Mansdalavägen 145, Kristianstad

Friliggande villa, 3 rok, 69m2 Pris: 750 000 kr - Budgivning pågår

Fantastiskt hus från tidigt 1800-tal

Detta hus med anor från sekelskiftet 1700-1800-tal bjuder på fantastiskt charmiga detaljer. Huset erbjuder två sovrum, vardagsrum, kök och badrum. Kök och ett sovrum med plankgolv. I alla rum har den gamla andan bevarats. Vacker bakugn, plankgolv och gamla dörrar. I Ovesholm bor du med naturen runt hörnet men har samtidigt bara 15 minuter med bil in till Kristianstad. Tomten på nästan 1000 kvm ligger skyddat på husets baksida, tryggt för både barn och djur! Bakom tomten finns en liten allmänning. Välkommen att kontakta mäklare Charlott Nilsson för mer information eller boka tid för en visning.

Rumsbeskrivning

Huset

Innanför entrén kommer vi rätt in i hallen och husets gamla hjärta. Här finns nämligen det som en gång i tiden var ett kök, och den gamla bakugnen finns fortfarande kvar som en vacker minnes sak. På golvet ligger ett plankgolv och i taket finns de gamla vackra takbrädorna kvar. Går vi höger i entrén når vi vardagsrummet med den härligt värmande kaminen (2016). Här ligget samma parkett som i entrén på golvet. Väggar och tak vitmålade för att ge en ljus och luftig atmosfär. Genom vardagsrummet når vi sedan köket rätt fram och till vänster ligger det första sovrummet. Går vi rakt fram in i köket möts vi av ett ljust kök utrustat med spis (2017), fläkt och kyl & frys. I taket syns de grova takbalkarna. Här finns även gott om plats för ett mindre matsalsbord. Från köket når vi även ett stort förråd med lucka upp till vinden, cirkulationspump (2016) och el pannan till det vattenburna systemet. Tillbaka genom vardagsrummet går vi in i det första sovrummet, som även leder vidare till entrén på framsidan. Även i sovrummet ligger samma rustika parkett som i vardagsrum och entré. Gamla dörrar leder både in och ut ur sovrummet. Genom den mindre hallen med ytterligare en ytterdörr, som dock inte är i bruk, når vi badrummet. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfat, varmvattenberedare på 55 L och en toppmatat tvättmaskin. På golv och väggar sitter en våtrumstapet. Vidare kommer vi till nästa sovrum, som även leder tillbaka till huvudentrén. I detta sovrum ligger ett vackert plankgolv och ljusa färger på väggar och tak. Här finns även ingång till den andra kanalen i skorstenen, som tyvärr inte är godkänd i nuläget. Kök Golv: Plankgolv Väggar: Målade Utrustning: Spis (2017), fläkt och kyl&frys Toalett Golv: Våtrummsmatta Väggar: Våtrummstapet Utrustning: Dusch, toalett, handfat, varmvattenberedare 55 L och toppmatad tvättmaskin

Tomt

Friköpt tomt på 980 m². Trädgårdstomt med skyddad badsida mellan huset och gränsande allmänning. På tomten finns gått om vackra blomsterbuskar, bland annat Forsythia, Jasmin, och en stor vacker Magnolia. Dessutom finns det både sommaräpple, körsbär, bigarråer och augustipäron. I trädgården finns även en plattsatt uteplats för härliga fikastunder och grillkvällar.

Övriga byggnader

På tomten finns även ett äldre uthus för förvaring och ett mindre skjul på tomtens bortre hörn.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1909

Huset har inslag som tyder på att det är byggt kring sekelskiftet 1700-1800. Första gången man kan se huset utsatt på en karta är från mitten av 1800-talet. Renoveringsbehov föreligger. Bland annat är flertalet av radiatorerna i huset äldre och behöver så småningom bytas ut.

Uppvärmning

Vattenburen elpanna och kamin.

TV & Internet

Fiber finns ej, men det är på väg. Nya ägaren får lägga en ny beställning till Telarco.

Uteplats/Balkong

På baksidan av uthuset finns en skyddad plattsatt uteplats med plats för trädgårdsbord. En härlig plats att njuta av kaffet och sommarens grillkvällar.

Bilplats

Infart med uppställningsplats för tre bilar.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Ovesholm 9:61

  Adress

  Mansdalavägen 145 - Kristianstad

  Kommun

  Kristianstad

  Typ

  1 plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1909

  Boarea

  69m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  980m2

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Ovesholm

  Eller högstbjudande

  750 000 kr

  10 870 kr/m2

  Aktuellt bud

  Budgivning pågår

  Ansvarig mäklare

  Charlott Nilsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0738-51 79 84

  charlott.nilsson@lansfast.se Läs mer om Charlott

  Extra kontaktperson

  Chatrine Andersson

  Mäklarassistent

  chatrine.andersson@lansfast.se Läs mer om Chatrine

  Visning

  Är du intresserad?

  Mansdalavägen 145, Kristianstad

  Friliggande villa, 3 rok, 69m2 Pris: 750 000 kr - Budgivning pågår

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Mansdalavgen 145 copy

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  28 850 kr/år

  Försäkring:

  2 600 kr

  Uppvärmning:

  21 000 kr

  Vatten/avlopp:

  2 350 kr

  Renhållning:

  2 900 kr

  Personer i hushållet: 2

  Uppvärmning inkluderar även hushållsel

  Pantbrev:

  5 st om totalt 578 000 kr

  Taxeringsvärde:

  387 000 kr varav mark 179 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  33.57

  Byggnad

  Tomtarea:

  980m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Eternit

  Fönster:

  2-glas kopplade fönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburen elpanna och kamin.

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Övrigt:

  Huset har inslag som tyder på att det är byggt kring sekelskiftet 1700-1800. Första gången man kan se huset utsatt på en karta är från mitten av 1800-talet.

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola