renovering källare inkl.tvättstuga. Tak: ångspärr, ny isolering, nytt svall, ny underlagspapp, nya tegelpannor, nya plåtarbeten. 2012: Totalrenovering kök inkl. golvbjälklag. Dränering samt avledning av dagvatten. Takbyte redskapsbod. Tillbyggnation glasveranda. Byte av fönster samt altandörrar. Tilläggsisolering samt ny träfasad. Garagegrund samt beredning av tomt. 2013: Garage. Renovering gästrum. 2014: Renovering vardagsrum. 2015: Tillbyggnad av ny entré/hall. 2016: Renovering trapphall samt hall uppe. Nybyggnation altan. 2017: Sovrumsrenovering uppe. Ommålat staket samt renovering källarfönster och ommålning grund.

Uppvärmning

Bergvärme (2011)

Uteplats/Balkong

Stort trädäck, läge sydväst.

Bilplats

Garage 49 kvm, Carport ca 21 kvm.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Kalmar Värnanäs GA:1 Planbestämmelser:Områdesbestämmelse (1996-04-29)

Övrigt

Markiser finns uppsatta på husets ostliga och västliga sida. .

Counter

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Visning

Tor 24 Aug

Sön 27 Aug

Anmäl till visning

Fastighetsbeteckning

Igelösa 10:21

Adress

Ekenäsgatan 18 - Hagby

Kommun

Kalmar

Typ

1 ½ plan med källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1948

Boarea

121m2

Areauppgifter enligt säljaren

Biarea

60m2

Tomtarea

1 943m2

Rum

4 rok varav 3 sovrum

Utgångspris

3 095 000 kr

25 579 kr/m2

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visning

Kom på visning!

Ring för bokning!

2017-08-24 00:00:00 2017-08-24 00:00:00 40 Bostadsvisning Ekenäsgatan 18, Hagby 56,5142510809732, 56,5142510809732 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

Ring för bokning!

2017-08-27 00:00:00 2017-08-27 00:00:00 40 Bostadsvisning Ekenäsgatan 18, Hagby 56,5142510809732, 56,5142510809732 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

Ekenäsgatan 18, Hagby

Villa, 4 rok, 121m2 + 60m2 Pris: 3 095 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

39 886 kr/år

Försäkring:

5 454 kr

Uppvärmning:

24 600 kr

Vatten/avlopp:

7 932 kr

Renhållning:

1 900 kr

Personer i hushållet: 3

Uppvärmningskostnaden inkluderar även hushållsel (16 400 kWh).

Pantbrev:

17 st om totalt 2 295 000 kr

Taxeringsvärde:

868 000 kr varav mark 381 000 kr

Värdeår:

1948

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

34.86

Byggnad

Tomtarea:

1 943m2

Grund:

Källare/platta och plintgrund

Fasad:

Träpanel

Takbeklädnad:

Tegel/plåt

Fönster:

2- (källare) och 2+1 samt 3-glas

Uppvärmningssystem:

Bergvärme (2011)

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp. Enskild bevattningsbrunn finns (pump finns).

Energideklaration

Energiklass:

D

Energikonsumtion:

57 kWh/m2 år

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola