Vinkelgatan 5, Hörby

1 900 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Sävstaholm 13

  Adress

  Vinkelgatan 5 - Hörby

  Kommun

  Hörby

  Typ

  1 ½ plan med liten källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1935

  Boarea

  108m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  31m2

  Tomtarea

  669m2 - Friköpt

  Rum

  4 rok varav 2-3 sovrum

  Som utgångspris

  1 900 000 kr

  17 593 kr/m2

  Mycket fin helrenoverad villa med lugnt läge i attraktivt område. Nära centrum.

  Helrenoverat i skick som nytt - men nog ännu finare. De gamla husen har ju alltid en god portion charm. Attraktivt läge i äldre villakvarter, lugnt men nära till centrum och all service. Stor hörntomt med rejäla gräsytor och plattlagd uteplats i soldränkt söderläge, fint renoverat uthus och ny carport. Klassiskt renoverat med golv i ekparkett och vita väggar, snyggt välplanerat kök och helkaklade våtrum (duschrum/tvätt på entréplan och wc uppe) Ny värmeanläggning ger låga driftskostnader. Vill Du möta sommaren i vacker villa, välkommen på visning.

  Ansvarig mäklare

  Ann-Christin Marklund

  Reg. Fastighetsmäklare

  0732-34 60 74

  ann-christin.marklund@lansfast.se Läs mer om Ann-Christin

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning, entréplan

  Planlösning, övervåning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entréhall

  Vi välkomnas in till ljus halll. Bra plats att hänga ytterkläder eller kanske att sätta in en garderob. Snygg ytterdörr med ljusinsläpp.

  Sovrum, entréplan

  Ett rymligt sovrum i vinkel

  Allrum/vardagsrum

  Stort rymligt rum med öppet valv in mot köket.

  Kök

  Välplanerat kök med ljusa arbetsytor, stavlimmade bänkskivor. Vitt kakel hela vägen upp och bara ett överskåp ger luftigt intryck. Klassisk vit inredning, samma front på diskmaskin samt kyl och frys - Snyggt! Induktionshäll och inbyggd ugn och micro för bra arbetshöjd.

  Grovingång från baksidan

  Ingång från baksidan vid carport in till hall med lättskött klinkergolv. Snygg, gångvänlig trappa upp i ek och smide.

  Dusch/wc samt tvätt

  Rymligt och fint med klinkergolv i grått, värmeslingor skänker komfort. Klassiskt vita kaklade väggar och stilren inredning. Helt ny tvättmaskin.

  Övervåning

  Ljust och fint, vita väggar och ekparkett även uppe. Man kommer upp till trevligt allrum och i anslutning till detta wc med grått klinkergolv Stort sovrum med smart förvaring vid ena långsidan

  Källare

  Trappa utifrån ned till fräsch källare där den nya värmepumpen är placerad. Här finns även inspektionslucka till grunden.

  Tomt

  Stor hörntomt i lugna villakvarter. Insynsskyddande häckar och rejäla gräsytor.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Ny car-port Äldre förråd som renoverats utvändigt; ny panel, nytt plåttak, nya fönster och fina dörrar i gammal stil

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1935

  I stort sett totalrenoverat 2016-2019 Eternittaket lagat, tvättat och nymålat Nya vindskivor, häng-och stuprännor, fönster och ytterdörrar Fasaden renoverad, putsad och målad Ny carport, nytt staket och ny plattläggning Ny luft/vatten värmepump, golvvärme i badrummet. Interiör: Nya golv: Ekparkett och klinker. Nya innertak. Alla väggar omgipsade, tapetserade och målade. Badrum nere och toalett uppe totalrenoverade. Nytt kök och ny trappa upp. Nydragen el, avlopp, vvs Kattvindar uppe isolerade

  Uppvärmning

  Luft/vatten värmepump

  Uteplats/Balkong

  Härlig plattlagd uteplats i skyddat söderläge i vinkeln vid uthuset. Här trivs man i solen och grillar på kvällarna.

  Bilplats

  Ny rymlig carport och på infarten bra plats för ett par bilar.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Skattetal: Mantal 7/1800 Planbestämmelser: Tomtindelning (1957-07-18) Stadsplan (1946-11-15)

  Möjligt tillträde

  Tillträde kan ske snabbt

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  4935 kr / år

  Driftkostnad:

  32 000 kr/år

  Uppvärmning:

  24 000 kr/år

  Vatten/avlopp:

  5 000 kr/år

  Renhållning:

  3 000 kr/år

  Total driftkostnad:

  32 000 kr/år

  Personer i hushållet:

  3 st

  Kommentar:

  Ingen har bott i huset efter renovering varför driftskostnaderna är uppskattade.

  Pantbrev:

  3 st om totalt 780 000 kr

  Taxeringsvärde:

  658 000 kr varav mark 238 000 kr

  Värdeår:

  1935

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1935

  Tomtarea:

  669m2

  Grund:

  Torpargrund och källare

  Grundmur:

  Betong

  Stomme:

  Betong

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Eternit (målad)

  Plåtarbete:

  Lackerad plåt

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Luft/vatten värmepump

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  I stort sett totalrenoverat 2016-2019 Eternittaket lagat, tvättat och nymålat Nya vindskivor, häng-och stuprännor, fönster och ytterdörrar Fasaden renoverad, putsad och målad Ny carport, nytt staket och ny plattläggning Ny luft/vatten värmepump, golvvärme i badrummet. Interiör: Nya golv: Ekparkett och klinker. Nya innertak. Alla väggar omgipsade, tapetserade och målade. Badrum nere och toalett uppe totalrenoverade. Nytt kök och ny trappa upp. Nydragen el, avlopp, vvs Kattvindar uppe isolerade

  Energideklaration

  Status:

  Ej utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor