Kaptensgatan 23, Motala

3 800 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Gräshoppan 1

  Adress

  Kaptensgatan 23 - Motala

  Kommun

  Motala

  Typ

  2 plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1950

  Boarea

  260m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  130m2

  Tomtarea

  874m2 - Friköpt

  Rum

  11 rok

  Område

  Mossen

  Utgångspris

  3 800 000 kr

  14 615 kr/m2

  Hyreshus/villa

  Hyresfastighet som har genomgått en helrenovering invändigt. Två st lägenheter om 130 kvm med nya kök, nytt ytskick och nya våtutrymmen, balkonger. Källarvåning med nybyggt kök helkaklat duschrum, nya element. Två inredda rum. Uppfräschad tvättstuga och 5 förråd. Nyasfalterad garageinfart till dubbelgarage. Nysatt Tujahäck omgärdar fastigheten. Nydränerat samt nya plattsatta gångar. Fasad av tegel samt uppvärmning via bergvärme. Hyresintäkter totalt 30.000:-/månaden.

  Ansvarig mäklare

  Niklas Wärn

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-369 93 79

  niklas.warn@lansfast.se Läs mer om Niklas

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Källarvåning

  Lägenhet 2

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Lägenhet 1: Hall med klinkersgolv. Fyra sovrum. Vardagsrum med parkettgolv och utg. till balkong och uteplats. Kök med klinkersgolv och matplats. Helkaklat badrum. Helkaklat Toalettrum/tvättstuga. Finns torktumlare och tvättmaskin i toalettrum (Badrum ej nyrenoverat)

  Rumsbeskrivning

  Lägenhet 2: Hall med klinkersgolv. Fem sovrum varav ett med utgång till balkong. Kök med klinkersgolv och matplats. Vardagsrum. Helkaklat badrum. Tvättstuga med våtrumsmatta och kakel. I tvättstugan finns tvättmaskin, torktumlare och tvättho.

  Rumsbeskrivning

  Rumsbeskrivning på källarvåning. Kontor som används för boende. Hall med klinkersgolv. Helkaklat badrum. Kök med klinkersgolv och heltäckningsmatta. Två sovrum samt vardagsrum. Gemensamma utrymmen: Fem förråd. Tvättstuga i kombination med pannrum.

  Hyresintäkter

  Hyresintäkter. Lägenhet 1: 5 rum och kök. 12.000:-/mån inkl. garage. Öppen spis med insats, balkong och soldäck. Lägenhet 2: 6 rum och kök. 12.000:-/mån inkl. garage, balkong. Lokal i källarvåning: 3 rum och kök med duschrum 6.000:-/mån, ca 75 kvm.

  Tomt

  Tomtarea 874 m² (friköpt).

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Förråd.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1950

  2016 invändig totalrenovering. Nya badrum, nya kök, nytt ytskick. 2015 Nydränerat

  Uppvärmning

  Bergvärme Nibe Fighter 1215

  TV

  Borenet

  Bredband

  Hastighet: 20 Mbit/s.

  Uteplats/Balkong

  Uteplats 1: Balkong, soldäck Uteplats 2: Balkong.

  Bilplats

  Garage med plats för 2 bilar.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Officialservitut Vattenledning Mm Planbestämmelser: Stadsplan (1975-01-30) , Tomtindelning (1946-12-03)

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  65 464 kr/år

  Försäkring:

  8 275 kr/år

  Uppvärmning:

  45 355 kr/år

  Vatten/avlopp:

  7 535 kr/år

  Renhållning:

  3 951 kr/år

  Sotning:

  348 kr/år

  Total driftkostnad:

  65 464 kr/år

  Kommentar:

  Driften gäller för 3 st lägenheter.

  Pantbrev:

  8 st om totalt 2 773 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 714 000 kr varav mark 305 000 kr

  Värdeår:

  1950

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1950

  Tomtarea:

  874m2

  Grund:

  Gjuten källare

  Stomme:

  Betong

  Bjälklag:

  Betong

  Fasad:

  Tegel

  Takbeklädnad:

  betong

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme Nibe Fighter 1215

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2016 invändig totalrenovering. Nya badrum, nya kök, nytt ytskick. 2015 Nydränerat

  Övrigt:

  Värmeåtervinning i lägenhet 1 och 2 ( ej i källarvåning)

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor