Sköldstavägen 47, Alvesta

2 295 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Korpen 9

Adress

Sköldstavägen 47 - Alvesta

Kommun

Alvesta

Typ

1 ½ plan med delvis källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1932

Boarea

112m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

60m2

Tomtarea

1 102m2 - Friköpt

Rum

5 rok varav 4 sovrum

Utgångspris

2 295 000 kr

20 491 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Totalrenoverad villa med stilrena materialval, smart planlösning och stor uteplats

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Välkommen till Sköldstavägen 47 och denna totalrenoverade villa. Har du alltid drömt om att bo i ett modernt och nytt hus men samtidigt ha charmen från ett äldre hus, nu har du chansen att förverkliga din dröm! Här erbjuds ett hus som är genomgånget rakt igenom med stilrena materialval och en genomtänkt planlösning som maximerar husets ytor. Huset är på två plan där entréplan erbjuder en välkomnande hall, ett smart planerat badrum med tvättmöjligheter, ett mysigt vardagsrum som har en öppenplanlösning till det trevliga köket samt ett större sovrum. En trapp upp finns 3 stycken sovrum, mycket förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum. Huset är beläget på stor hörntomt med carport och stor uteplats. I Alvesta bor du med goda tåg-och bussförbindelser som smidigt tar dig vidare till önskvärd destination. Bra kommunikationer mot Stockholm/Malmö/Köpenhamn/Älmhult och Växjö. Alvesta centrum bjuder på livsmedelsbutiker, affärer, restauranger, träningscenter mm. Ta chansen att förverkliga drömmen! Välkommen på visning

  Ansvarig mäklare

  Jonas Hellström

  Fastighetsmäklare

  0705-144633

  jonas.hellstrom@lansfast.se Läs mer om Jonas

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  ENTRÉPLAN

  Hall

  Rymlig hall med avhängning till höger. På golvet ligger ett mörkt laminatgolv och väggarna är ljusa. I taket sitter spotlights. Stort fönster som ger ett bra ljusinsläpp.

  Vardagsrum

  Mysigt vardagsrum som sitter ihop med köket i en öppen planlösning. I taket sitter infällda spotlights. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är ljusa.

  Kök

  Stort kök med öppen planlösning till vardagsrum. I taket sitter spotlights. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är ljusa. Här finns plats för stort matbord samt plats för matlagning. Utrustning: Kyl, Frys, Diskmaskin, Induktionshäll, Ugn, Micro och Fläkt.

  Sovrum

  Stort sovrum med fönster i två väderstreck. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är ljusa. Förvaring i garderob.

  Badrum/Tvättstuga

  Helkaklat badrum/tvättstuga i modern färgsättning. Spotlights monterade i taket. Massagedusch med radio. Utrustning: Massagedusch, kommod, spegel, toalett, tvättmaskin och torktumlare.

  ÖVRE PLAN

  Sovrum

  Sovrum med parkettgolv. Förvaring i klädkammare.

  Sovrum

  Sovrum med fönster i två väderstreck. Förvaring i skjutdörrsgarderob. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är ljusa.

  Sovrum

  Sovrum med fönster i två väderstreck. På golvet ligger parkettgolv.

  Badrum

  Helkaklat badrum med stilrena färgval. I taket sitter spotlights monterade. Utrustning: Dusch, kommod, spegel och toalett.

  Tomt

  Trädgård om 1 102 m² (friköpt). Större hörntomt med bra placerat hus. Här finns plats för både fritidsaktiviteter och planteringar.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1932

  2018-2016: Totalrenovering

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Bredband

  Fiber via wexnet

  Uteplats/Balkong

  Uteplats 1: Stor altan med trall.

  Bilplats

  Bilplats 1: Carport med plats för 2 bilar. Bilplats 2: Grusad uppfart med plats för 2-3 bilar.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  35 813 kr/år

  Elkostnad:

  8 456 kr/år

  Uppvärmning:

  17 283 kr/år

  Vatten/avlopp:

  7 809 kr/år

  Renhållning:

  2 265 kr/år

  Total driftkostnad:

  35 813 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  5 888 kr (41 701 kr)

  Personer i hushållet:

  5 st

  Kommentar:

  Driftkostnader är uppgifter från säljare, kan variera. Kontakta ditt försäkringsbolag för aktuell försäkringspremie.

  Pantbrev:

  4 st om totalt 637 500 kr

  Taxeringsvärde:

  785 000 kr varav mark 205 000 kr

  Värdeår:

  1932

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1932

  Tomtarea:

  1 102m2

  Grund:

  Krypgrund/Källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Liggande träpanel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  2-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2018-2016: Totalrenovering

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor