Kolstahattsvägen 50, Eskilstuna

2 600 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Vallby-Kolsta 5:40

Adress

Kolstahattsvägen 50 - Eskilstuna

Kommun

Eskilstuna

Typ

1-plan med inredd vind

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1924

Boarea

22m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

1 478m2 - Friköpt

Rum

2 rok varav 1 sovrum

Utgångspris

2 600 000 kr

118 182 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Sommarparadis vid Mälaren eller bygg ett permanent drömboende

  Nu ges en sällsynt möjlighet att förvärva ett riktigt sommarparadis vid Mälaren. Man får samtidigt något så unikt som en detaljplanerad tomt med kommunalt vatten och avlopp och byggrätt med möjlighet att få magisk mälarutsikt! Som om det inte vore nog så har man även servitut på egen brygga (rakt framför, nere vid vattnet). I huvudbyggnaden finns ett gulligt litet kök (kommunalt vatten indraget) samt ett helkaklat duschrum. På fastigheten finns en friggebod från 2011 som fungerar som sovrum/gästrum. Det finns även en vedeldad badtunna. Fastigheten ligger intill en hög bergsknalle, vilket skapar en underbar atmosfär samtidigt som insynen därför blir väldigt begränsad. Detaljplan medger en maximal, sammanlagd byggnadsarea om 190 m², varav huvudbyggnad 150 m². Sutteränghus får byggas (utan inredd vind) alternativt enplanshus eller enplanshus med förhöjt väggliv. Kommunalt VA är indraget (anslutningsavgifter är betalda). Snabbt bredband (fiber) finns installerat. Kolstahatt är en vacker, kuperad halvö i Mälaren. Här har det funnits sommarstugor sedan 30-talet men, sedan anslutningen av kommunalt VA är det fler och fler som är så lyckligt lottade att de kan kalla denna plats för sitt permanenta hem. Samfälligheten har hand om grönområdet och badbryggan. Dessutom finns en festkommitté som har anordnat midsommarfirande. Lantligt och idylliskt läge samtidigt som man har cykelavstånd till centrala Torshälla ca 5 km bort. Via sjövägen har man knappt 3 distansminuter till restaurangen och golfbanan i Mälarbaden och ca distansminuter 10 till Västerås. Välkommen att boka en visning!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Entréplan

  Ovanvåning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall/matrum

  Entré sker via en glasveranda som med fördel kan nyttjas som matrum. Här kan man njuta av den fantastiska utsikten över Mälaren. Golvet är ett vackert, lackat brädgolv och väggarna är vita.

  Kök

  Modernt litet kök med allt man behöver för att laga mat. Stommar med gräddvita spegelluckor. Här finns: keramikhäll med två plattor, spisfläkt och kyl med frysfack.

  Duschrum

  Helkaklat duschrum med wc, tvättfat, duschhörna och handdukstork. Golvet är ett vitt klinkergolv och väggarna är klädda med vit glasmosaik.

  Storstuga

  Mysig storstuga med fönster i tre väderstreck som skänker rikligt med ljus.

  Sovrum

  Sovrummet finns på den inredda vinden. Här finns gott om plats för dubbelsäng och två nattduksbord. Från sovdelen kan man njuta av den fantastiska utsikten över Mälaren.

  Tomt

  Friköpt, svagt sluttande, naturtomt med magisk utsikt över Mälaren.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Det finns två friggebodar som bägge kan nyttjas som sovrum/gäststugoa. Den nya är uppförd så sent som år 2011.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1924

  Uppvärmning

  Direktverkande

  TV

  Det finns tillgång till ett gigantiskt tv-utbud med knivskarp bild via bredbandet.

  Bredband

  Snabbt bredband (fiber) finns anslutet. Leverantör: Svensk Infrastruktur/Öppna Stadsnät där det finns ett stort antal leverantörer att välja mellan.

  Uteplats/Balkong

  På baksidan av huset finns en insynsskyddad altan med kvällssol.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Vallby-Kolsta GA:1, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Vallby-Kolsta GA:2, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Vallby-Kolsta GA:4 Förmån: Officialservitut Brygga, Båtplats, 0484-95/09.11 Förmån: Officialservitut Parkering, 0484-95/09.12 Planbestämmelser: Detaljplan (2008-08-23)

  Möjligt tillträde

  Enligt överenskommelse

  Övrigt

  www.kolstahatt.se

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  11 700 kr/år

  Uppvärmning:

  5 275 kr/år

  Vatten/avlopp:

  2 094 kr/år

  Renhållning:

  1 777 kr/år

  Samfällighet:

  1 150 kr/år

  Vägavg/snö:

  1404 kr/år

  Total driftkostnad:

  11 700 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  4 395 kr (16 095 kr)

  Pantbrev:

  1 st om totalt 217 000 kr

  Taxeringsvärde:

  586 000 kr varav mark 507 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1924

  Tomtarea:

  1 478m2

  Grund:

  Torpargrund

  Grundmur:

  Gråsten

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Liggande träpanel

  Takbeklädnad:

  Papp

  Plåtarbete:

  Lackad plåt

  Fönster:

  2-glasfönster, kopplade

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor