Dammgatan 5, Skurup

1 695 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Dammen 17

  Adress

  Dammgatan 5 - Skurup

  Kommun

  Skurup

  Typ

  1 ½ plan

  Boendeform

  Kedjehus

  Byggår

  1900

  Boarea

  73m2

  Boarea enligt säljaren. Bo-/bi-areauppgifter enligt tax.info 44 kvm/7 kvm

  Tomtarea

  99m2 - Friköpt

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Skurup

  Utgångspris

  1 695 000 kr

  23 219 kr/m2

  Välkommen till ett läckert och personligt cityboende i Skurup! Här på Dammgatan 5 har du centrum och butiker "runt hörnet" och bara 3 min promenad till Pågatågen som smidigt och snabbt tar dig till Malmö/Lund/Köpenhamn eller till Ystad/Österlen med avgångar varje halvtimme stora delar av dygnet. Samtidigt befinner du dig på en lugn gata en bit in från huvudgatorna. Ett perfekt läge! Ett äldre brygghus med tillhörande bostad har byggts om och är idag helt renoverat med kök och vardagsrum i öppen planlösning, två sovrum, badrum och en underbar helt kringbyggd och helt insynsskyddad terrass som direkt för tankarna till sydligare breddgrader med klättrande grönska och som nås direkt från både entrén, vardagsrum och sovrum. Bostaden har fått en helt unik och genomgående modern stil som går i svart och vitt med en spiraltrappa i metall som binder samman våningsplanen. I det tidigare brygghuset finns idag entré och ett mysigt sovrum med egen utgång till terrassen. Huvudsovrummet med en walk-in closet finns på den nyinredda övervåningen. På alla golven på bottenplan är enhetligt samma antracitgrå klinkerplattor lagda överallt - med skön golvvärme - och i alla tak är ljus-spots infällda. Badrummet är renoverat och helkaklat, köket är renoverat med vit inredning och massiva bänkskivor i ek, alla fönster på bottenplan är nyare isolerfönster och all el samt vvs är ny. En smart planerad och genomtänkt bostad med massor av karaktär och med en fantastiskt lyxig helt privat terrass som sätter en härlig knorr på hela boendet! Här är det bara att flytta rakt in - Välkommen!

  Ansvarig mäklare

  Therese Malekzadeh

  Reg. Fastighetsmäklare

  0705-61 60 70

  therese.malekzadeh@lansfast.se Läs mer om Therese

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entré

  Vid brevlådan utmed den lilla sidogatan öppnar vi porten och tar klivet in till bostadens terrass där också entrén finns. Vi överraskas av hur mysigt och ombonat allt känns och blir nyfikna på själva bostaden! Huvudentrén var en gång ingången till ett litet brygghus men är idag ombyggd och leder vidare in i bostaden. Här i den äldre delen är takhöjden något lägre än i övriga bostaden. Golvet i entrén är den antracitgrå klinkern med inlagd golvvärme som är enhetligt lagd på hela bottenplan. Väggarna är vitmålade och alla detaljer går huvudsakligen i vitt och svart, vilket ger en läcker kontrast och präglar hela bostaden. Till vänster nås ett sovrum och rakt fram kök och vardagsrum samt badrum.

  Kök & Matplats

  Via en låg avsats från entréhallen når vi det öppna köket som ligger helt öppet mot matplats och vardagsrum och med spiraltrappan som leder till övervåningen centralt placerad. Ytorna är fria och det är bra med plats att röra sig på samt för extra förvaring. Fint ljusinsläpp från flera fönster. Det ljusa arbetsköket har en vit modern inredning, vitkaklade väggar och massiva bänkskivor i ek. Tidlöst och smakfullt. Ut mot matplats och vardagsrum har en bardisk byggts som fint binder samman ytorna. Utrustningen i köket består av inbyggd varmluftsugn, inbyggd microvågsugn, vägghängd fläkt, kylskåp samt frysskåp.

  Vardagsrum

  Från köket nås direkt vardagsrummet som är placerat direkt invid matplatsen. Här kopplar du av i lugn och ro och njuter av skön värme från den vägghängda Morsö-kaminen. Veden förvaras snyggt i en byggd nisch i väggen. Elegant! Terrassdörren som härifrån leder direkt till uteplatsen gör det lätt att röra sig in och ut varma dagar och nätter. Även övervåningen får del av värmen från kaminen via inbyggd kanal.

  Sovrum

  Två sovrum finns i bostaden. Huvudsovrummet på övervåningen med en walk-in closet invid och med tak- och gavelfönster som ger fint ljusinsläpp. Ett rymligt och mysigt rum med målat mörkt brädgolv och vita väggar. Det andra sovrummet nås till vänster från huvudentrén. Ett mindre men smart planerat rum med egen utgång till terrassen och med plats till arbetsplats och extra förvaring.

  Badrum

  Badrummet är praktiskt placerat strax innanför huvudentrén. Helkaklat med plats till dusch, toalett, handfat och tvättmaskin. Vägg i vägg finns ett förråd där varmvattenberedaren är placerad.

  Tomt

  De 99 kvm tomtyta är en helt privat terrass, eller bakgård om du så vill, där även bostadens huvudentré finns. En lugn egen oas i skönt sydväst-läge och mycket lättskött.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1900

  Uppvärmning

  Ved/värmekamin + dir.el

  Uteplats/Balkong

  Terrassen består av delvis stenlagd yta (marksten), delvis ett trädäck som är placerat under härlig grönska och kringbyggd med gott om plats till ute-möblemang och sällskap. De vitputsade fasadsidorna som vetter mot terrassen och de gröna växterna som klättrar mot vägg och pelare får tankarna att vandra till en grekisk taverna vid medelhavet ...

  Servitut, planbestämmelser m m

  Samfällighet: Skurup Skurup S:96 Skattetal: Mantal 3/16384 Planbestämmelser: Detaljplan (2016-06-20) Stadsplan (1988-07-14)

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  5138 kr / år

  Driftkostnad:

  23 935 kr/år

  Uppvärmning:

  20 762 kr/år

  Vatten/avlopp:

  3 173 kr/år

  Total driftkostnad:

  23 935 kr/år

  Kommentar:

  I kostnad för uppvärmning ingår även all hushållsel. Tillkommer gör även kostnad för renhållning 3 000 kr per år. Samtliga uppgifter som avser driftskostnader är lämnade av säljaren och är baserade på den egna förbrukningen.

  Pantbrev:

  9 st om totalt 1 355 000 kr

  Taxeringsvärde:

  685 000 kr varav mark 325 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1900

  Tomtarea:

  99m2

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Plåt + papp

  Fönster:

  2- och 3glas fönster + 2-glas kopplade

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Ved/värmekamin + dir.el

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Övrigt:

  Typ av bebyggelse: Kedjehus

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor