Stensättersgatan 42, Katrineholm

4 450 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Poppeln 5

  Adress

  Stensättersgatan 42 - Katrineholm

  Kommun

  Katrineholm

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1914

  Boarea

  170m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  100m2

  Tomtarea

  1 083m2 - Friköpt

  Rum

  6 rok varav 2-3 sovrum

  Område

  Katrineholm

  Utgångspris

  4 450 000 kr

  26 176 kr/m2

  Totalrenoverad villa med centralt läge!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkommen till den här totalrenoverade och mycket charmiga putsade villan byggd 1914! Detta är en del av Katrineholms äldre bebyggelse på norr och huset har renoverats av lokala hantverkare med tidstypiska detaljer på ett smakfullt sätt. Redan när du kommer in i hallen genom den gamla verandan känner du av husets karaktär. I allrummet finns en öppen spis som sprider värme och vackra skjutdörrar öppnar upp mot vardagsrummet. Via matrummet och den gamla serveringsgången kommer man vidare in i det totalrenoverade köket från Ballingslöv med bänkskivor i Bohus granit och spotlights och högtalare i taket. Den härliga inbyggda punschverandan lockar till mysigt umgänge i goda vänners lag. På övervåningen finns det idag 2 st stora sovrum varav det ena har en walk-in-closet. Är man en större familj kan man ändra om och göra flera sovrum. I källarvåningen finns bland annat en relaxavdelning med bastu och dusch och här nere finns gott om plats om du t.ex. vill ha ditt eget gym. Ekonomisk värme via bergvärmepump från 2009. Duschrum finns i entréplan och på övre plan finns en toalett - båda renoverade med kakel och klinker. På den stora och insynsskyddade tomten finns även ett nybyggt garage med ett altandäck samt en redskapsbod. Läget på norr gör huset idealiskt för dig som behöver pendla till jobbet då det tar mindre än 5 minuter att gå till järnvägsstation. Skola finns på gångavstånd och du kan även gå eller cykla till Lövåsens handelsområde.

  Ansvarig mäklare

  Jeanette Carpman

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-6470779

  jeanette.carpman@lansfast.se Läs mer om Jeanette

  Alla bilder

  Planritning

  Entréplan

  Övre plan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Entréplan: VERANDA, klinkergolv. HALL, parkettgolv. SOVRUM 1/KONTOR, trägolv, förråd. ALLRUM, öppen spis med insats, de äldre bevarade skjutdörrarna öppnas upp mot VARDAGSRUM, parkettgolv. MATRUM, slipat och lackat trägolv. SERVERINGSGÅNG. DUSCHRUM, klinkergolv med värme, kakel på vägg, wc, dusch med glasdörrar, kommod, fläkt. KÖK av märket Ballingslöv med bänkskivor i marmor från Marmorbyns bruk, integrerad kyl/frys, kombinerad mikro/ugn samt självrengörande varmluftsugn i arbetshöjd, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, högtalare och spottar i taket. Rymligt SKAFFERI för smidig förvaring. Inbyggd PUNCHVERANDA med trägolv, infravärme och markiser. Trapp ner till GROVENTRÉ med klinkergolv. Övre plan: HALL, parkettgolv, förråd i kattvind. SOVRUM 2, parkettgolv, skjutdörrsgarderob. TOALETT, klinker golv med värme, kakel, wc, kommod. KONTOR, parkettgolv. SOVRUM 3, slipat och lackat trägolv, kakelugn, kattvind. WALK-IN-CLOSET, parkettgolv, kattvind. Källare: Stort FÖRRÅD, klinkergolv. RELAXRUM med BASTU, klinkergolv, dusch med glasdörrar. TVÄTTSTUGA, klinkergolv, tvätt/torktumlare, skjutdörrsgarderober. PANNRUM, klinkergolv, bergvärmepump. HOBBYRUM.

  Tomt

  Insynsskyddad och välskött tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Nytt GARAGE med förråd bakom, elektrisk port, altandäck utanför garaget. REDSKAPSBOD. 2 st FÖRRÅD med lågt i tak finns under huset med ingång utifrån.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1914

  Hela huset är totalrenoverat sedan 2012 och framåt. Bland annat nya fönster, all el är bytt och jordfelsbrytare installerad, nya stammar, putsat fasaden och då samtidigt tilläggsisolerat med 50 mm, byggt garage med förråd, renoverat kök och badrum och gjort alla ytskikt. Fiber dras in under våren 2019.

  Uppvärmning

  Bergvärme (2009)

  Uteplats/Balkong

  Altandäck utanför garaget.

  Bilplats

  Nybyggt garage med förråd bakom, elektrisk garageport.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  40 600 kr/år

  Försäkring:

  5 800 kr/år

  Uppvärmning:

  25 800 kr/år

  Vatten/avlopp:

  6 500 kr/år

  Renhållning:

  2 500 kr/år

  Total driftkostnad:

  40 600 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Pantbrev:

  5 st om totalt 1 100 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 094 000 kr varav mark 425 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1914

  Tomtarea:

  1 083m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Ny puts och vid putsning lades 50 mm isolering

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  Nya 2-glasfönster i gammal stil

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme (2009)

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Hela huset är totalrenoverat sedan 2012 och framåt. Bland annat nya fönster, all el är bytt och jordfelsbrytare installerad, nya stammar, putsat fasaden och då samtidigt tilläggsisolerat med 50 mm, byggt garage med förråd, renoverat kök och badrum och gjort alla ytskikt. Fiber dras in under våren 2019.

  Övrigt:

  Larm finns

  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  49 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2011-05-26

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor