Tunvägen 18, Saltsjö-Boo

6 800 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Bo 1:971

  Adress

  Tunvägen 18 - Saltsjö-Boo

  Kommun

  Nacka

  Typ

  1 ½ plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1970

  Boarea

  163m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  1 160m2 - Friköpt

  Rum

  6 rok varav 3-4 sovrum

  Område

  Norra Lännersta

  Utgångspris

  6 800 000 kr

  41 718 kr/m2

  Välskött hus med potential för hela familjen. Plan tomt med skyddat läge och sol hela dagen!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Varmt välkommen till Tunvägen 18 och denna välskötta villa med en tilltalande planlösning. Huset erbjuder stora härliga sociala ytor med tre sovrum idag och möjlighet till ett 4:e för den som önskar det. Underbar trädgård med flera uteplatser att njuta av solen under hela dagen. Skyddat läge med flera fruktträd och bärbuskar. Plana ytor som är perfekt för barnen att leka på. Carport med intilliggande förråd som enkelt kan byggas till som en gästlägenhet för uthyrning eller generationsboende. Plats för 3 bilar på uppfarten. Tunvägen ligger i ett uppvuxet och lugnt villakvarter med varierande stil, ålder och arkitektur på husen. På cykelavstånd finns flera fina badmöjligheter så som Bobadet, Myrsjön, Bagarsjön och Glasbrukssjön. På promenadavstånd finns Orminge Centrum med Coop, Willys och Lidl, butiker, apotek, systembolag, vårdcentral och bibliotek. Närmaste förskola är Källans förskola och det finns flera grundskolor på kort avstånd att välja mellan; Myrsjöskolan, Björknässkolan, Boo Gård skola (f-6 idag) och Lännersta skola (f-6). Mycket goda kommunikationer med närmsta hållplats endast 300 m från huset med täta turer in till Slussen. Vid Orminge Centrum finns infartsparkering och snabba motorvägsbussar.

  Ansvarig mäklare

  Ola Niklasson

  Reg. Fastighetsmäklare

  076-787 24 85

  ola.niklasson@lansfast.se Läs mer om Ola

  Extra kontaktperson

  Jessica Severinsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  076-787 27 62

  jessica.severinsson@lansfast.se Läs mer om Jessica

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  HALL

  Via en trevlig farstukvist kommer du in i huset och möts direkt av en välkomnande hall. Här har man praktiskt nog lagt klinkers på golvet vid entrén och sedan har man ett fint parkettgolv i den inre delen av hallen. Bra med förvaring och avhängningsmöjligheter med två inbyggda garderober. Under trappan till övervåningen finns ett utmärkt utrymme för hemmakontoret. Vita väggar.

  VARDAGSRUM

  Trevlig sällskapsrum i etage med plats för stor soffgrupp och plats för att samla den stora familjen och vänner framför kakelugnen. De stora fönsterpartierna och utgången till terrassen ger rummet ett rikligt ljusinsläpp. Parkettgolv och vitmålade väggar.

  KÖK

  Husets hjärta är köket och det här köket förmedlar verkligen en känsla att här vill man laga mat. Köket renoverades första gången 1997 med ett nytt Ballingslövkök och nya vitvaror. 2014 lackades köksluckorna om och vitvarorna byttes ut. Praktisk köksö gör att man har mycket med arbetsytor eller ett ställe att sitta med och umgås med den som arbetar i köket. Mycket goda förvaringsmöjligheter med flera skåp och lådor. Vita köksluckor, vitt kakel som stänkskydd över arbetsytorna och bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med spis/ugn, köksfläkt, diskmaskin, kyl/frys och mikrovågsugn. Parkettgolv och vita väggar.

  MATSAL

  Trevlig matplats med plats för en stor matsalsmöbel för det stora sällskapet. Köksön och en vitrinskåpsdel i köket delar av mellan köket och matsalen. Dubbeldörrar ut till terrassen öppnar upp ut till den och drar man ut markisen blir det som en förlängning och en mycket mysig hörna. Parkettgolv och vita väggar med bröstpanel.

  SOVRUM

  Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Trägolv och tapetserade väggar. Mycket goda förvaringsmöjligheter med flera garderober.

  BADRUM

  Fräscht badrum som renoverats 2000 med kaklade väggar och klinkergolv med värmeslingor. I badrummet finns WC, handfat, badrumsspegel och hörnbadkar.

  TVÄTTSTUGA/DUSCHRUM

  Tvättstugan total renoverades 2014 med kaklade väggar och klinkersgolv med värmeslingor. Då sattes det även in en ny varmvattenberedare, tvättmaskin och duschväggar. I tvättstugan finns också ett praktiskt förråd.

  ÖVERVÅNING

  En nyslipad trappa tar en upp till övervåningen och där möts man av ett mysigt allrum med platsbyggd bokhylla och förvaringsmöjligheter i kattvindar. Parkettgolv och vita väggar. Här finns också en separat WC med handfat.

  SOVRUM

  På övervåningen finns två stora sovrum med parkettgolv och vita väggar. Det ena sovrummet har en stor garderob med skjutdörrar. Parkettgolv och vita väggar. För den som är i behov av ett sovrum till ger huset flera möjligheter till detta.

  Tomt

  Spännande och lättskött trädgård med ett insynsskyddat läge och sol under hela dagen. I trädgården finns flera fruktträd med äpplen, päron, bigarråer och plommon. Hallon, björnbär och vinbärsbuskar och dessutom finns många stora fina prydnadsbuskar. 1970 när huset blev färdigt planterades en bok som nu nästan 50 år senare vuxit till ett stort och majestätiskt träd. Perfekta ytor för barnen att på ett tryggt sätt kunna leka eller spela boll.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  På nordvästra hörnet av tomten står en friggebod.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1970

  2016 Fasaden regelbundet målad, senast 2016 2014 Tvättstuga/Duschrum renoverades 2014 Ny varmvattenberedare 2014 Nylagt tak 2013 Tillbyggnad vardagsrummet och altan 2013 Luft/luft värmepump installerades 2013 Delvis nya elledningar, jordfelsbrytare och elskåp. 2000 Badrummet nere renoverades 1997 Nytt kök, renoverades och vitvaror byttes 2014 Löpande så har fönster och alla element bytts ut med åren.

  Uppvärmning

  Direktel, kakelugn och luft/luft VP

  TV

  Parabol, ägarna har abonnemang med Viasat idag.

  Bredband

  Internet via ADSL från Telia. Om man vill dra in fiber till huset svarade öppenfiber följande: Vi har kampanjpris på 18900 om man kör på installation plus Telias tjänster bredband i 24 månader eller bredband och tv i 24 månader. Eller så kostar det 21 900 kronor med enbart installation och sedan fritt val av leverantör på bredband osv. Leverantiden är mellan augusti och november 2019. Det finns även för ordinarie pris på 34 900 kronor där är leveransen 3-4 månader, detta går också att få billigare, 31 900 kronor med samma bredbandstjänster via Telia

  Uteplats/Balkong

  Runt huset finns flera uteplatser och här hittar man alltid en skön plats i solen eller i lä för vinden. Plats för flera grupper med utemöbler och på baksidan finns en platsbyggd vacker grill. Vid utgången från matsalen har man ett underbart västerläge och här kan man njuta av middagarna i kvällssolen.

  Bilplats

  Uppfart med carport och plats för 3 bilar. Stort förråd i anslutning till carporten som kan iordningställas till en uthyrningsdel, gästrum eller användas som generationsboende för den som önskar det. Eller för den som vill ha det som hobbyrum eller förråd.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Nacka Bo GA:2 Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM8-74/8696.1 Last: Officialservitut Väg, 01-BOO-1382.1 Förmån: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM8-63/4083.1 Förmån: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-1220.1 Förmån: Officialservitut Väg Ledning, 01-BOO-1448.1 Planbestämmelser: Ändring Av Dp (1974-10-04) Byggnadsplan (1946-08-03)

  Övrigt

  Fastigheten är beläget i främre Saltsjö-Boo, söder om Orminge och norr om Värmdövägen med kommunal badplats på ca tio minuters cykelavstånd. Saltsjö Boo ligger i ett lugnt och mycket barnvänligt område. Närmaste förskola är Källans förskola och det finns flera grundskolor på kort avstånd att välja mellan; Myrsjöskolan (f-9), Björknässkolan (f-9), Boo Gård skola (f-6 idag, men ska bli till åk 9) och Lännersta skola (f-6). På kort promenadavstånd finner du Orminge Centrum med Coop, Willys och Lidl, butiker, apotek, systembolag, vårdcentral och bibliotek. I närheten finns trevliga promenadstråk, flertalet badplatser och båtplatser. Boovallen och Björknäs IP finns för idrottsutövare och åskådare. Om man är musikintresserad kan man gå till Boo kapell som uppfördes år 1724, där anordnas musikkvällar sommartid. I närheten ligger Boo Gård, med anor från 1500-talet. I början av 1700-talet brändes gården ner i de s.k. rysshärjningarna. Tessin startade sedan bygget av det nuvarande Boo Gård som står än idag och blev klassat som byggnadsminne 1977. Boo Gård är idag centrum i ett område bärande dess namn beläget i den östra delen av Nacka kommun, som också erbjuder en populär bad- och festplats. Området består främst av villor i varierande form och storlek och kombinerar lugn och vacker natur med närhet till såväl Stockholms innerstad som skärgården. KOMMUNIKATIONER Från fastigheten är det bara 300 m till närmaste busshållplats. Från hållplatsen går buss 414 och motorvägsbussarna, 442 och 447 för vidare färd till Slussen. Ytterligare direktgående snabba motorvägsbussar trafikerar sträckan Orminge Centrum och Slussen. Flera infartsparkeringar finns att tillgå. För vidare info om kommunikationer se www.sl.se

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  45 866 kr/år

  Försäkring:

  7 926 kr/år

  Elkostnad:

  28 121 kr/år

  Vatten/avlopp:

  4 935 kr/år

  Renhållning:

  2 310 kr/år

  Samfällighet:

  2 040 kr/år

  Sotning:

  534 kr/år

  Total driftkostnad:

  45 866 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Pantbrev:

  14 st om totalt 1 905 000 kr

  Taxeringsvärde:

  4 983 000 kr varav mark 2 580 000 kr

  Värdeår:

  1976

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1970

  Tomtarea:

  1 160m2

  Grund:

  Platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Plåtarbete:

  Plåt

  Fönster:

  2 & 3 isolerglas

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktel, kakelugn och luft/luft VP

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2016 Fasaden regelbundet målad, senast 2016 2014 Tvättstuga/Duschrum renoverades 2014 Ny varmvattenberedare 2014 Nylagt tak 2013 Tillbyggnad vardagsrummet och altan 2013 Luft/luft värmepump installerades 2013 Delvis nya elledningar, jordfelsbrytare och elskåp. 2000 Badrummet nere renoverades 1997 Nytt kök, renoverades och vitvaror byttes 2014 Löpande så har fönster och alla element bytts ut med åren.

  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2016-03-31

  Primärenergital:

  62 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor