Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Hästhagsvägen 10, Nacka

Högt läge med slående utsikt från takterrassen!

Pris:

15 500 000 kr

Utgångspris

Friliggande villa - Nacka

Rum: 5 rok varav 3-5 sovrum

Typ: 2 plans villa i souterräng med källare.

Byggår: 1945

Boarea: 200 m2

Biarea: 70 m2

Tomtarea: 1 622 m2

Länsdeklarerat Plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Endast bokade privatvisningar, kontakta mäklaren för att boka in er på visning! Välkommen till Hästhagsvägen 10 och detta spännande funkisinspirerade hus med trevliga sällskapsytor och takterrass om cirka 100 kvadratmeter! Här finner du huset på höjden med milsvid utsikt, med Järla sjö i blickfånget och Stockholms stad i horisonten. Vid infarten till fastigheten ligger det nedre garaget vidare upp till husets övre parkering där det enkelt får plats med minst tre bilar, här leder trappan dig upp till huset som är ritat av första ägaren, bergsingenjör Nils Kling, omritades på tidigt 90-tal av arkitekt Jonas Tengbom. Vid entrén finns en stor välkomnande uteplats, via ytterdörren kommer man in till en trevlig hall på entréplan med ett sovrum, gäst wc, matsal, kök, bastu med duschrum och en tvättstuga med klädkammare. Övre våningsplanet har två sovrum, badrum med dusch, stort vardagsrum (som kan erbjuda ytterligare ett sovrum), braskamin, två balkonger. Takterrassen nås via trappan upp från den övre hallen. Huset andas genuin kvalitet i dess detaljer så som bland annat materialval och funktioner. Genomgående i huset finner du original golv i rödbok, klinker samt trägolv. Ägarna har löpande verkligen brytt sig om huset och skött det med största omsorg. Huset har haft två ägare på 75 år, nuvarande ägare har bott sedan 1989. Hästhagen är ett av Nackas mest centrala områden och ligger nära Stockholms innerstad. Området har ett unikt läge mitt i naturen mellan Nacka naturreservat och Järlasjön. Här finns badbrygga, bastu, båtklubb och förskolor i privat och kommunal regi. I närheten finns Hellasgården som är ett av Stockholms populäraste områden för friluftsliv. Tycker du om vandring, terränglöpning, boule, beachvolleyboll eller bad så finns det inom gång och cykelavstånd. Vintertid finns det längdskidåkning, skridskoåkning, vandring på både Källtorpssjön och Järla sjö på plogade banor. Badmöjligheter finns i Järla sjön och Källtorpssjön genom brygga, klippor eller sandstrand. Hästhagen ligger nära Hammarbybacken med dess skidbackar, omkringliggande motionsslingor och utegym. I Nacka naturreservat som gränsar till Hästhagen finns Björkhagens Golfklubb, mysiga badsjöar och vacker natur. Nära Hästhagen ligger populära Sickla Köpkvarter med bland annat livsmedelsbutiker, saluhall, apotek, konsthandlare, systembolag, träningshallar, restauranger, kulturcentrum vid namn Dieselverkstan som innefattar till exempel SF-bio och bibliotek. Bra kommunikationer från Hästhagen med buss 403 och det tar ca 15 min till Slussen. Även buss 401 går från närliggande Ältavägen och går med täta turer till Slussen. I Sickla finns utmärkta anslutningar så som tvärbanan, Saltsjöbanan, bussar till Värmdö och Nacka samt framtida tunnelbana (preliminärt år 2030). Utmärkta cykelvägar från Hästhagen och varför inte cykla till Hammarby Sjöstad eller Saltsjöqvarn och ta båten till innerstaden. Endast privatvisning, kontakta mäklaren för att boka in er på visning!

Läs mer

Pris

15 500 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet.

  Sön 31 Januari

  12:00 - 13:15

  Bokad visning - anmälan krävs!

  Ansvarig mäklare

  Jessica Severinsson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 076-787 27 62

  jessica.severinsson@lansfast.se
  Planritning
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Entréplan

   Hall

   Sovrum 1

   Gäst wc

   Matsal

   Kök

   Bastu samt duschrum

   Tvättstuga

   Övre våningsplanet

   Balkong från vardagsrummet

   Badrum

   Sovrum 2

   Sovrum 3

   Balkong från sovrum

   Vardagsrum

   Takterass

   Källare

   Uteplats/Balkong

   Två balkonger, takterrass om ca 100 kvadratmeter, uteplats vid entré dörren samt runt bort till köksdelen om ca 45-50 kvadratmeter.

   Byggnad

   Byggnadstyp

   2 plans villa i souterräng med källare.

   Byggår

   1945

   Boarea

   200m2

   Biarea

   70m2

   Kommentar area

   Uppskattad i samband med besiktningen.

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd den 2020-09-24
   Energiklass:

   Fasad

   Aluminiumplåt fasad

   Stomme

   Betong

   Fönster

   2-glas fönster, 3-glas-isoler samt 2-glas isoler

   Tak

   Takpapp

   Grundläggning

   Källare, souterräng samt krypgrund

   Uppvärmning

   Luft/vattenvärmepump, vattenburna radiatorer, vb golvvärme,braskaminer

   Ventilation

   Självdrag

   Renoveringar

   Huset förvärvades 1989 av nuvarande ägare. Äldre uppgifter är således andrahandsuppgifter från tidigare ägare. Huset dränerades om 1991/1992 Tvättstuga byggdes 1993. Nytt kök byggdes 1993. Nya fönster monterades i stora delar av huset 2013. Nytt ytskikt/tätskikt anlades ovan garage/pannrum 2019. Nuvarande ägare har ingen kännedom om brister eller fel i huset utöver att takfot har vittringsskador. Tilläggsisolerad fasad, innan 1989. Golvet slipat totalt 2 gånger totalt, en gång av nuvarande ägare och en gång tidigare ägare.

   TV

   Fiber

   Bredband

   Fiber (kommer att uppgraderas till 1000/1000 inom kort)

   Övrigt om byggnad

   Luft/vattenvärmepump med vattenburna radiatorer och vattenburen golvvärme samt braskamin x 2.

   Fastighetsbeteckning

   Erstavik 8:3

   Allmänt om fastigheten

   Tomtarea

   1 622m2

   Vatten/avlopp

   Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

   Parkering

   Garage i källaren om ca 20-25 kvadratmeter men även ett ytterligare rum innanför om ca 15 kvadratmeter. Ca 3 meter i takhöjd. Garage nedanför backen om ca 25 kvadratmeter.

   Servitut och andra rättigheter

   Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM8-33/49.1

   Avtalsservitut Ledning

   Förmån: Officialservitut Va, 0182K-91/112.1

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Hästhagsvägen 10, Nacka

   Kommun: Nacka

   Område: Hästhagen

   Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

   Ekonomi

   Pris: 15 500 000 kr
   Utgångspris

   Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

   Taxeringsvärde: 7 617 000 kr

   Taxeringsvärde för byggnad: 2 217 000 kr

   Taxeringsvärde för mark: 5 400 000 kr

   Taxeringsår: 2018

   Pantbrev: 5 st om totalt 1 300 000 kr

   Driftkostnad: 46 300 kr/år

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elförbrukning: 21 500 kWh/år

   Elkostnad: 31 000 kr/år

   Vatten & avlopp: 6 000 kr/år

   Sotning: 1 000 kr/år

   Renhållning: 800 kr/år

   Försäkring: 7 500 kr/år

   Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 524 kr (totalt 54 824 kr)

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Nacka

    

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Smedjegatan 6 i Nacka, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Nacka!

   Läs mer

   Bobutiken i Nacka

   Hitta din mäklare i Nacka

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder