Östregårdsgatan 16, Växjö

5 500 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Blomman 5

  Adress

  Östregårdsgatan 16 - Växjö

  Kommun

  Växjö

  Typ

  1 plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1965

  Boarea

  191m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  241m2

  Tomtarea

  1 111m2 - Friköpt

  Rum

  11 rok varav 7 sovrum

  Område

  Öster

  Utgångspris

  5 500 000 kr

  28 796 kr/m2

  Stor enplansvilla med källare på populära Öster, ett stenkast från stan!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkommen till en generöst tilltagen familjevilla med fantastiskt läge på lugna Öster, ett stenkast från stan! Huset ligger mitt emot Hovs bageri och har promenadavstånd till förskola, grundskola och gymnasium. Här är erbjuds en stor representativ enplansvilla i vinkel med källare och insynsskyddad trädgård i sydvästligt läge. Huset är byggt 1965 och erbjuder flertalet sovrum och arbetsrum, bra sällskapsutrymmen med vackra murade öppna spisar, bra kök, uterum, underhållna badrum/wc och källarutrymmen med gillestuga, flera hobbyrum, tvättstuga, bastu och gott om förvaring. Villan innehåller även en separat enrumslägenhet om cirka 25 kvadratmeter, lämpad för uthyrning eller kontor. I huset finns dessutom varmgarage med automatiska portar, fjärrvärme och tomrör för fiber. Varmt välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Entréplan Huvudentré Hemtrevlig entré med golvvärme, marmorgolv och plats för ytterkläder. Hall med ekparkett och trappa ner till källaren. Sovrum 1 Sovrum med ekparkett en garderob. Vardagsrum Vardagsrum i två delar med vacker fiskbensparkett, murad öppen spis och utgång till två inglasade uterum. Matsal Matsal med ekparkett på golv. Utrymmet har tidigare varit två sovrum. Toalettrum Toalettrum med mosaikgolv och kakel på väggar. Utrustad med wc och handfat. Badrum: Helkaklat badrum med golvvärme. Utrustad med wc, bidé, badkar och handfat med underskåp. Förråd/klädkammare Klädkammare med plastmatta och goda förvaringsmöjligheter. Kök Kök med rymlig matplats, laminatgolv, ekfärgade luckor och utrustat med diskmaskin, spis, spisfläkt samt kyl- och frys i halv höjd. Sovrum 2 Sovrum med plats för dubbelsäng och försett med fem inbyggda garderober. Här finns även utgång till inglasat uterum. Sovrum 3 Sovrum med en garderob. Sovrum 4 Sovrum med dubbelgarderob och pentry. Toalettrum Toalettrum med mosaikgolv och kakel på väggar samt wc och handfat. Köksingång från garageuppfart Groventré med ingång dels till bostaden, dels till en separat enrumslägenhet om cirka 25 kvadratmeter och trappa ner till källaren. Separat enrumslägenhet Lägenhet med duschrum, wc, sovalkov (sovrum 5) pentry och mindre klädkammare. Källare Gillestuga Mysig gillestuga med trägolv, tegelvägg och murad öppen spis. Sovrum 6 Sovrum med bra ljusinsläpp genom två fönster. Klädkammare Stor klädkammare med två fönster. Tidigare pannrum Förvaringsutrymme med fjärrvärmecentral och förberett för fiber. Sovrum 7 Sovrum med trägolv och bra ljusinsläpp. Rum Rum med en garderob Duschrum Duschrum med duschkabin, handfat och bastu Toalettrum Toalettrum med mosaikgolv och kakel på väggarna. Utrustad med WC och handfat. Klädvårdsavdelning Klädvårdsavdelning med tvättstuga med tvättmaskin, torkrum och strykrum. Källarhall Källarhall med frys samt kombinerad kyl och frys. Matkällare Matkällare med hyllor Mindre förrådsutrymme Mindre förråd under trappan. Förråd Stort förråd med goda förvaringsmöjligheter.

  Tomt

  Lummig fruktträdgård i sydvästligt läge där man plockar bär av olika slag. I trädgården finns krusbär, röda vinbär, svarta vinbär, vita vinbär, krusvinbär, smultron, hallon, björnbär, äpplen, päron och körsbär.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Varmgarage med elektronisk port.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1965

  Uppvärmning

  Fjärrvärme och öppen spis

  TV

  TV-antenn

  Uteplats/Balkong

  Två inglasade altaner

  Bilplats

  Garage och infart.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  47 278 kr/år

  Försäkring:

  5 704 kr/år

  Elkostnad:

  4 031 kr/år

  Uppvärmning:

  29 264 kr/år

  Vatten/avlopp:

  6 179 kr/år

  Renhållning:

  2 100 kr/år

  Total driftkostnad:

  47 278 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Pantbrev:

  6 st om totalt 795 000 kr

  Taxeringsvärde:

  3 758 000 kr varav mark 1 233 000 kr

  Värdeår:

  1965

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1965

  Tomtarea:

  1 111m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Betong

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Mexitegel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Plåtarbete:

  Koppar

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme och öppen spis

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  102 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-02-09

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor