Sabelbacken 14, Åkersberga

5 950 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Berga 6:562

  Adress

  Sabelbacken 14 - Åkersberga

  Kommun

  Österåker

  Typ

  1 ½ plan med snedtak

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  2000

  Boarea

  196m2

  Areauppgifter enligt mätning

  Tomtarea

  1 009m2 - Friköpt

  Rum

  7 rok varav 4 sovrum

  Område

  Margretelund

  Utgångspris

  5 950 000 kr

  30 357 kr/m2

  Charmig och välplanerad villa med pool

  RING FÖR ATT BOKA VISNING Välkommen till denna välplanerade villa om 196 kvm fördelat på sju rum och kök. Med möjlighet till 5 sovrum kan såväl den lilla som stora familjen trivas mycket bra här. Huset är beläget på en lugn, privat, återvändsgata med naturen som din närmsta granne i barnvänliga Margretelund. Här har du närhet till både förskolor, skolor och idrottsplatser. För dig som gillar solen är detta ett hus för dig då solen visar sina strålar på någon av husets altaner under absolut största delen av dagen. Bostaden erbjuder pool med tillhörande altan där du kan ligga och njuta av semestern eller anordna en trevlig grillkväll för nära och kära. På husets baksida har vi en fantastisk naturtomt där både barn och husdjur stormtrivs. Här kan du även smita ut för att nå ICA Favoriten som är belägen i Margretelunds Centrum.

  Ansvarig mäklare

  Maja Stolpe

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-554 58 88

  maja.stolpe@lansfast.se Läs mer om Maja

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entré

  Väl inne från den fantastiska farstukvisten är du i huvudentrén. Här finns en platsbyggd bänk till höger med förvaring för skor. Gott om plats till annan förvaring. Klinkers närmast dörren vilket gör städningen praktisk. Från entrén når du köket, vardagsrummet, sovrum 1 och 2, badrum 1 samt övervåningen.

  Badrum 1

  Tar vi högervarvet från entrén når vi först badrum 1. Här ligger det klinkers på golvet och helkaklade väggar. Färgvalen är mjuka och går ihop bra med den inredningen i mörk valnöt som sattes in 2010. Här ligger det en härlig golvvärme för dina fötter. Här finns gott om förvaring i såväl kommod som högskåpet.

  Sovrum 1

  In till vänster finner du två av bostadens fyra sovrum. Här ligger master bedroom med väl tilltagen plats för en stor dubbelsäng. Kikar du ut genom fönstret har du utsikt över poolen och uteplatsen. Detta är helt insynsskyddat från grannskapet. I detta rum finner du förvaring i form av två garderober, plats för byrå och även en liten walk-in-closet. Denna är inredd med hyllor och stänger som sväljer det mesta i klädväg.

  Sovrum 2

  Sovrum 2 är beläget mittemot master bedroom. Detta rum används i dagsläget som kontor och gästrum, vilket visar att användningsområdet är större än bara sovrum. Väljer du däremot att sova här vaknar du upp till solens strålar sipprande in genom fönstret.

  Vardagsrum

  Väljer du att gå rakt fram från entrén kommer du in i det öppna och ljusa vardagsrummet. Här finner du även hjärtat i huset, nämligen den öppna spisen. Inte nog med att den sprider en enorm mysfaktor, här håller Handöl kaminen värmen bra under Sveriges kallare månader. Att krypa upp i soffan med en kopp te och höra brasans sprakande bakom ryggen är mysfaktor som heter duga. Från vardagsrummet kommer du ut till uteplatsen och poolen.

  Matsal/sovrum

  Med öppen planlösning mot vardagsrummet ligger matsalen. Sittplats för 6-8 personer att avnjuta goda måltider med vänner och familj. Även här går det att njuta av öppna spisen som sprider en behaglig värme. Är du i behov av ett extra sovrum finns lösningen genom att sätta upp en vägg mot vardagsrummet och öppna en dörr mot entrén. Här finns ett linneskåp och en vingömma högst upp.

  Kök

  In till vänster från entrén når du husets kök. För matentusiasten är detta en dröm. Gott om förvaring i både under- och överskåp, ett skafferi med plats för varor från alla världens hörn samt bra med arbets- och avställningsytor. Köket är fullt utrustat med extra bred induktionshäll (80 cm) ( IKEA 2016), fläkt (Husqvarna), diskmaskin (Cylinda 2008) samt micro och ugn i högskåp (De Dietrich 2008). Kyl och frys (Samsung 2009). Diskhon är belägen under ett fönster, vilket gör det lite enklare att diska handdisken. Köket har matplats för 6-8 personer och även härifrån ser du braskaminen i vardagsrummet.

  Tvättstuga

  Innanför köket ligger den väl placerade tvättstugan. Här finns plats för en massa olika lösningar, t.ex. källsortering. När barnens ytterkläder är smutsiga och blöta av Sveriges regnväder kan du fösa in dem genom groventrén och slänga kläderna direkt i tvättmaskinen, och därefter torktumla de. Tvättstugan har en praktisk ljus våtrumsmatta som går enkelt att hålla ren. Goda förvaringsmöjligheter i form av skåp och hyllor.

  Allrum

  Väl uppe på övre plan möts du av ett väl tilltaget allrum. Här finns en häftig bar platsbyggd med vinkyl. Skulle du vilja fira in första advent kan du bjuda över dina nära och kära, servera glögg från baren och spela sällskapsspel i soffgruppen eller titta på något bra på den stora filmduken. Från fönstren i allrummet går det att blicka ut över Nackamasternas ständiga blinkande. I allrummet är även takfönstret/balkongen belägen. Att smidigt kunna öppna upp och gå ut och sätta sig är riktigt häftigt. Från balkongen ser du en glimt av Sätterfjärden mellan trädtopparna. Skulle du vilja ha två extra sovrum även här är det endast dina egna fantasier som sätter gränserna för hur utformningen ska se ut.

  Badrum 2

  Direkt in till höger från trappen ligger bostadens andra badrum. Även detta rum går i kakel och klinkers samt inlagd golvvärme. I bubbelbadet kan du enkelt koppla av med ett glas champagne och blicka upp mot himmelen genom takfönstret. Dusch, WC samt kommod.

  Sovrum 3

  Sovrum med plats för både säng och skrivbord. Vill du hellre ha en soffa alternativt en byrå fungerar också detta utmärkt. Fönster med utsikt mot grönska. I rummet finns även en liten alkov där extra förvaring alternativt myshörna får plats.

  Sovrum 4

  Sovrum med plats för säng och kontorshörna. Inbyggda hyllor för förvaring. Även här fönster med utsikt mot grönska.

  Förråd/klädkammare

  Gott om förvaring är något som detta utrymme erbjuder. Med hjälp av stänger och hyllor kan du förvara dina säsongskläder här. Vilken typ av förvaringsinredning du vill inreda förrådet/klädkammaren med är helt upp till dig och möjligheterna är oändliga.

  Tomt

  På baksidan av huset finns en naturtomt med gott om lingon och blåbär. Här kan barnen leka fritt, men ändå inhägnat. Har du hund är detta ett perfekt rastställe eller lekplats. På framsidan av huset är en gräsmatta belägen.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2000

  Uppvärmning

  Frånluftsvärmepump, direktverkande el samt öppen spis

  Bredband

  Via fiber

  Uteplats/Balkong

  Bostaden har tre uteplatser: farstukvist, veranda i amerikansk stil samt uteplats där poolen är belägen. Farstukvisten erbjuder gott om sittplats för att kunna ta av skor utomhus samt att vila benen efter en lång promenad i området. Den amerikanska verandan är helt under tak och fungerar perfekt när Sveriges väder inte tillåter att sitta under bar himmel och här finns även infravärme. Plats för minst 4 personer. Den väl tilltagna uteplatsen erbjuder både pool, plats för relax och storslagna grillkvällar. Helt insynsskyddat från grannskapet. Solen ligger på under stora delar av dagen.

  Bilplats

  Garage om ca 30 kvm. Garaget är värmeisolerat, har vind, gott om vägguttag samt förberett för vatten. Utanför garaget finns det parkeringsplatser för upp till 4 bilar.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Österåker Berga GA:23, Gemensamhetsanläggning: Österåker Margretelund GA:3, Samfällighet: Österåker Berga S:7 Planbestämmelser: Detaljplan (1994-02-10)

  Övrigt

  Huset är besiktigat

  I närområdet kring Sabelbacken 14 finner du smultronställen för såväl stora som små, men även för våra fyrbenta vänner. I närheten ligger en aktivitetsplan med attraktioner så som utegym, studsmattor, rutschkanor och fotbollsplan. Här finns även en hundrastgård. Under vintertid finns det även närhet till en härlig pulkabacke. För den träningsglada finns det gott om promenad- och joggingspår i området. Är du en båtentusiast finns det möjlighet att abonnera båtplats via Margretelunds villaägareförening (separat kö). De förskolor och skolor som finns i området är nåbara via cykel-och gångväg utan att behöva korsa en bilväg. Detta är en av anledningarna att Margretelund är ett otroligt barnvänligt område. I Margretelunds Centrum finner du allt från ICA favoriten med ett välsorterat sortiment och en Järnia handel, postombud, pizzeria, apotek och vårdcentral. Kommunikationer finner du både via busshållplats Skogsrundan (pendelbuss i rusningstrafik) samt busshållplats Sabelvägen.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  66 700 kr/år

  Försäkring:

  5 700 kr/år

  Uppvärmning:

  31 300 kr/år

  Vatten/avlopp:

  15 500 kr/år

  Renhållning:

  2 800 kr/år

  Samfällighet:

  11 400 kr/år

  Total driftkostnad:

  66 700 kr/år

  Personer i hushållet:

  3 st

  Kommentar:

  I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen. Samfällighetsavgift avser b.la. belysning, snöskottning samt underhåll av väg

  Pantbrev:

  1 st om totalt 1 900 000 kr

  Taxeringsvärde:

  5 099 000 kr varav mark 1 811 000 kr

  Värdeår:

  2001

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  2000

  Tomtarea:

  1 009m2

  Grund:

  Krypgrund

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Betongpanna

  Fönster:

  3-gals

  Ventilation:

  FX, frånluft med återvinning

  Uppvärmningssystem:

  Frånluftsvärmepump, direktverkande el samt öppen spis

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Övrigt:

  Radonmätning är utförd med ett årsmedelvärde på mindre än 50 Bq/m3

  Energideklaration

  Energiklass:

  F

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor