Budgivning pågår

Munkvägen 17, Alvesta

3 595 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Kråketorp 2

Adress

Munkvägen 17 - Alvesta

Kommun

Alvesta

Typ

1 plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

2007

Boarea

157m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

35m2

Tomtarea

965m2 - Friköpt

Rum

6 rok varav 3 sovrum

Område

Alvesta öster

Tillträde

28-02-2020

Utgångspris

3 595 000 kr

22 898 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Nu finns en unik möjlighet att köpa en mycket tilltalande och välplanerad 1 enplansvilla med garage på lugn återvändsgata, Munkvägen. Husets har placerats och byggts efter den fina insynsskyddade tomten, ljuset och vädersträcken. Huset har mycket ljusinsläpp och en skön känsla infinner sig när du tar steget över tröskeln. Huset erbjuder de sociala ytor i den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Sovrumsavdelning en för de vuxna med tillgång till eget badrum samt en barn/tonårsavdelning med två sovrum samt stort allrum. Rymlig groventré med utgång till garage. Braskaminen är bra placerat i vardagsrummet som med dess takhöjd, belysning och utgång till altan/trädgården blir den naturliga platsen för umgänge. Härlig baksida mot väster med stor plattsatt uteplats samt inglasat uterum. Du har närhet till Alvestas centrum med tillgång till service och kommunikationer, samtidigt som Växjö nås med bil inom 12 minuter. Dessutom har du elljusspåret bara en lite bit bort samt promenadavstånd till skola och badplats. Välkomna!

  Ansvarig mäklare

  Jonas Hellström

  Fastighetsmäklare

  0705-144633

  jonas.hellstrom@lansfast.se Läs mer om Jonas

  Extra kontaktperson

  Bitte Göthberg

  Mäklarassistent

  070-385 23 75

  bmg@lansfast.se Läs mer om Bitte

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Huvudentré

  Entré från husets framsida. Härligt ljus och rymd möter dig när du tagit steget över tröskeln. Innanför dörren ligger en klinker på golv, halvmåne fönster över dörren ger bra effekt och ljus. Förvaring i skjutdörrsgarderob.

  Allrum

  Rymligt allrum med helfönster som ger ljus, ekparkettgolv.

  Badrum

  Badrum med kakel, klinker, wc. kommod och duschplats.

  Två sovrum

  Två sovrum med fönster mot trädgården samt dubbelgarderober.

  Tvättstuga

  Praktisk tvättstuga intill groventrén med klinkergolv. Ljus skåpsinrednin, tvättmaskin, torktumlare, torkskåps samt utslagsvask.

  Groventré

  Groventré med ingång från garageuppfart. Klinkergolv.

  Garage

  Garaget nås från groventrén. Betonggolv, automatisk garageport samt dörr mot baksidan. I garaget finns bergvärmepumpen placerad.

  Kök

  Ljust och fräscht kök med vita högblanka luckor samt matplats. Rostfria vitvaror med induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med utgång till altan. Högt i tak med infälld dimbar spotbelysning. Braskamin att njuta framför.

  Kontor/allrum

  Kontor/allrum placerat mellan föräldrar sovrummet och badrummet

  Föräldrar sovrum

  Ljust sovrum med härlig förvaring i rymlig garderob.

  Badrum

  Badrum med kakel, klinker, wc, kommod och hörnbadkar med bubbelfunktion.

  Tomt

  Insynsskyddad trädgårdstomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Inglasat uterum 2019

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2007

  Utvändig målning 2019 Invändig målning 2019

  Uppvärmning

  Vattenburet system med bergvärme

  Bredband

  Fiber indraget

  Uteplats/Balkong

  Härlig utemiljö på fram och baksida med plattsättnigar på framsida samt i den södra vinkeln på baksida. Träaltan utanför vardagsrum och i det inglasade uterummet

  Bilplats

  3 bilplatser utanför garaget. Parkering i garaget.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Pantbrev:

  3 st om totalt 2 800 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 056 000 kr varav mark 198 000 kr

  Värdeår:

  2007

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  2007

  Tomtarea:

  965m2

  Grund:

  Platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Plåtarbete:

  Galv. målad plåt

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburet system med bergvärme

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Utvändig målning 2019 Invändig målning 2019

  Övrigt:

  Klinker innanför entrédörrarna. Genomgående ekparkettgolv i övriga rum. Vattenburen golvvärme i hela huset. Dimbara spotlights i alla rum (utom groventré och garage). Centraldammsugare samt extra varmvattenberedare.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor