Budgivning pågår

Stugfjärdsvägen 15, Mönsterås

1 675 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Nynäs 1:49

  Adress

  Stugfjärdsvägen 15 - Mönsterås

  Kommun

  Mönsterås

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1975

  Boarea

  68m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen och säljaren

  Biarea

  20m2

  Tomtarea

  912m2 - Friköpt

  Rum

  4 rok varav 3 sovrum

  Område

  Killingeholm

  Utgångspris

  1 675 000 kr

  24 632 kr/m2

  En idyll nära vattnet!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Det är inte ofta som det säljs något på Killingeholm, men nu kan du bli ägare av denna fastighet med havsutsikt! Idag används detta som permanentboende, men valet är ditt, kanske du vill ha ett riktigt härligt sommarhus i denna idyll? Ägaren har genom åren tagit väl hand om fastigheten och här kan du flytta in och börja bo direkt. Du får ett större allrum med eldstad med Keddy-insats i öppen planlösning mot köksdelen, tre sovrum samt kombinerat duschrum och tvättstuga. På tomten finns både Carport med gästrum samt en förrådsbyggnad Dess läge kommer du uppskatta om du söker lugn och ro, nära vatten och båtplats samt en idyllisk plats som sällan kommer ut på marknaden!

  Ansvarig mäklare

  Magnus Johansson

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-547 42 00

  magnus.johansson@lansfast.se Läs mer om Magnus

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entréplan

  Via det härliga inglasade uterummet kliver du in i husets hall. I HALLEN hänger du av dig ytterkläderna till höger och möts sedan av allrummet. ALLRUMMET har en eldstad med Keddy-insats samt ligger i öppen planlösning mot köket, en härlig rymd. Från allrummet når du uteplatsen mot baksidan. KÖKET är utrustat med spi, fläkt samt kyl/frys. Matplatsen har du intill ett fönster. Husets 3 SOVRUM ligger i fil och alla har garderober. DUSCHRUMMET/TVÄTTSTUGAN har våtrumsmatta, toalett, handfat, dusch samt tvättmaskin. Det är blandade material på golven i huset (trägolv och plastmatta). Inifrån huset har du även kontakt med vattnet, en fin utsikt.

  Tomt

  Tomtarea 912 m² (friköpt). Mysig trädgårdstomt varifrån du har havsutsikt.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1975

  2007

  Uppvärmning

  Direktverkande el och eldstad med Keddy-insats

  Uteplats/Balkong

  Större inglasat uterum ca 18 kvm med havsutsikt i nordost-läge Uteplats (trall) mot trädgården och baksidan i sydvästläge

  Bilplats

  Carport samt grusad infart med plats för flera bilar

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Mönsterås Nynäs GA:1, Gemensamhetsanläggning: Mönsterås Nynäs GA:2, Gemensamhetsanläggning: Mönsterås Nynäs GA:3 Planbestämmelser: Ändring Av Dp (1998-02-26) Byggnadsplan (1973-06-21)

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  7455 kr / år

  Driftkostnad:

  25 735 kr/år

  Försäkring:

  3 130 kr/år

  Uppvärmning:

  15 500 kr/år

  Vatten/avlopp:

  3 000 kr/år

  Renhållning:

  805 kr/år

  Samfällighet:

  2 000 kr/år

  Sotning:

  1 300 kr/år

  Total driftkostnad:

  25 735 kr/år

  Kommentar:

  I uppvärmningskostnaderna ingår även kostnad för hushållsström. Säljaren gör även av med ca 7-8 kubik björkved varje år, (vilken han fått), och kostnad för detta bör köparen även kalkylera med om ved skall användas för uppvärmning. Driftskostnad enligt säljarens uppgift.

  Pantbrev:

  3 st om totalt 400 000 kr

  Taxeringsvärde:

  994 000 kr varav mark 401 000 kr

  Värdeår:

  1983

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1975

  Tomtarea:

  912m2

  Grund:

  Krypgrund

  Stomme:

  Trä

  Fasad:

  Stående träpanel

  Takbeklädnad:

  Takpannor

  Fönster:

  2 glas kopplade i fönsterbågar

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el och eldstad med Keddy-insats

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2007

  Övrigt:

  Ett litet förrådsutrymme med separat dörr finns på ena långsidan av huset. Här inne sitter varmvattensberedaren. På tomten står en förrådsbyggnad/Friggebod, "Lillevilla" om ca 15 kvm för t.ex. trädgårdsredskap och gräsklippare. Gästrum om ca 18 kvm i anslutning till carporten ca 20 kvm Areauppgifter enligt säljaren.

  Energideklaration

  Energiklass:

  G

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  247 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-05-24

  Primärenergital:

  247 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor