Budgivning pågår

Rämninge 1, Finspång

1 800 000 kr

Högsta bud 2 050 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Rämninge 1:9

Adress

Rämninge 1 - Finspång

Kommun

Finspång

Typ

1 plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

2000

Boarea

58m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

6 205m2 - Friköpt

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Utgångspris

1 800 000 kr

31 034 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Välkommen till Rämninge och ett välplanerat hus!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Detta enplanshus i Rämninge byggdes 2000 och har skötts väl sedan dess. Huset är helt insynsskyddat och mycket välplanerat och rymmer tre rum och kök. Det bästa med det här huset är att det har öppen planlösning och generös takhöjd. Ett trivsamt boende med kamin och luftvärmepump som ger låga driftskostnader. Husets natur-, skogs- och trädgårdstomt är stor och rogivande. På tomten finns gott om fruktträd och bärbuskar. Fina svamp- och bärmarker runt knuten. Två generösa trädgårdsförråd samt garage med gästlägenhet med dusch/wc. Läget på Rämninge är lugnt och naturnära med Torekulla grotta och jättegrytor runt stugknuten. Bönnern och Hällestadsån med egen båtplats ligger bara en härlig promenad bort. I området finns rofyllda grönområden – perfekt för dig som älskar närhet till naturen. Här i Rämninge är det lätt att trivas! Välkommen på visning.

  Ansvarig mäklare

  Åsa Swahn

  Reg. Fastighetsmäklare

  0709-998150

  asa.swahn@lansfast.se Läs mer om Åsa

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Trevlig entré via veranda under tak. Entréhallen har trägolv, träpanel på väggar och i tak. Gott om plats för avhängning av ytterkläder samt 2 garderober.

  Kök med matplats

  Köket renoverades 2018 med helt ny inredning och vitvaror. Köket är vitt med spegeldörrar och grafitgrå bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med spishäll, fläkt samt kyl/frys. Extra kylar och frysar finns i gäststugan. Rymlig matplats med öppen planlösning mot vardagsrummet. I matplatsdelen finns en gjutjärnskamin och en luftvärmepump.

  Vardagsrum med utgång till ing

  Vardagsrum med trägolv, träpanel på väggar och i tak. Tack vare att det är öppet till nock får rummet en extra generös takhöjd. Från vardagsrummet når man den inglasade balkongen.

  Två sovrum

  Två sovrum med trägolv, träpanel på väggar och i tak. Det ena rummet har två garderober, det andra har en. Mellanväggen är inte bärande, om man skulle vilja öppna upp till ett enda stort sovrum istället.

  Duschrum

  Duschrum med plastmatta på golvet och våtmatta på vägg. Rummet har duschhörna med välvda glasväggar, wc, handfat samt nyare varmvattenberedare. Fönster med ventiler släpper friskluft och skönt dagsljus.

  Tomt

  Generös tomt som erbjuder både finplanerad trädgård med välskötta gräsmattor, avgrusade ytor för biluppställning, trädgårdsland, bärbuskar och fruktträd och även natur, berg och skog.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Trädgårdsförråd ca 10 kvm på plint, med träfasad samt papptak. Snickarbod ca 3x6 m, med isolerat golv på plint, träfasad samt papptak.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2000

  Uppvärmning

  Gjutjärnskamin, luftvärmepump samt elradiatorer

  Bredband

  Förfrågan angående bredband har skickats ut. Nuvarande ägare har inte gjort någon beställning.

  Uteplats/Balkong

  Ingasat uterum i anslutning till vardagsrummet i söderläge med utsikt över åker och ängsmark. Under 2018 lät man utföra inglasningen. Då sattes även markiser upp. Stor friliggande trall ”dansbanan” med plats för många härliga vänner.

  Bilplats

  Generöst garage med förråd och plats för minst en bil. Samt en stor gästlägenhet med eget duschrum/ wc och pentry. Garaget har gjuten platta på mark, träfasad och shingeltak.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Finspång Östentorp GA:1 med ändamål väg. Förvaltas av Östentorp-Hessmedstorps Vägsamfällighet. Last: Officialservitut Väg, 0562-05/50.1 Förmån: Officialservitut Båtplats, 0562-05/50.2 Förmån: Officialservitut Väg, 0562-05/50.3 Förmån: Officialservitut Väg, 0562-05/50.4

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  17 330 kr/år

  Försäkring:

  2 400 kr/år

  Elkostnad:

  11 600 kr/år

  Renhållning:

  1 200 kr/år

  Samfällighet:

  630 kr/år

  Sotning:

  600 kr/år

  Övrigt:

  900 kr/år

  Total driftkostnad:

  17 330 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  5 955 kr (23 285 kr)

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares kostnader. Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar. I posten el ingår även kostnad för uppvärmning. Nuvarande ägare har en förbrukning av el om ca 4 600 kwh/år.

  Pantbrev:

  1 st om totalt 60 000 kr

  Taxeringsvärde:

  794 000 kr varav mark 200 000 kr

  Värdeår:

  2000

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  2000

  Tomtarea:

  6 205m2

  Grundmur:

  Plintar

  Stomme:

  Timmer

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Synlig timmerstomme

  Takbeklädnad:

  Shingel

  Plåtarbete:

  Lackerad plåt

  Fönster:

  2-glas isoler

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Gjutjärnskamin, luftvärmepump samt elradiatorer

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten via djupborrad brunn om 102 m. Vattenprover med godkänt resultat. Enskilt avlopp till trekammarbrunn med efterföljande markbädd. Slamtömning varje, eller vartannat år beroende på nyttjandegrad.

  Övrigt:

  Gjutjärnskaminen sotades senast i juli 2018, nästa sotning är påbjuden till 2021.

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor