Mellingerum Torpet 1, 2 och 3, Kristdala

3 950 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Sjökrok 1:17, 1:16 och 1:15

  Adress

  Mellingerum Torpet 1, 2 och 3 - Kristdala

  Kommun

  Oskarshamn

  Typ

  1 plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1973

  Boarea

  203m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  14 265m2 - Friköpt

  Rum

  10 rok varav 6-8 sovrum

  Område

  Kristdala

  /bud

  3 950 000 kr

  19 458 kr/m2

  Välkommen till dessa idylliskt belägna fastigheter i Mellingerum. Perfekt för den stora familjen, den med många vänner eller för den som drömmer om stuguthyrning. På de tre fastigheterna finns tre välskötta och renoverade hus. Tomterna har en parkliknande karaktär med lummig björkskog och en vacker damm. Endast 5 minuter till Kristdala med skola, butiker m m. Flera sjöar med badplatser och bra fiske finns i närheten.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Torpet 3

  Torpet 1

  Torpet 2, Torpet 2, 1 rum med kokvrå och bastu

  Torpet 2, 3 rum och kök

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Torpet 3

  HALL med laminatgolv. VARDAGSRUM med trägolv, braskamin, luftvärmepump. Utgång till altan. KÖK 2015 med trägolv, vita köksskåp, inbyggd ugn och micro, spishäll, fläkt, diskmaskin, kyl/frys. KLÄDKAMMARE. BADRUM 2015 med klinker och golvvärme via elslinga, kakel, dusch, wc och tvättställ. Tre SOVRUM med trägolv.

  Torpet 2

  BASTU med egen ingång. Duschrum renoverat 2014, tvättmaskin och tvättställ. Ingång till 1 rok med takhöjd till nock. TOALETT med plastmatta, wc och tvättställ. RUM med plastmatta. KÖK renoverat 2015 med micro, spis med häll, kyl med frysfack. 3 rok RUM med plastmatta, luftvärmepump och braskamin. KÖK renoverat 2015 med laminatgolv, spis med häll, micro och kyl Två SOVRUM med laminatgolv. TOALETT renoverat 2014 med plastmatta, dusch, wc och tvättställ.

  Torpet 1

  HALL med laminatgolv. KLÄDKAMMARE med varmvattenberedare. BADRUM renoverat 2014 med plastmatta och väggmatta, wc, tvättställ och dusch. RUM med plastmatta, luftvärmepump 2014, braskamin och utgång till altan. KÖK från 2014 med kyl/frys, inbyggd ugn, micro, induktionshäll och fläkt. SOVRUM med laminatgolv.

  Tomt

  Torpet 1: 4 532 kvm Torpet 2: 4 884 kvm Torpet 3: 4 849 kvm

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  SJÖKROK 1:15, Torpet 1 inrymmer 2 rum och kök. Sluten tank till wc-avloppet och tvåkammarbrunn till BDT-vatten. Luftvärmepump 2014. På tomten finns en damm på ca 1 000 m². SJÖKROK 1:16, Torpet 2 inrymmer 3 rok + 1 rok, bastu och dubbelgarage, ca 58 m². Trekammarbrunn. Borrad brunn med ny pump 2014. Luftvärmepump 2014. Verkstadsbyggnad med två förråd, ca 16 m². Bihus ca 12 m². SJÖKROK 1:17, Torpet 3 inrymmer 4 rum och kök. Jordkällare, ca 6 m², med frysbox och kyl/frys. Vedbod. Tvättstuga, ca 8 m², med tvättmaskin, torktumlare och ho. Vedbod ca 7 m². Växthus ca 7 m². Hundgård.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1973

  Samtliga hus är väl underhållna och mycket är renoverat de senaste åren. Lista över renoveringar kan tillhandahållas av mäklaren.

  Uppvärmning

  Direktverkande el, luftvärmepump, braskamin

  Bredband

  Fiber är beställt.

  Uteplats/Balkong

  Uteplatser/veranda finns vid bostadsbyggnaderna.

  Bilplats

  Det finns gott om plats för parkering. Dubbelgarage finns i Torpet 2.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Last: Officialservitut Väg, 08-KDA-933.1(2 st) Förmån: Officialservitut Väg, 08-KDA-933.1(2 st)

  Övrigt

  Inventarier kan övertas enligt överenskommelse.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  38 900 kr/år

  Försäkring:

  6 500 kr/år

  Uppvärmning:

  25 000 kr/år

  Vatten/avlopp:

  3 000 kr/år

  Renhållning:

  3 800 kr/år

  Sotning:

  600 kr/år

  Total driftkostnad:

  38 900 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Ena bostaden är bebodd året runt och de två andra bostäderna uthyres delar av året.

  Pantbrev:

  4 st om totalt 690 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 251 000 kr varav mark 352 000 kr

  Värdeår:

  1973

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1973

  Tomtarea:

  14 265m2

  Grund:

  Plintgrund

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Träpanel, målat 2016/2017

  Takbeklädnad:

  Betongpannor/plåttak

  Fönster:

  2-glas, renoverade och målade 2014-2017

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el, luftvärmepump, braskamin

  Vatten/avlopp:

  Torpet 1 - sluten tank till toalettavlopp, tvåkammarbrunn. Torpet 2 - trekammarbrunn Torpet 3 - trekammarbrunn

  Renoveringar:

  Samtliga hus är väl underhållna och mycket är renoverat de senaste åren. Lista över renoveringar kan tillhandahållas av mäklaren.

  Övrigt:

  Ny el 2014-2015.

  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  137 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2012-09-05

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor