Stora Forsa 232, Motala

Friliggande villa, 7 rok, 220m2 + 8m2 Pris: 895 000 kr

Stora Forsa

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Mycket rymlig villa som lämpar sig väl för både permanentboende eller kanske för flera familjer som vill ha gemensamt fritidsboende nära Vättern. Planlösning med stor hall, kök renoverat med ny inredning 2015, matrum, sovrum, vardagsrum och äldre badrum. På övre plan flera stora sovrum, duschrum och allrum samt hel källare som idag används mest som förrådsdel. Huset omdränerandes slutet av 80-tal, taket lades om med ny läkt, papp och nya pannor -81, djupborrad källa från början av 70-talet samt 3-kammarbrunn från mitten av 90-talet.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning på entréplan. Praktisk hall med plastmatta på golv och med gott om plats för förvaring. Stort kök med matplats och med trägolv. Matrum med trägolv Mindre sovrum alt arbetsrum med trägolv. Vardagsrum med plastmatta och öppen spis. Äldre badrum med garderob innanför. Möjlighet att bygga om till större badrum.

Kök

Kök på entréplan. Utrustning: spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, kyl-fullhöjd, frys-fullhöjd med ismaskin samt microugn.

Badrum

Badrum på entréplan. Golv: plastmatta. Väggar: plastmatta. Utrustning: toalett, badkar och tvättställ samt garderob.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning på övre plan. Bred trappa till övre plan. Stort allrum med laminatgolv och med utgång till fd balkong. (Idag avsaknad av räcke). Äldre duschrum/tvättavdelning med plastmatta på golv och träpanel på vägg. Ombyggd sidovind till sovrum med plastmatta. Stort sovrum med laminatgolv och inredd vindsgarderob till sovrum. Ytterligare ett stort sovrum med laminatgolv och garderob samt inredd vindsgarderob till klädkammare. Går även att använda som sovrum.

Duschrum/tvättstuga

Duschrum/tvättstuga på övre plan. Golv: plastmatta. Väggar: träpanel. Utrustning: toalett, duschkabin, tvättställ, tvättmaskin och torktumlare.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning i källare. Allrum med målat betonggolv och träpanel på väggar. Matkällare Verkstadsdel Pannrum Förrådsdelar och fd garage.

Tomt

Tomtarea 2 190 m² (friköpt). Tomten består dels av trädgårdstomt med fria gräsytor och lite planteringar samt grusplan som kan införlivas med trädgården alt användas för parkering.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1937

2015 Nytt kök

Uppvärmning

Vattenburet system med CTC panna -72 samt pelletsbrännare från ca 2000.

Uteplats/Balkong

Altan, med utsikt över fält, i anslutning till entrén.

Bilplats

Äldre uthusbyggnad med gjuten platta och plåttak innehållande två carport. (Står delvis på grannfastighetens mark). Uppställningsplats på grusad plan med rejält bärlager samt grusad parkeringsplats vid boningshuset.

Vägbeskrivning

I Forsa tag hö vid skylt Stora Forsa från Motala/vä från Örebro. Fortsätt uppför backen och tag sedan HÖ direkt innan blått hus, vid skylt S Kärra vä. Fastigheten ligger sedan på vänster sida.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Askersund Stora Forsa GA:1

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Stora Forsa 1:58

Adress

Stora Forsa 232 - Motala

Kommun

Askersund

Typ

1 ½-plan med källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1937

Boarea

220m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

8m2

Tomtarea

2 190m2

Rum

7 rok varav 5 sovrum

Område

Stora Forsa

Utgångspris

895 000 kr

4 068 kr/m2

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Ella Petersson

Mäklarassistent

Läs mer om Ella Maila mig

Visning

Är du intresserad?

Stora Forsa 232, Motala

Friliggande villa, 7 rok, 220m2 + 8m2 Pris: 895 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

40 360 kr/år

Försäkring:

4 160 kr

Hushållsel:

10 800 kr

Uppvärmning:

20 000 kr

Vatten/avlopp:

1 000 kr

Renhållning:

2 300 kr

Samfällighet:

1 000 kr

Vägavg/snö:

300 kr

Sotning:

800 kr

Personer i hushållet: 2

Pelletsförbrukning ca 10 kbm/år. Hushållsström ca 9000 kwh/år

Pantbrev:

11 st om totalt 650 000 kr

Taxeringsvärde:

796 000 kr varav mark 111 000 kr

Värdeår:

1937

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

34.62

Byggnad

Tomtarea:

2 190m2

Grund:

Källare

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Trä

Takbeklädnad:

Betongpannor

Fönster:

2-glas kopplade

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmningssystem:

Vattenburet system med CTC panna -72 samt pelletsbrännare från ca 2000.

Vatten/avlopp:

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Energideklaration

Energiklass:

E

Energikonsumtion:

158 kWh/m2 år

Status:

Utförd

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola