Karosserivägen 16, Västervik

5 750 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Notviken 10

  Adress

  Karosserivägen 16 - Västervik

  Kommun

  Västervik

  Typ

  1 plan i souterräng

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  2008

  Boarea

  151m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  52m2

  Tomtarea

  1 024m2 - Friköpt

  Rum

  5 rok varav 3-4 sovrum

  Område

  Grantorpet

  /bud

  5 750 000 kr

  38 079 kr/m2

  Härlig havsnära villa med utsikt över havet. Båtplats och bad inom kort gångavstånd.

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Härlig havsnära villa, byggd 2008, med stor balkong med tak och utsikt över havet. Ljus och öppen planlösning mellan entréhall, vardagsrum och kök. Fyra sovrum. Stort badrum med bubbelbad m m. Bastu. I vardagsrummet kan du njuta av brasvärmen från vedkaminen, övrig uppvärmning via frånluftsvärmepump och bergvärme, vattenburen golvvärme i hela huset. Suterrängvåning med garage och förråd. Hörntomt med uteplats och spabad. Läget är lugnt och fint med närhet till fina strövområden, golfbana och härlig natur på Gränsö.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Planlösning

  Bottenvåning ENTRÈHALL med klinkergolv. SOVRUM/ARBETSRUM med parkettgolv. SOVRUM med parkettgolv, klädkammare och lösa garderober som ingår. BADRUM med WC, tvättställ, bubbelbadkar, dusch, klinkergolv, kakel på väggarna och ingång till BASTUN. SOVRUM med parkettgolv. TVÄTTSTUGA med tvättmaskin (2018), torktumlare (2018), tvättho, värmepump och utgång till tomten. TOALETT med WC, tvättställ, klinkergolv. SOVRUM med parkettgolv. STORT VARDAGSRUM med braskamin, högt i tak, stora ljusinsläpp och utgång till den stora balkongen. KÖK med spishäll, köksfläkt, inbyggnadsugn, microugn, kyl, frys, matplats, klinkergolv. Sutterängvåning Isolerat förråd och garage.

  Tomt

  Delvis sluttande trädgårds-/hörntomt.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2008

  2015 lades klinkergolven in efter en vattenskada i golvvärmesystemet. Skadan åtgärdades 2015.

  Uppvärmning

  IVT frånluftsvärmepump/bergvärme + braskamin.

  Bredband

  Fiber är indraget.

  Uteplats/Balkong

  I ett hörn av tomten finns ett uppvärmt spabad (2017). Stor uteplats/balkong, delvis under tak, med skjutbar glasvägg (2018) och fin utsikt över havet.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Västervik Grantorpet GA:4. Båtplats vid brygga ingår, kostnad ca 400 kr/år. Planbestämmelser: Detaljplan (2006-12-07)

  Övrigt

  Två robotgräsklippare inköpta 2018 ingår i köpet.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  3906 kr / år

  Driftkostnad:

  45 671 kr/år

  Försäkring:

  4 000 kr/år

  Uppvärmning:

  22 700 kr/år

  Vatten/avlopp:

  11 100 kr/år

  Renhållning:

  2 500 kr/år

  Samfällighet:

  400 kr/år

  Sotning:

  471 kr/år

  Övrigt:

  4 500 kr/år

  Total driftkostnad:

  45 671 kr/år

  Personer i hushållet:

  4 st

  Kommentar:

  Övrigt avser kostnad för Telia bredband. Samfälligheten avser bryggan med båtplatsen. I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnad för hushållsel.

  Pantbrev:

  4 st om totalt 4 600 000 kr

  Taxeringsvärde:

  3 427 000 kr varav mark 939 000 kr

  Värdeår:

  2008

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  2008

  Tomtarea:

  1 024m2

  Grund:

  Källare/Platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Stående träpanel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft via värmepumpen.

  Uppvärmningssystem:

  IVT frånluftsvärmepump/bergvärme + braskamin.

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2015 lades klinkergolven in efter en vattenskada i golvvärmesystemet. Skadan åtgärdades 2015.

  Övrigt:

  Det är vattenburen golvvärme i hela huset, även i garaget och förrådet.

  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  63 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor